Сесія за сесією: Федорук намагається замести сліди

0

Після обшуку, який 21 липня провели в маєтку міського голови Бучі Анатолія Федорука, Бучанська рада почала активно працювати.

З того часу проведено вже 3 сесії, й на 16-те серпня запланована 4-та.

До обшуків сесії проводилися зазвичай один раз на місяць. А влітку, як пишуть депутати у соцмережі, проводилося 1 – 2 сесії в квартал.

Що ж стало причиною такої бурхливої діяльності Федорука, який за законом “Про місцеве самоврядування”  скликає сесії?

Депутат від партії “Свобода” Іван Окоєв переконаний, що у Федорука “кримінальна агонія”.

“У кримінальній агонії скандальний мер Бучі мечеться між Аваковим і Луценком. Завтра, 16 серпня, мер Бучі Анатолій Федорук скликає позачергову сесію, де за допомогою кишенькових депутатів звернеться до Генпрокуратури, щоб визнати Бучанську міську раду “потерпілою” у кримінальному провадженні щодо розкрадання 890 гектарів землі. Очевидно, що гектар землі для “аваківської” організації, який Федорук віддав на попередній позачерговій сесії, не допоміг, тому міський голова вирішив звернутися до Юрія Луценка, прикинувшись “потерпілим”, пише на своїй сторінці у соцмережі facebook Окоєв.

 

1

В порядку денному сесії, яка запланована на 16-те серпня, усього 6 питань. Три з яких, переконані активісти, мають політичний характер.

1

Зокрема, на розгляд сесії виноситься питання про звернення до Генпрокуратури щодо визнання Бучанської ради потерпілою у кримінальному провадженні.

Активісти переконані, що Федорук просто хоче перекласти персональну кримінальну відповідальність з себе як посадової особи на Бучанську раду як колегіальний орган.

“Пан Федорук діє за принципом страуса, ховаючи голову в пісок. Коли в Бучі будуються парки, сквери, газони та інше, то все підноситься як виключна заслуга Анатолія Федорука. В той час, коли Федорук має нести персональну кримінальну відповідальність за вчинені ним злочини, які підтверджуються Постановою Верховного Суду України, він намагається перекласти відповідальність на депутатів. Однак, ст 42 закону “Про місцеве самоврядування” чітко визначає пересональну відповідальність у таких випадках голови, тобто Федорука, а також інших посадових осіб, які ставили свої підписи під злочинними документами”, – розповідає бучанець Віктор Бархоленко.

“Щодо потерпілих у цій ситуації, то ними є в першу чергу Територіальна громада Бучі, а не продажні депутати разом з Федоруком”, – додає Бархоленко.

Ще одне питання, яке має політичний характер і не є в компетенції Бучанської ради – це питання тарифів. Тарифи затверджуються на виконавчо-законодавчому рівні держави.

І третє політичне питання – це перейменування вулиці Рози Люксембург. До слова, саме на цій вулиці знаходиться “Бучанське межигір’я” Ігоря Калєтніка.

“Закон про декомунізацію вже мав бути давно виконаний але пан Федорук в цей час займався відстоюванням межигір’я в судах. Тепер, мабуть, Федорук намагається заплутати сліди злочину, щоб прокуратура не знайшла на мапі 14 га лісу, які він презентував Калєтніку у вигляді хабаря”, – переконаний Бархоленко.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539