Ірпінські депутати розбазарюють бюджет і проти безкоштовного харчування школярів

0

На останній сесії в Ірпені , згідно з проектом порядку денного, планувалося розглянути аж 135 питань. Особливо “шкурні” питання – розкрадання міського бюджету і дерибан землі громади, влада “Нових облич”, на чолі з міським головою Володимиром Карплюком, пристосувалися вносити з голосу. Таких назбиралося ще 47. Уявіть, щоб про півсотні питань не знала наперед ані громада, ані депутати, які миттєво мають прийняти рішення. (Тому депутати Коцюбинської селищної ради у своєму недемократичному проекті регламенту за настановами Карплюка лобіюють винесення питань з голосу).

Те, що проектів рішень ні за день до сесії Ірпінської міськради, ні в день сесії не було підготовлено – Карплюку начхати. Силами депутатів “дресированої” більшості дружно ухвалили все. А як же інакше!? Адже ж більшість з них стосувалася однопартійців та “любих друзів” – забудовників: зменшення розміру пайового внеску в розвиток інфраструктури Ірпеня та відтермінування відповідальності та звільнення від сплати штрафних санкцій за порушення строків сплати пайового внеску за договорами. Кожне таке “питаннячко” це десятки, а то й сотні тисяч втрат до міського бюджету. Остаточну суму цього аукціону “небаченої щедрості” від  “Нових облич” ( кому, скільки і за що), можливо, пощастить дізнатися через Національне антикорупційне бюро.

На цьому дива ірпінського “народовладдя” не вичерпалися. До комунальної власності територіальної громади Ірпеня було долучено зовнішні мережі водопостачання, госпобутової та дощової каналізації, як пайовий внесок не відомо від кого і не зрозуміло на яку суму. Проект рішення не існував у природі… Хочу пояснити, чому мені депутату міськради не можливо впродовж року отримати копії протоколів засідань сесій та копій рішень. Тому що їх фальшують після сесійного засідання, що і з’ясувалось,  18 січня цього року.

Цікава ситуація з рішенням №5046 від 29 квітня 2015 року та рішенням №5407 від 03 вересня 2015 року, які чомусь до тепер не набрали чинності.  А вже якимось чудодійним способом винесені на сесію і скасовані. Це саме те славнозвісне рішення “Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Ірпінь від замовників будівництва об’єктів архітектури гр.Дащенко Н.С., гр.Ліневича Т.В., гр.ТомінаА.О. та Лєбєдєва в особі Дащенко Н.С. будівництво дошкільного навчального закладу на 75 місць за адресою 9-та лінія 4а в м.Ірпінь , як пайовий внесок”. Мова про широко розрекламований дитячий садочок “Бджілка” кошторис якого вже тричі змінювали на користь благодійників – забудовників. Ця славнозвісна “Бджілка”,  після помпезного відкриття перед виборами, ще декілька місяців не могла приймати дітей через суттєві недоробки. Зате  зараз лупить з батьків більше 500 гривень на місяць  за 1 дитину.

Без імені

До слова, на сесії 18 лютого 2016 року п.28 ЖБК “Прованс” зарахували як пайовий внесок 213 993, 06 грн., з яких 113 933, 60 грн. – меблі для ДНЗ “Бджілка”. Далі п.39 порядку денного задоволено звернення Харченко В.М. і зараховано, як пайовий внесок, участь за придбанні меблів аж на суму 255 460  гривень.        Дещо менше пощастило чинному депутату патріоту – забудовнику Віталію Нелюбіну, внесенням зміни в рішення від 3 вересня 2015 року йому було зараховано лише 21 234,07 гривень. Зате не образили його тезку, якому зменшено розмір пайової участі у 80 разів (з 4% до 0,05%) і навіть змінили пункти договорів на об’єкти будівництва по вул.Мечнікова 37 та З.Алієвої 104. Так, це саме той “вишуканий” витвір архітектури – 5-ти поверховий будинок, збудований у парку ім. Правика, а ще додатково надано місце для автостоянки, тому що будинок забудовано на всю площу і перекрито проїзд до школи №1.

Без імені

Подейкують, що такий подарунок пан забудовник отримав, як відшкодування за бескоштовно передану 2-х кімнатну квартиру по вул. Мінеральній 37 до комунальної власності міста. А квартирку цю молодий мер надав прокуратурі. Вгадайте з трьох разів для чого? Та Бог з ним, там також трапляються патріоти, яким квартири за 550 тис. грн. не шкода. І плювати на те, що основна черга не те, що не рухається, але й зростає рік від року. Та й у міській “калитці” вже й миші передохли… Попри таку щедрість до правоохоронців, “зарубали”  пропозицію нашого одно партійця, члена депутатської освітянської комісії Сергія Глиняного  “Про безоплатне 100% харчування дітей учнів 1-4 класів…”. Для дітей у “Нових облич” коштів нема.

Не забули на цій сесії і земельки у громади поцупити. Нова влада   погодила та затвердила технічну документацію із землеустою, щодо поділу земельної ділянки Ірпінської міської ради для багатоповерхового житлового будівництва в м.Ірпінь –присадибна ділянка 5 гектарів(без адреси). Далі надала дозвіл ТОВ “КТК-Центр” на виготовлення техдокументації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки , яка знаходиться в користуванні на умовах оренди в м.Ірпінь мікрорайон “Стоянка” (проекти рішень відсутні).

Також без проектів рішень погоджено та затверджено технічну документацію ТОВ “Каласар” 9.1539 га в м.Ірпінь вул.11-та лінія 7-в та ТОВ “Гормасшнаб” 8.75 га  вул. 11-та лінія 7-г  про поділ земельної ділянки , яка знаходиться в оренді. За неофіційними даними, вищезгадані товариства заборгували до міського бюджету 484 тис. грн. На моє депутатське звернення від 8 грудня 2015 року про надання інформації, щодо сплати орендної плати станом на 1 грудня 2015 року – відповіді  немає більше 2-х місяців.

Загалом, впродовж 2015 року, 15 моїх депутатських звернень залишилось без відповіді. Після порад прокуратури, мною  подана позовна заява в Ірпінський міський суд на міського голову Володимира Карплюка та Ірпінську міську раду про визнання  їхніх дій по втаємниченню інформації та документів протиправними. Побачимо чи суд Карплюку указ.

І на останок . Прийнято ганебне рішення “Про затвердження детального плану території забудови кварталу м.Ірпінь обмеженого вул.Університетська, Пушкінська, Суворова та проектною об’їздною дорогою”.

Без імені

Близько десяти років мешканці Приірпіння чекають обіцяного медичного центру і пологового будинку надавши в оренду 13.5 га Лісопарку ТОВ “Київський науково-клінічний медичний центр”. Двічі намагались папєрєдніки “Нових облич” – Партія Регіонів провести громадські слухання під головуванням сьогоднішнього секретаря міськради Юрія Денисенка (тоді депутата “фронтовика-ударівця”), але активісти зупинили дерибан.

Два роки партія регіонів не могла затвердити план забудови, а тут питання з голосу – без проекту рішення, і одним помахом віддаємо на знищення ненажерам забудовникам ще 10 гектарів лісопарку. Про це писала вже детально писали.

Мешканцям приватного сектору Ірпеня обмеженого вул. Маяковського, провул. Озерний, вул. Достоєвського та вул. Гайдара навіть і не сниться, що забудовники багатоповерхівок вже йдуть до них – надано дозвіл на розробку детального плану території забудови їхнього кварталу. Цих десяток 4-5 поверхівок збудованих попередніками депутатами по вул.Островського і пр.Гайдара буде дрібницею – нові місцеві обранці  забудовники від “нових облич” зі своїм керманичем ще тільки ввійшли в смак…

Мною скеровано депутатське звернення на ім’я міського голови Ірпеня з проханням зупинити дію майже 40 рішень проголосованих на 8-ій сесії Ірпінської міської ради 18 лютого 2016 року депутатами забудовниками і перефарбованими регіоналами пристосуванцями.

Чи скористається правом вето Володимир Карплюк?

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539