Як ошукати громаду: гостомельську школу хочуть закрити через суд

0

Син юристки СТОВ “Бучанське” Лариси Павлюк Богдан позивається до  відділу освіти. Позов стосується Гостомельської школи І ступеня № 15, яка опинилася на межі закриття і про яку неодноразово писала “Громада Приірпіння”.

В позовній заяві Павлюк просить “не проводити навчально-виховний процес в Ірпінській ЗОШ № 15 (..) та не перешкоджати йому користуватися майном”.

Інформацію про позов Прилипка надали в Ірпінському відділі освіти на запит депутата Гостомельської ради Анатолія Туровського.

1

“Я живу поряд зі школою й розумію, що її треба зберегти для наших дітей. Будівля цінна ще й тому, що є однією з найстаріших в Гостомелі й має свою унікальну історію. Руйнувати його ми не допустимо. За будь-яких обставин ми будемо робити все можливе й не можливе, щоб відстояти школу. Тим більше, що голова селищної ради пообіцяв її відреставрувати й зберегти як найстаішу будівлю Гостомеля. В крайньому разі ми з батьками готові до радикальних мір”, – занепокоєний ситуацією навколо школи Туовський.

На своєму звіті, який відбувся 22 вересня, Гостомельський селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко обіцяв, що школа буде стояти до тих пір, поки не збудують нову:

“Тепер по поводу цьой будівлі. Вона буде працювати до тих пір, до тих пір, поки ми не побудуємо нову школу. Шоб ви, ну, не задавали питання. Зрозуміло? Тоість, вона як навчається, ми перед навчальним роком закупили туди обладнання, парти завезли, які недостающі.. діти там навчаються. Ви знаєте, да? Да, і вони будуть навчатися”.

Батьки учнів школи не можуть повірити в те, що один з нових співвласників приміщення, в якому знаходиться школа, хоче через суд позбавити їхніх дітей права на навчання, не дивлячись на обіцянки Прилипка.

“Як буде далі діяти Прилипко? Кому вірити? Місяць ми провчилися, а суд 30 вересня й ми не знаємо, в якій бік повернеться справа. Всередині приміщення в хорошому стані, нехай не розповідає нам Павлюк казки по аварійність. А взагалі, на Баланівці вже потрібна не початкова, а загальноосвітня школа. Це вже вимоги часу. Близько 200 дітей з нашого району батьки возять в Бучу, частина дітей вчиться в Блиставиці, багато хто їздить з Баланівки в 13 та 14 школи, в Ірпінь та Київ. І це ще не здалися й не заселилися нові висотки”, – стурбована багатодітна мати Інна Лісняк.

“Батьки не збираються здаватися, обіцянок у цьому питанні вже замало, нам потрібні конкретні дії від влади. Якщо найблищим часом влада не захистить нас і наших дітей, ми будемо діяти іншими методіми”, – запевняє Лісняк.

Нагадаємо, приміщення, де розташована школа, має двох власників – депутатку Ольгу Прилипко (доньку голови селищної ради Юрія Прилипка) та Богдана Павлюка. Під час заволодіння майном вони використовували дерибанні схеми.

Приміщення їм потрібне було для того, щоб розпочати на тому місці будівництво житлових комплексів.

Невдовзі після придбання приміщення та землі під ним, Ольга Прилипко та Богдан Павлюк стають співвласниками будівельної компанії ТОВ “Гостомельські липки”, яка веде будівництво однойменного житлового комплексу поряд з конторою. На цьому будівництві нещодавно впав кран.

Судове засідання у справі відбудеться в Ірпінському міському суді 30 вересня о 10:30 та 3 жовтня о 9:30. Суддя Андрій Мікулін. Активісти просять всіх небайдужих мешканців Приірпіння прийти на засідання.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539