Прилипка підрзрюють у вчиненні адмінправопорушення

0

Голові Гостомельської ради екс-регіонала Юрія Прилипка підознюють у вчиненні адміністративних правопорушень. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили в прокуратурі Київської області:

“Києво-Святошинською місцевою прокуратурою 11.02.2015 складено протоколи про вчинення Гостомельським селищним головою адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, селищний голова не повідомив сесію селищної ради про наявний у нього реальний конфлікт інтересів при прийнятті рішення про передачу в оренду земельної ділянки на користь свого сина, та прийняв відповідне рішення в умовах реального конфлікту інтересів. На даний момент протоколи про вчинення адміністративних правопорушень направлені для розгляду до Ірпінського міського суду Київської області”.

На одній з перших сесій Гостомельської ради, яка відбулася  12 листопада 2015 року, голова ради екр-регіонал Юрій Прилипко запропонував депутатам підтримати рішення про зміну орендаря в земельної ділянки за адресою с. Гостомель, пров. Річний. Це та сама ділянка, на якій розміщуються склади, в яких Прилипко переховував автопарк Януковича.

Земля належала Юрію Прилипку, а передати в оренду Прилипко запропонував її своєму рідному сину екс-депутату Гостомельської ради В’ячеславу Прилипку.

За це рішення депутати проголосували одноголосно, про що вказано в протоколі засідання сесії. Окрім того, сам Прилипко, маючи очевидний конфлікт інтересів, не наголосив на цьому.

“Перед голосування Прилипко повинен був сказати, що так як ця ділянка знаходиться у його оренді і переходить до його сина, він не може брати участь у голосуванні й попросити занести цю інформацію до протоколу. Але Прилипко цього не зробив”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

1

Нагадаємо, аналогічна ситуація виникла під час голосування в Коцюбинській селищній раді, коли тогочасний селищний голова екс-регіонал Вадим Садовський проголосував за виділення в оренду ділянки своєму зятю. Згодом Садовського оголосили в розшук і коли завдяки активістам його розшукали, суд таки виніс рішення й визнав, Садовський причетний до корупційних дій.

Для пояснення, як все проходило на сесії Гостомельської ради, до прокуратури Ірпеня були викликані кілька депутатів з ради. Також прокуратурі було надане відео з тієї сесії.

“В прокуратурі нас запитали, чи повідомив Прилипко депутатів про те, що має конфлікт інтересів. Я від нього конкретно таких слів не чув”, – розповідає Марчук.

Нагадаємо, на складах, де Прилипко переховував автомобілі Януковича, були знайдені журнали чорної бухгалтерії родини Прилипків, зокрема, зошити, які вела Ольга Прилипко.

В зошитах ішлося про те, кому скільки було заплачено і за які послуги.

Про це “Громада Приірпіння” детальніше напише трохи згодом.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539