Хто депутат-злидень у Коцюбинській раді

0

Кожен 5 депутат  Коцюбинського живе за межею бідності. Троє з них – представники фракції “Нових облич”. Двоє – самовисуванці.

Депутат від “Нових облич” Сергій Міщенко торік був з-поміж багатіїв. Він працює директором ТОВ “Арена дверей”.

Цього разу він став найбільшим злиднем КСР. Як підприємець Міщенко заробив у 2014 році понад 850 тисяч гривень.  З нього намагалася стягнути борги “Теплозвукоізоляція”. Депутат, який рік тому заборгував гроші за 2015 рік, задекларував менше 15 тисяч.

У графі “виплата позики та відсотків” сумарно значиться сума майже 900 тисяч. У депутата значиться автівка Fiat Doblo 2007 року випуску.

Депутат-підприємець Іван Лизун – жив 2015 рік на дещо більше ніж 10 тисяч гривень. За ці кошти він животів разом із своєю дружиною і малою дитиною.

За ці незначні кошти депутат з фракції “Нові обличчя” мав утримати будинок площею 120 м2. Земельну ділянку понад 9 соток. Окрім нерухомості депутат-злидень мав би утримувати і заправляти машини : Фольксваген пасат 1988 року випуску та машину дружини Сітроен С4 2006 року випуску. Ще є два ВАЗи (2002 та 2006 р.в. придбані за 20 та 25 тис. грн).

Владислав Євстєфєєв був у злиднях і за попередньої каденції. У 2014 році батько-одинак заробив за рік десь 8 500 грн. У 2015 році справи пішли краще, але не настільки, щоб вирватися із списку злиднів. Він заробив дещо більше 24 тисяч гривень. При цьому депутат має годувати 2 дорослих дітей – доньку та сина. При таких скромних статках Євстєфєєв примудрився вкласти мільйони  до статутного капіталу Грінінвест, Грінбудінвест.

 

Без імені

Прокурор Ірпеня на засіданні комітету з питань екології ВРУ у 2013 році заявив, у власність депутата Євстєфєєва під час дерибану Біличанського лісу потрапило майже 100 ділянок лісу (із 501 роздерибаненої).

За два роки депутат позбувся частини своїх ділянок у лісі і нажив мільйонів при тому, що коли балотувався був безробітним, а потім заробляв мізерні суми.

4 сходинку з-поміж депутатів-злиднів посів Віталій Лазаренко, який балотувався до Коцюбинської селищної ради як самовисуванець. Дружини та дітей не має. За рік заробив дещо менше 10 тисяч гривень. Політик зазначив, що працює начальником філії стрийського вагоно-ремонтного заводу “Укрзалізниця” (Львівська область). Жодної нерухомості, окрім 1,76 га землі Лазаренко не має.

Список депутатів-злидарів замикає мати трьох дітей Катерина Ющенко-Корбут (Нові обличчя). На момент обрання – безробітна.

Без імені

За 2015 рік сім’я Ющенко-Корбут не змогла заробити і 55 тисяч гривень. З них понад 12 тисяч допомога по безробіттю депутатці. У графі “інші види доходів” чоловіка значиться сума у понад 15 тисяч. Нерухомості або машин сім’я депутата не має. Таким чином мати з 3 дітьми невідомо де мешкає із мізерними статками.

“Громадський сектор наголошує на тому, що діяльність депутата місцевого рівня є безоплатною. Відповідно ті люди, які зголошуються керувати громадським ресурсом – землею, бюджетом, комунальними господарствами, повинні бути самі по собі незалежні. Голодна людина, яка не має за що прогодувати своїх дітей і не має де жити з ними, навряд чи зможе думати про те, як їй волонтерити на громаду. Мене також дивує, що депутати при таких скромних доходах можуть собі дозволити цілі дні й навіть тижні проводити в суді, ходити на акції під прокуратуру, які знімають доволі дорогими телефонами. Хто і з якою метою їх привозить на суди, якщо у них така скрута? Як вони заправляють свої автівки? Де живуть і за чиї кошти? Громада має робити відповідні висновки і давати відповідь на питання: чи зможуть ці люди відповідально працювати на громаду,” – – зазначає журналістка Ірина Федорів, яка моніторить декларації місцевих депутатів по всій Україні.

Депутату Олександрові Хвостенко пощастило опинитися поза цим злиденним списком, бо він задекларував на 9 гривень (!!!) більше за рівень прожиткового мінімуму для його сім’ї. Він разом з дружиною має 2 дітей. На рік сім’я має 64 545 гривень. З них майже 4 тисячі отримала жінка як матеріальну допомогу.

Нагадаємо, що податківці перевірили декларацію Хвостенка за попередній рік, яку він подав, як депутат, що був у раді за часів екс-регіонала Вадима Садовського. У цій декларації політик забув вказати своє майно.

Менше, ніж Хвостенко заробив за рік голова фракції “Нові обличчя” Сергій Даніш. Він працює директором ТОВ “Благобуд”. Згідно з декларацією, Даніш – батько-одинак. Сам виховує доньку. За рік він спромігся заробити майже 51 610 гривень. У власності Даніша є земельна ділянка 0,6 га. Свого часу Сергій Даніш отримав від селищної ради ділянку в Біличанському лісі. Окрім землі у політика є квартира площею 70 м2. Також є Фольксваген 2006 року випуску, який політик придбав за 200 000 грн.

Нагадаємо під час дебатів восени 2015 року мешканців селища переконували, що саме Сергій Даніш допомагає постійно тим, хто цього потребує. Як доказ наводили шлейф із чеків.

P1270626

Люди вірять, що те, що політик, який представляє політичну партію “Нові обличчя”, яка за півроку подала нульовий звіт, на благодійність виділяє кошти. Користувачі соцмережі дякують Данішу особисто.

Безымянный

Депутат від “Нових облич” Павло Назарук, який, згідно з даними декларації 2014 року був злиднем, у 2015 році, як став депутатом, став жити краще. Він працює директором  ТОВ ВП “Прогрес”. Річний дохід у 2015 році, коли Назарук став депутатом, склав дещо менше 185 000 грн. Більша частина – дохід від підприємницької діяльності.

Значна кількість представників “Нових облич”, які були злиднями у 2014 році, після виборів 17 липня перестали бути депутатами (Ясінєв, Базилевський, Янович, Шкловець, Тимчук, Бабак).

Без імені

“Якщо порівняти декларації депутатів попередньої і цієї каденції КСР, то тут можна сказати, що з’явилися ті, хто мають фінансову незалежність, не мають бізнесу в селищі. Відтак громада може очікувати, що саме ці люди з найбільшою ймовірністю зможуть відстоювати якісні зміни. Значить сім’ї цих людей мають достатні компетенції, щоб заробляти кошти і при цьому не паразитувати на ресурсі громади – землі, бюджетних коштах,” – додає Федорів.

Найбагатшими депутатами ради, згідно з деклараціями 2015 року є Андрій Скіпальський, Олександра Куцан, Олександр Ковальчук.

Без імені

Сім’я Скіпальських заробила у 2015 році майже 2 мільйони гривень. Андрій Скіпальський – голова правління ГО “Життя”. Дружина також очолює одну з громадських організацій. Майже вся ця сума – це заробітна платня подружжя. У подружжя 3 дітей.  У власності у Скіпальських є земельна ділянка 6 соток, і кілька квартир (власність частки неповна). Машина Кіа Каренс 2011 року випуску.

Олександра Куцан, яка посіла 2 місце у цьому списку, на момент обрання була тимчасово безробітною. У 2015 році заробила майже 40 тисяч гривень. Понад 900 тисяч заробив її чоловік-підприємець, який веде свою підприємницьку діяльність поза межами селища, відтак не має конфлікту інтересів. Подружжя виховує 2 дітей. У власності є 2 квартири. Володіють машиною Хюндай Сантафе 2012 року випуску.

Третій у списку найбагатших депутатів КСР – Олександр Ковальчук. Він проживає разом із дружиною та сином. Дружина заробила майже 40 тисяч за 2015 рік, а Ковальчук – майже 900 тисяч. Майже вся сума – доходи від підприємницької діяльності. У власності є квартира. Політик володіє Фольксваген Пасат 2000.

“Громада Приірпіння” продовжує моніторинг статків депутатів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539