Як Нові обличчя ліс перетворили на смітник

0

Перед Великоднем ми прибрали наш ліс. На толоку, на відміну від більшості депутатів, ми виходимо регулярно, а не показово перед виборами. Після толоки ліс, як правило, залишається доволі чистим ще кілька місяців. Але цього разу не вийшло.

Коцюбинці помітили, що хтось дбайливо звіз у ліс покришений асфальт. Як виявилося, такі дії викликані “господарницькою” роботою під егідою “Нових облич”. Селищна голова казала, що ямковий ремонт і Залізнична мали бути зроблені ще місяць тому. Пройшов місяць з моменту злочинного перевороту у селищі й за 30 днів “пакращення” так і не настало.  Все що ми бачимо, це показове завезення піску й чорнозему та задобрювання виборців солодкою ватою до Дня перемоги.

Проте біда в тому, що роблять на три копійки уявного добра, піару на мільйони, а заподіюють при цьому громаді значної шкоди своїм безголовим управлінням.

Взимку селищна голова організувала вивезення асфальту з лісу. Цей асфальт в лісі поблизу Меблевої накидали за часів екс-регіонала Вадима Садовоського.

Безымянный

5 років головою комісії, яка опікувалася не лише земельними питаннями, а й питаннями ЖКГ був депутат Владислав Євстєфєєв. Разом із ним ці питання мали б вирішувати члени комісії: Ігор Рожанський, Сергій Бєлов, Ярослав Салівонов, Євгенія Харченко.

Євстєфєєва, в якого, за словами прокурора майже 100 ділянок в лісі, питання ЖКГ, як ми розуміємо, не дуже хвилювало всі ці роки. Не хвилювало воно й інших депутатів, які голосували за дерибанні рішення й благословили дерибан сотень гектарів лісу на міфічні кооперативи, відхиливши протести прокурора. Тим, кому не працювалося 5 років, як виявилося за нової каденції, нібито дуже заважала господарювати Ольга Матюшина. Що ж сталося, коли її силою усунули депутати-злодії, які за громаду вирішили кому і як правити селищем?

Для показового піару порізали через місяць (!!!) у травні асфальт для ремонту дороги, який ще за Матюшиної був запланований на середину квітня. Асфальт вивезли традиційно в ліс. Тут нічого дивного немає, адже культура депутатського корпусу ідентична культурі екс-регіонала Вадима Садовського, який перед виборами в 2015 знявся на користь кандидатат на голову від “Нових облич” Сергія Даніша. Тому асфальт традиційно повезли в ліс і, щоб було не так помітно – розкидали на маленькі купки.

Безымянный

Тепер його звідси значно важче вивезти. Активістка Олександра Куцан з’ясувала, що асфальт у ліс звозить компанія з Ірпеня. Це місто, з якого нам має бути “благо” мало не щодня.

Безымянный

Куцан сказала, де в господарстві потрібен такий асфальт і попередила, що в ліс вивозити сміття не слід. Ніби порозумілися. Але виникає слушне питання: як безголові люди можуть керувати господарським процесом у селищі і якого “блага” нам чекати від великих господарників і “благодійників” з Ірпеня?

І от перед Днем перемоги депутат Ірпінської ради Максим Плєшко “прокатався” нашим Біличанським лісом, який ми всією громадою прибирали перед толокою. Про асфальт у лісі депутат, який має нас рятувати від таких горе-господарників, не написав нічого. Воно не дивно, адже він – представник “Нових облич”. Зате помітив інший бруд у лісі й виклав фото бетонних скульптур.

Безымянный

Заїжджий депутат з Ірпеня виявився непроінформованим, а, може, і зумисне зробив вигляд, що нічого не знає. За дивним збігом обставин ці скульптури вивезли нещодавно з селища, як і асфальт, у ліс. Тільки депутати від “Нових облич”, зокрема Катерина Корбут-Ющенко це спершу не визнавали.

Безымянный

Тобто депутати у нас спершу на роботі комунальників піаряться, а як воно робиться й куди дівається, їм діла немає. Вирішила я перепитати в нашого лісника Олександра Топчія, чи було від нього звернення щодо цих споруд, як нас переконує голова фракції “Нові обличчя” Кобрбут-Ющенко. Як виявилося, він про це вперше чує від мене.

Виходить, бруд, який дивував Плешка в лісі – це результати тяжкої “праці” Нових облич. Але Плешко в усьому поганому звик бачити вину Матюшиної, та кого завгодно, але не членів своєї команди.

Повідомлення депутата Ірпінської ради Максима Плешка про те, що він знайшов бруд у Біличанському лісі, не залишилося без уваги Ірпінців. Олена Старшинова зауважила, що поблизу Коцюбинського в лісі, на відміну від Ірпеня на фото Плешка дерева Біличанського лісу цілі й не видно котлованів.

 

Безымянный

І от до такого Ірпеня тепер хочуть приєднати і нас. Плешко радить Коцюбинському… “не смикатися”:

“Якщо Коцюбинське дійсно буде Ірпенем, а не буде смикатися…” – Пише він у соцмережі мешканцям селища.

Безымянный

Тобто нас силою приєднують на сесіях, коли питання нема в порядку денному, не питаються нашої думки, думки громади, і ми маємо “не смикатися”.

А для того, щоб громада Коцюбинсьокого покращила своє ставлення до депутатів від партії забудовників – “Нових облич”, нам всім нібито організували свято до Дня перемоги. Це все було, як оголосила екс-регіоналка Наталія Семко, за сприяння ГО “Нові обличчя”.

Моя дитина виступала до свята і ніяка громадська організація, яка повністю співзвучна з назвою партії “Нові обличчя”, до виступу моєї дитини не має жодного відношення. Як і до виступу дитини Лесі Петрик-Єльникової та інших дітей.

Солодкою ватою можуть підкуповувати виборців, як колись це робив “Рух за реформи” перед виборами, лише ті, у кого в самих вата в голові. Бо екс-регіонали, які так господарюють і звинувачують у бруді, які самі створюють опонентів, не мають права пройти знову до влади. Ніколи знову.

А пана Плешка, якому раптово так заболіла чистота Біличанського лісу разом з усіма депутатами Ірпінської ради я запрошую прибрати асфальт з лісу та привести до ладу скульптури, які навезли в ліс точно не Матюшина і не народна депутатка Ольга Червакова, яка захищає ліс не перший рік від дерибану. Чомусь ті, кому нібито так болить доля лісу, не виходять роками разом з громадою на толоки. Натомість разом з Євстєфєєвим, в якого в лісі майже 100 ділянок для чергової хвилі піару підписали петицію про збереження лісу й, коли оголосили про перевибори, показово біля дороги на Пономарьова, прибирали ліс. Зайдість вглиб лісу  там працюйте.

Невже ви всі думаєте, що коцюбинчани такі дурні й продадуться за солодку вату й вкотре повірять тим, кому слова чесність і порядність просто невідомі?

БезымянныйОлена Сокотюк, коцюбинчанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539