890 га Бучанської лісової дачі: розкрадання триває…

0

Незважаючи на галас, який було здійнято навколо обшуків мера Бучі, на землях державного лісового фонду нічого не змінилось. Захоплення тривають. Незважаючи на загрозу 6 років ув’язнення, очевидно, що цієї загрози ніхто не боїться.

Навіть більше: демонстрація впевненості у безкарності сягає цинізму. Так, 26 серпня було загороджено чергову ділянку з земель державного лісового фонду під забудову у Бучі по вул. Гамалія, 24-а.

Місцеві мешканці, маючи тверде переконання у тому, що це незаконно й варто тільки викликати поліцію, щоб припинити чергову забудову лісу, були гірко розчаровані. Поліція приїхала, але ксерокопії якихось “документів”, які показали робітники патрульним поліції, цілком задовольнили охоронців правопорядку.

1

Новий паркан встановлено. Невже нам знову чекати чергової забудови в лісі?

“Власник” ділянки на Гамалія захищати свою “власність” так і не з’явився, чомусь не хоче знайомитись із сусідами. Проте було помічено працівника відділу благоустрою Бучанської міської ради. Він про щось шепотівся з робітниками, які встановлювали паркан. Один з робітників заявив, що власнику ділянки далеко їхати сюди з Кривого Рогу.

Якщо власник справді з Кривого Рогу, то цієї весни його земляки взялися активно забудовувати Лісову Бучу. За дивним “збігом” обставин, один зі щасливих “власників” ділянки з земель державного лісового фонду на вулиці Яснополянській, 11, також з Кривого Рогу. До речі, Яснополянську вже забудовано. Поліція і прокуратура, напевно, має більш важливі справи, ніж боротися з розкраданням державних земель.

Ділянка по вул. Гамалія, 24-а має цікаву історію. Згідно з нформацією на публічній кадастровій карті, вона або має двох власників, які  оформили право власності у відомого “чорного” нотаріуса Нельзіна одночасно, одного й того ж дня, або стали власниками один змінюючи іншого, в один і той же день і в один і той же час. Творці корупційних схем надзвичайно винахідливі, їм би працювати на благо людства!

1

Дмитро Грищук, який був чи став власником земельної ділянки станом на перше червня, є керівником ПП “Регіон Енерго-Імпульс”, яке виконує комплексні електромонтажні роботи в Ірпінському регіоні.

1

А от інший власник – особа відома в регіоні. Василь Беренок працює начальником районного підрозділу ПАТ “Київобленерго”, що знаходиться в Ірпені.

Тобто, ці дві особи так чи інакше пов’язані між собою через бізнес.

Законність забудови на нововиділених ділянках з земель державного лісового фонду,зважаючи на постанову Верховного Суду України від 16 грудня 2015 року,більше ніж сумнівна,тому  ми звернулися в прокуратуру. Візповіді на звернення нема й досі.

Телефоном ми звернулися до новопризначеного прокурора Юрія Манелюка, який раніше обіцяв припинити незаконне знищення лісового фонду в Бучі. Але цього разу прокурор виявився дуже зайнятим іншими важливими справами.

Ось в такі ігри грають так звані “законослухняні набувачі” ділянок з земель державного лісового фонду.. Тільки правоохоронним органам чомусь не видно жодного підступу в цьому: “все законно, у них є документи на право власності”. Отак грабують нас з Вами.

Згадуючи пост Генерального прокурора Юрія Луценка, не знаю чи сміятись чи плакати, адже він оголосив про те, що розкрадання за високими парканами припинено. А насправді розкрадання триває, паркани виростають все нові й нові…

1

На відміну від  добре вишколеного хвалити “господаря” адмінресурса, місцеві мешканці абсолютно протилежної думки про “найкомфортніше місто для життя” та його “розвиток”.

Пані, яка проходила повз будівництво чергового паркану не змогла стримати емоції, за допомогою лексики, якої не вчать у школі, вона запитала їх, чому вони не їдуть додому й не будуються там.  З пісні слів не викинеш, тому слухайте пряму мову на відео.

Місцевим мешканцям набридла хаотична забудова та знищення прекрасних бучанських краєвидів. “Розвиток міста”
“по-федоруківськокарплюківськи” – це закатування в бетон всього живого, що дарує красу та надихає.

1Авторка: Ірина Литвиненко, бучанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539