У Приірпінні мобілізовано понад тисячу людей

1

herbДо лав мобілізованих ідуть не лише за повістками, але й добровільно.

“Вже маємо близько 600 добровольців та 670 чоловіків, яким прийшли повістки. Люди ідуть по своїй волі, але, звісно, потрібна довідка”, — розповідає Сергій Кайдан, військовий комісар Ірпеня.

Мобілізуються не лише ті, хто вже служив. До лав добровольців долучаються й студенти.

Бучанець Назар Баценко твердо вирішив іти захищати Батьківщину. Йому 22 роки й він — студент одного з вишів.

У той час, коли місцеві голови-“регіонали” не зрікались партквитків та не складали повноважень, Назар відстоював свободу українців на Майдані. Тут полягли його друзі.

Своїй мамі студент-філолог пояснює, що зараз вирушає на навчання. Але це не звичайні університетські пари. Назар іде навчатися військової майстерності.

Мати, яка відпускала своїх трьох синів на Майдан, тепер пускає до лав війська. Але, як і тоді, в жінки на очах сльози.

“От уявіть собі мій стан. Цей там у сотнях стоїть… Я стояла на колінах і плакала. Молила Господа, щоб вони не загинули. Вони бачили смерть”, — згадує Тетяна Батенко.

Коли бучанці ризикували життям під кулями, міський голова Анатолій Федорук й інші місцеві голови не збирались складати партквитки. Вони вийшли з партії лише тоді, коли Віктор Янукович ганебно втік із країни.

А ще до Нового року, коли про втечу Януковича годі було й думати, таких як Назар — готових віддати життя за Батьківщину — на своїх календариках Федорук називав “майданівцями-терористами”.

kalendaryk

“Така людина не має права взагалі ходити на волі, тому що він підтримав злочинця і він несе відповідальність за життя людей, загиблих на майдані”, — переконаний Назар.

Тепер свого найменшого сина Тетяна Володимирівна пускає до війська першим. Чоловік її залишив з 8 дітьми, і її хлопці для жінки, яка нездужає, — єдині помічники.

Перша повістка Назару Баценку прийшла кілька років тому, але тоді хлопець обрав освіту і захист диплому. Сьогодні ж диплом поступився захисту Батьківщини:

“Тоді не пішов тому, що на рік піти, щоб протирати штани й поголодувати трішки… А зараз я вірю в нашу армію. Не діждався повістки — вирішив сам піти”.

І хоча добровольців ще нікуди не скликають, вони просто мають бути напоготові, Назар свого наплічника вже спакував. Перед походом до віськкомату мати свого сина благословляє.

Тим часом виконувач обов’язків голови Ірпеня Богдан Мельничук скликав нараду за участю всіх місцевих голів, правоохоронців та силовиків, де обговорювали процес мобілізації в Приіпінні.

Згідно із Законом України “Про військовий обов’язок ” нардепи, місцеві депутати, міські та селищні голови звільнені від військового обов’язку, тобто повістки їм годі чекати.

“Якщо вони дійсно дуже хочуть поповнити лави добровольцыв, то мають написати спеціальну заяву для мене і для прокурора, щоб потім до мене не було претензій”, — пояснює військовий комісар.

Наразі з-поміж усіх представників влади Приірпіння, яких є понад 100, за словами Сергія Кайдана, лише кілька депутатів з Гостомеля  із власної волі попросились до війська.

1 Comment

  1. Марко 21 Березня 2014 at 16:43

    Знову провокаційна листівка . Ну не міг Федорук це роздавати. Він жеж хамелеон. І так, йому всерівно кому землю роздавати Ляшкам, свиті Юшенка, Януковича, кумові. Він такий. Але при ньому Буча змінилась в кращу сторону. Покажіть альтернативу. Хоч одну статтю про кращу кандидатуру. А не ліпити ці листівки до кожної статті на сайті, хлопець слова не сказав про поганого мера.

    95.158.48.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539