У екс-депутата облради Арєф’єва забрали мисливські угіддя?

0

Вищий господарський суд України не повернув ТОВ “Хитрий лис” лісові угіддя. Повідомляє сайт прокуратури Київської області.

Варто зазначити, що Громада Приірпіння порушувала питання законності функціонування цього товариства ще на початку 2014 року. Згодом про цю тему звітував перед громадою прокурор Бородянського району Роман Кимлик. Суди задовольнили позов прокуратури Бородянського району про визнання незаконним та скасування рішення Київської обласної ради про передачу мисливських угідь в лісовій зоні між Бородянкою та Блиставицею.

Також суд визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства на цій території та зобов’язав ТОВ “Хитрий лис” повернути державі мисливські угіддя загальною площею 12,8 тисяч гектарів на території Бородянського та Києво-Святошинського районів.

Без імені

Нагадаємо, у 2013 році Київська обласна рада надала у користування товариству мисливські угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 49 років з порушенням законодавства. Зокрема, були відсутні відповідні погодження усіх власників та користувачів земельних ділянок, на території яких розташовані вказані угіддя. Прокуратура в судах усіх інстанцій домоглася поверненню з незаконного користування мисливських угідь у державну власність.

Джерела у Бучанській раді раніше повідомляли, що біля витоків створення ТОВ “Хитрий лис” стояв екс-регіонал, депутат Київської облради попереднього скликання Сергій Арєф’єв.

Власність ТОВ “Хитрий лис” – годівниці та вишки, були знайдені на території “Бучанського межигір’я”, яке опинилося в приватній власності родичів екс-нардепа комуніста Ігоря Калєтніка. На території “Бучанського межигір’я”  7 земельних ділянок також мали Сергій Арєф’єв та його дружина Людмила, чиї ділянки теж перейшли згодом у власність родини екс-нардепа-комуніста.

godivnytsa

Зауважимо, що ТОВ “Хитрий лис”, за інформацією “Наші гроші”, одноосібним власником товариства станом на червень місяць 2015 року значився Микола Харченко – екс-депутат Вінницької облради від Партії регіонів, приписана фірма за його ж службовою депутатською адресою. Фірму “Хитрий Лис” зареєстрували 2 лютого 2013 р., а рішення про відвід угідь компанії було прийнято 28 лютого, тобто вже за кілька тижнів після заснування. Статутний фонд фірми складає 10 млн грн. Знаково, що з Вінницею пов’яна і родина екс-нардепа комуніста Ігоря Калтніка, яка отримала у власність “Бучанське межигір’я”.

На президентських виборах Ареф’єв був довіреною особою кандидата в президенти екс-рерігнала Юрія Бойка. На той час він був директором ПП “Кампа”. Це підприємство веде незаконне будівництво багатоповерхового будинку в Бучі, в лісовій зоні.

Не дивлячись на Постонову Верховного Суду України, якою визнане незаконним рішення Бучанської ради, що дає дозвіл на бідівництво в лісі, ПП “Кампа” ймовірно збирається продовжити будівництво багатоповерхових будинків в лісі.

грабовий ліс

“Громада Приірпіння” доводить до відома бучанців, що 29 лютого о 14 годині в приміщенні Бучанської ради пройдуть громадські слухання щодо розробки  “Детального плану території орієнтовною площею 4,0 га, для розміщення багатоквартирної житлової забудови з об’єктами соціальної інфраструктури в межах вулиць Вокзальна, Лісова та існуючого табору відпочинку “Променистий” в місті Буча”.

За інформацією джерел редакції в Бучанській раді, будівництво ймовірно реалізовуватиме саме ПП “Кампа”.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539