В Гостомелі проголосували проти будівництва висотки на місці гуртожитку

0

На сесії Гостомельської ради у п’ятницю 28 жовтня депутати розглядали звернення ТОВ “Інтербуд Дивелопмент” про надання дозволу на розробку детального плану забудови території по вул. Свято – Покровська, 137. За цією адресою знаходиться гуртожиток, який продали разом з людьми.

11 депутатів проголосували “за”, 2 – “проти”, 9 – “утрималося”. Рішення не було прийняте. Хоча того ж дня на сайті ради відбулися зміни й 3 депутати, які утрималися, відкликали свої голоси. Це Олександр Коваленко, Олександр Товстоног та Олег Поповичук. Останній при зустрічі з колегами сказав, що голосу свого не відкликав.

Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомив депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Прилипко на сесії намагався спотворити результати голосування й кілька разів казав, що питання пройшло. Але при перерахунку голосів було зрозуміло, що питання не набирає потрібної кількості голосів. Коли депутати дізналися, хто є керівником фірми, яка збирається будувати в Гостомелі, вирішили не підтримувати це рішення. Після закриття сесії Прилипко особисто проводив бесіди з депутатами, які утрималися. Як наслідок цих бесід – 3-є відкликали голоси”, – розповідає як було на сесії Марчук.

“Щоб схилити депутатів на свій бік Прилипко наголошував на тому, що будувати буде рідний дядько мера Бучі Анатолія Федорука – Василь Яцюк. Хоча в порядку денному значилася зовсім інша фірма”, – додає депутат.

Керівником фірми “Інтербуд Дивелопмент” виявився Володимир Давидюк.

1

Як відомо, Давидюка вигнали з Самооборони Майдану за розкрадання тушкованого м’яса.

1

Також Давидюка звинувачують у співпраці з представниками режиму Януковича та вимаганні коштів.

1

Поміж засновників значиться тезка дружини Давидюка – Олександра Давидюк, СТОВ “Бучанське” та ТОВ “Містоінвестпроект”.

1

Давидюк частий гість в Гостомельській раді. Зокрема, він часто навідується до селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка.

Востаннє в Гостомельській раді його бачили в понеділок 31 жовтня в оточенні так званого “діамантового прокурора” Олександра Корнійця. Як відомо, сестра Корнійця має ділянки в Біличанському лісі.

“Я особисто бачив як Корнієць під’їхав до Гостомельської ради на власному Лексусі, номерний знак “00 – 32” й спілкувався з Давидюком, Ігорем Постоновським та Андрієм Верлатим, який керує фейковим батальйоном “Південь”. Вони спілкувалися як давні друзі. Очевидно, що такі люди не просто так з’явилися в Гостомелі. Переконаний, що Корнієць має якийсь інтерес в селищі й можливо в даному будівництві”, – розповідає Марчук, який бачив Корнійця на власні очі.

Нагадаємо, що саме Давидюк був одним з організаторів перекриття Варшавської траси на захист мера бучі Федорука, якого прокуратура підозрює в розкраданні державного майна та створенні організованого злочинного угрупування.

До слова, в коментарі “Громаді Приірпіння” Яцюк не заперечував, що буде будувати в Гостомелі й підтвердив співпрацю з Давидюком.

“Насторожує участь таких відомих аферистів та шахраїв у цьому так званому “проекті”. Питання наступне – для чого потрібна ця фірма прокладка? Якщо будувати буде, наприклад, Яцюк? Очевидно, що ці 9 родин, які зараз проживають у гуртожитку на Свято-покровській ризикують залишитися без даху над головою. Зважаючи на історію діяльності Давидюка”, – занепокоєний Марчук.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539