Квартині афери в Приіпінні: обдурені інвестори перекрили трасу

0

Інвестори, які залишилися у Ворзелі без квартир, перекрили міжнародну трасу в місті Буча. Вже 5 років як ці люди сплатили за житло та тепер ні грошей, ні квартир. Забудовники зникли, 5 під’їздів стоять порожні, без даху.

Павло Корнієнко заходить до своєї двокімнатної квартири крізь вікно. У квартирі не засклені вікна й не встановлені двері. Житло родина Корнієнків оплатила ще 5 років тому.

“45 тисяч доларів.. У 2010-му році одним платежем заключили договір у нотаріуса, все як має бути.. І на той час ми як приходили сюди, тут велися роботи, працювали будівельники..”, – розповідає один Корнієнко.

Під будинком сусід, власник такої ж двокімнатної квартири Олексій Авер’янов. Чоловік каже, що будівельники останні місяці взагалі на контакт не виходять:

“У них нібито офіс був, куди вони мене затягли, я наполіг на цьому.. Але це грубо кажучи, була квартира, а не офіс. У них відібрали цей будинок буквально півтора місяці тому. На них наїхала колекторська компанія”.

Двадцять ошуканих родин вийшло на протест на міжнародну Варшавську трасу в Бучі і зупинило рух на дві години.

 

До мітингарів прибув секретар Бучанської міськради Василь Олексюк. Йому невтямки, чому афера у Ворзелі, а трасу перекрили в його сусідньому місті:

“Написано шо ні грошей, ні квартир, винна влада.. То в місті Буча таких не відбувається проблем.. Для чого робити такі речі в місті Буча?”

Нагадаємо, що саме Буча в рамках об’єднання територіальних громад хоче приєднати селище Ворзель до себе і за це попри спротив громади навіть проголосували депутати Ворзельської ради.

Окрім цього, головою селищної ради Ворзеля стала рідна сестра мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука – Лариса Федорук. Коли ж справа стосується проблемних питань, ворзеляни мають вирішувати їх самотужки.

Селищна голова Ворзеля запевняє, що про проблему з недобудами почула лише у день проведення акції:

“Звернуться люди, будемо намагатися вирішити питання, що буде можливо в наших силах. Треба піднімати архівні матеріали, для того щоб знати, де вона знаходиться. в чиїй власності ця земля”.

Щодо “відсутності проблемних недобудов у Бучі”, про які говорить секретар Бучанської ради Олексюк, то вкладники, які мають квартири в недобудах цього міста на вулиці Малиновського, поблизу 12-ти метрового паркану Віктора Бондіка, дивуються таким заявам місцевої влади.

У Бучі таких проблемних недобудованих 5-ти поверхових будинків аж два і проблема у вкладників аналогічна.

“Вже 5 років ми чекаємо, коли добудують наші будинки в Бучі. Про нашу проблем знає місцева влада. Як з’ясувалося пізніше, земля під ці будинки бучанською владою була виділена незаконно. Ми навіть зустрічалися з мером Федоруком, але він нам допомоги не обіцяв. Єдине, що він запропонував – це забрати ці будинки в нас, щоб добудувати й продати, а нам запропонував виділити землю в полі під аналогічні будинки, де будівництво буде за наш рахунок”, – розповідає один з обдурених вкладників Олександр Баєр.

“Земля під будинками закладена в банк забудовниками, ми намагалися її викупити, але нам вдалося  викупити не землю, а право вимоги. Зараз тривають суди і ніхто нічого не робить, хоча кошти за квартири були заплачені в повному обсязі”, – додає Баєр.

Забудовник в обох населених пунктах той самий – Павло Запольський, який заробляє тим, що проводить тренінги про те як розбагатіти.

Журналістам вдалося додзвонитися до Запольського, але той сказав, що до будівництва не має стосунку, але про ситуацію чув.

“У мене нема в Ворзелі будинку.. Наскільки я знаю, там певна організація буде долучатися… Можливо до Нового року там будуть підписані певні документи”, – розповідає Запольський.

Обдурені вкладники написали звернення до поліції. Там відкрили кримінальні провадження, але пояснюють: відносини покупець-продавець, – це справа цивільних судів.

“Суд прийняв рішення стосуовно того, що забудовник, не виконавши свої умови по договору, повинен був повернути гроші. Вже судові рішення такі є, чому вони не виконуються, напевно треба спитати у виконавчої служби”, – розповідає начальник прес-служби поліції Київської області Микола Жукович.

Поліція рух на Варшавці швидко поновила, пустивши машини в об’їзд, лишилося лише поновити права десятків родин.

За матеріалами ТСН.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539