В Ірпені під забудову виділили озеро

0

22 серпня забудовник Роман Солодаренко намагався засипати, щоб в подальшому забудувати, озеро “Карасьове”, що знаходиться в Ірпені в мікрорайоні СМУ.  Він привіз три вантажні машини піску.

Це побачив активіст Олександр Кулішенко і зателефонував моєму колезі депутату від “Свободи” Сергію Глиняному, який в свою чергу повідомив мені.

Це вже не перша спроба забудовника знищіти це озеро. Минулого року в листопаді цей забудовник встановив там паркан, але він простояв рівно до вечора. Місцеві мешканці його тоді розібрали і сказали, що не дадуть знищіти озеро.

Півроку була тиша і ось нещодавно забудовник почав відкачувати з озера воду за допомогою пожежних машин.

Забудовник встиг навіть висипати в озеро одну машину піску, але присутні депутати та активісти вчасно його зупинили.

Без імені

Розуміючи, що буде протистояння з громадою, Солодаренко зібрав біля озера тітушок, яких ми вже бачили не раз і біля табору “Дружба”, і в Бучі на Пушкінській. Але це не зупинило Кулішенка й він викликав наряд поліції. Коли ми з Глиняним приїхали, поліція вже була на місці, але не квапилася щось робити. Тому довелося дзвонити новому Ірпінському прокурору Юрію Манелюку та начальнику поліції Ігорю Падюку. Лише після цього поліцейські почали перевіряти документи забудовника.

1

Забудовник доводив поліції, що у нього є всі документи на земельну ділянку!!! Це просто якійсь маразм, показувати пальцем на озеро й казати, що то його земельна ділянка. З якого такого дива озеро “Карасьове”, яке було позначено на всіх Ірпінських мапах як водойма несподівано стало просто земельною ділянкою?! Я особисто пам’ятаю це озеро ще з дитинства і колись ми дітьми купалися в ньому!

1

Яким чином озеро стало земельною ділянкою і хто й на яких підставах виділив його під забудову, достеменно не відомо. Тут потрібно розібратися компетентним органам, до яких ми звернулися з заявою.

1

Раніше ініціативна група зі збереження озера, яку очолює Юрій Цвіцінскій, були з цього приводу у мера Ірпеня Володимира Карплюка і він обіцяв зберегти озеро від знищення. Це чули люди. Цей пост Олександр Кулішенко написав майже рік тому.

Без імені

Але як бачимо обіцянки мера нічого не варті. Якщо він щось і обіцяв, то, мабуть, давно забув про це.

У будь-якому випадку місцеві мешканці налаштовані рішуче відстояти це озеро.

До слова, поряд знаходиться озеро “Щуче” і кілька років тому його теж хотіли закидати сміттям і забудувати, але на заваді стали місцеві, які не тільки розчистили це озеро, а й облаштували навколо нього зону відпочинку. Тепер туди приходять люди відпочити.

За свідченнями місцевих мешканців ці два озера мають не тільки рекреаційну, а ще й культурну цінність, адже за свідченнями старожилів вони були викопали за наказом відомого мецената Миколи Терещенко. З цього приводу депутат Сергій Глиняним звернувся до його нащадка мера міста Глухова Мішеля Терещенко з проханням допомогти зберегти водойми Ірпеня.

В минулому році до Ірпеня приїздив сам Мішель Терещенко і хвалив мера-забудовника Карплюка . Цікаво, чи хвалив би він його, якби він знав що через бездіяльність мера можуть знищити культурне надбання його відомого пращура?!

І хоч поки ми й не дали засипати “Карасьове” озеро, забудовник Солодаренко сказав, що після того, як пройде перевірка він все одно буде його засипати.

Подивимося, як відреагує Карплюк на цю ситуацію, адже ніхто його за язика не тянув, коли він обіцяв зберегти це озеро. Якщо він нічого не зробить, то вже скоро на СМУ буде нова гаряча точка. Ми готові боротися за це озеро до кінця!

lavrentiiАвтор: Лаврентій Кухалейшвілі, депутат Ірпінської ради від “Свободи” 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539