Ректоріада: хто хоче контролювати податкову академію?

0

Ще не вщух скандал із нібито побиттям народної депутатки Ірини Суслової, як з’явилися нові деталі, про які громада Приірпіння має знати.

“Я йшов на роботу. Бачу під Кабміном у середу мітинг проти призначення ректором податкової академії Павла Пашка. Помітив, що з-поміж чоловіків, які нібито були студентами, є одіозна постать Максима Ситенкова,” – розповідає редакції “Громади Приірпіння” нардеп Павло Різаненко.

“До відома, Ситенков – це знаний організатор фальсифікацій всіх минулих місцевих виборів на Київщині. Він з команди екс-голови КОДА Анатолія Присяжнбка – регіонала. На нашому окрузі у 2012-му році був головою окружкому. Спробував сфальшувати жеребкування, за що його навіть закидали яйцями. Цікаво, чому тепер він на цій акції під Кабміном,” – каже Різаненко.

Безымянный

Але Ситенков відзначився не лише у Броварському районі.

Нагадаємо, постать Ситенкова – скандальновідома і у Приірпінні. Саме він був із бритоголовими молодиками спортивної статури, коли очільнику Ірпінського осередку Партії регіонів Ігореві Борзилі у прямому сенсі цього слова вибивали посаду другого першого заступника міського голови. Про це писала “Українська правда”.

Борзила вважали протеже Присяжнюка.

Саме Ситєнков був в Обухові під час виборів, коли народну депутатку Ірину Геращенко попри спротив коцюбинчанина і “свободівця” Ігоря Домбровського силоміць викидав нардеп Петро Мельник.

Тоді Ситенков народній депутатці Геращенко навіть не представився.

Після вторгнення російських військ в Україну, у соціальній мережі Ситенков змінив своє ім’я та прізвище й його пости мають відверто сепаратистський характер.

sytenkov

Працівник Києво-Святошинської РДА, який побажав залишитись анонімним, запевнив редакцію, що поруч з Ситенковим на фото стоїть не хто інший, як Анатолій Іскоростенський.

Безымянный

“Він ще з десять років тому, коли ректором був Петро Мельник, закінчив академію і там викладав. Зараз значиться заступником голови Києво-Святошинської РДА“.

Тому після скандальної історії з підписами біля податкової академії організований мітинг під Кабміном і присутність на ньому Ситенкова є доволі знаковою.

У соцмережі народна депутатка Ірина Суслова вже зазначила, що свого вона з однодумцями досягнула, чого хотіла.
Безымянный
“Ще раз наголошую, що перед місцевими виборами буде йти війна за вплив на такий важливий адмінресурс, як податкова академія. Ставки занадто високі, щоб втрачати такий контроль. Тут мова йде не лише про хлібне місце в виші, яке безумовно цінне. Тут мова йде значно про більший куш. Той, хто отримає мерське крісло – матиме доступ до розподілу ресурсу. А з децентралізацією повноваження посиляться у всьому регіоні,” – зазначає джерело редакції в Ірпінській міській раді.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539