Замість науково-клінічного медцентру в Ірпені хочуть звести висотки

0

Ласий шмат землі у 13,5 га на виїзді з Ірпеня потрапив під приціл дерибанників.

Місце не просто привабливе, а дуже привабливе і дороге. Звідси до Києва їхати 5-7 хвилин.

Ще 9 років тому на цьому місті планувалося збудувати сучасний науково-клінічний медичний центр.

Тут мав бути науково-клінічний медцентр, але будуть чергові житлові висотки. За 7 хв їзди від Києва. Просто у парку та близько біля лісу

Згідно з планами, вартість операцій у центрі була б значно нижчою, аніж за кордоном, а мешканців Ірпеня планувалося взагалі лікувати безкоштовно. 350 дітей могли б одночасно проходити лікування.

Для ірпінців планувалося збудувати окремий корпус загальної клінічної лікарні (сьогодні мешканці Ірпеня змушені їздити до стаціонару у сусідню Бучу). До того ж, медцентр забезпечив би місту, де сьогодні є проблеми із працевлаштуванням, 600 додаткових робочих місць.

 Територія, яку планують забудувати дерибанники

Отже, аби прибрати до рук ці гектари, 18 лютого на черговій сесії Ірпінської міськради кулуарно, “з голосу” перед депутатами поставили чергове питання про внесення змін до Генплану міста: призначення території змінили з “установи охорони здоров’я” та “перспективної лікувальної зони” на “житлову забудову, громадську забудову та ін.”.

Депутати легко проголосуали за зміну цільового призначення. Згідно з новим ДПТ медцентру не буде – будуть висотки у парку

І більшість “кишенькових депутатів” мера міста Володимира Карплюка проголосувала за ці зміни.

Карплюку не потрібні ні парк, ні медцентр, ні дитсадок – вони ніколи не принесуть стільки грошей, як житло у парку біля Києва

Між іншим, сесія міськради не має права затверджувати детальний план території. Це прерогатива міськвиконому. Але на кону стояв дуже ласий шмат землі.

І тому ці 13,5 га, де нині росте ліс, було вирішено “розполовинити”: 6 гектарів віддати під багатоповерхову забудову, а на тій, що залишилася, розбити парк.

Депутати, які з легкістю віддали 6 га під забудову

Я не проти парків. Але відомо, що облаштування “зелених зон” – улюблена “фішка” нинішнього мера міста, мабуть, тому що, прикриваючись будівництвом парків, з бюджету можна витягувати чималі суми.

 Ось цьому парку підписали смертний вирок

Так, новий парк на виїзді з міста обійдеться приблизно у… 23 мільйони гривень!

І це при тому, що соціальне будівництво у Ірпені практично не ведеться.

Наприклад, черга до дитсадків налічує близько 3 тисяч дітей, у школах малюки вчаться у дві зміни. А за 25 мільйонів можна збудувати два дитячих садки.

Але квартири краще продаються саме там, де люди бачать парки.

Тільки яким коштом розвивається будівельний бізнес – більшість не замислюється.

БезымянныйМарія Шевченко, голова фракції БПП у Ірпінській міській раді, для УП

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539