Після обшуків Федорук почав активно вирішувати питання “сім’ї”

0

Поки працівники прокуратури проводять аналіз вилучених у мерів Бучі та Ірпеня документів і готують підозру Анатолію Федоруку та Володимиру Карплюку, міський голова Бучі вже встиг скликати й провести дві сесії міськради: одну чергову – 28 липня і одразу за нею позачергову  – 1 серпня.

На сесіях не обійшлося без одіозних питань порядку денного. До речі, на позачергові сесії вже стало традицією не запрошувати депутатів-свободівців.

Чергову сесію 28 липня Федорук присвятив питанням своєї великої “сім’ї”. Так, було зменшено розмір пайової участі для ПрАТ “Меліоратор”, головою наглядової ради якого є рідний дядько міського голови Василь Яцюк, який також є членом Бучанського виконкому.  

1

Не обділив Федорук увагою і свого кума-втікача Карплюка – на сесії було зменшено пайову участь  для ТОВ “Сарафан”, яке пов’язують із мером Ірпеня. Депутати більшістю голосів зменшили розмір пайової участі майже на два мільйони гривень, зарахувавши їх як роботи по будівництву дитячого садка за адресою – вул. Бориса Гмирі, 12.

1

Щоправда, це не єдине рішення, яке стосувалось земельної ділянки за цією адресою. Також у розділі земельних питань було прийнято рішення “Гр. Остроушко Сергій Володимирович з/д площею 0,4645 га, вул. Б.Гмирі, 12, цільове – для будівництва та обслуговування закладів освіти, добровільна відмова від права власності на користь територіальної громади та  надання згоди на прийняття до комунальної власності з/д.»

1

З цього випливає, що Бучанська рада зменшила пайову участь ТОВ “Сарафан” за рахунок робіт, які проводились на приватній території гр. Остроушко Сергія. Виходить, що для кума і таке можна.

1

Це вже не перший випадок зменшення пайової участі для ТОВ “Сарафан”. Так, 31 березня 2016 року на сесії міської ради було зараховано близько двох мільйонів гривень.

Нагадаю, що відповідно до перевірки фінінспекції, в 2015-му році бучанським бюджетом вже було недоотримано 17 мільйонів гривень пайової участі забудовників, в тому числі й від ТОВ “Сарафан” – більше 12 мільйонів гривень.

Не дивлячись на борги в Україні, фірма “Сарафан”, зв’язок якої з Карплюком довели ЗМІ, успішно веде бізнес у Польщі.

Хоч і за даними офіційного сайту Бучанської ради Федорук головував на сесійному засіданні та він чомусь побоявся підписувати таке рішення, доручивши це секретарю ради Василю Олексюку.

Гектар землі для “аваківських”

Цікава ситуація з проведення позачергової сесії 1 серпня. Розпорядження міського голови про призначення цієї сесії досі не опубліковане на офіційному сайті міської ради. Депутати-свободівці, як вже повідомлялося раніше, дізнались про те, що сесія відбулась, із соціальних мереж. На позачергову сесію було винесено три питання, одне з яких стосувалось надання дозволу на укладання договору суперфіцію. А фактично міська рада дала право користуватися земельною ділянкою, площею  трохи більше одного гектара, наближеній до міністра МВС Арсена Авакова атошній організації.

З газети “Бучанські новини” відомо, що ця громадська організація неодноразово зверталась до Бучанської ради з проханням видиліти земельну ділянку для багатоповерхового будівництва. Але до останнього разу їй відмовляли.

1

Залишається відкритим питання щодо того, чому дана ГО отримала позитивну відповідь лише після обшуків прокуратури?

Напевно, не зовсім добрі справи у Федорука після обшуків  прокуратури, оскільки він так активно кинувся вирішувати питання “сім’ї”. Але, не зважаючи на те, чим закінчаться події, які сколихнули Бучу, місто було до Федорука, буде і після нього. І, можливо, у нього з’явиться шанс перестати бути сировинним придатком для забудовників, а натомість – стати справжнім європейським містом із відповідною соціальною інфраструктурою.

Нагадаємо, 21 липня відбулися обшуки в Бучанській міській раді та в помешканні мера Бучі Федорука та мера Ірпеня Карплюка. Було здійснено вилучення документів, наразі ведеться слідство.  Під час обшуків Федорук знаходився в себе вдома, в той час як його кум – мер Ірпеня  Карплюк, накивав п’ятами, і його місце перебування досі достеменно невідоме.

1Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської міської ради від партії “Свобода”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539