Як пройшло 2 засідання з питань ЖКГ: тарифи, дорожні знаки та благоустрій

0

У п’ятницю 25 листопада відбулося 2 засідання комісії Коцюбинської селищної ради з питань ЖКГ. Про засідання громада була заздалегідь повідомлена, як і про порядок денний питань.

На жаль, члени комісії не підтримали мою пропозицію працювати більш конструктивно і дати для обговорення жодного питання чіткий регламент. Тому ми засідали 4 години. І через постійні крики замість конструктивного обговорення ми пропустили одне з питань порядку денного.

Тому на майбутнє прошу поставитися з розумінням. Пропоную на загал такий порядок: голова комісії озвучує питання, яке має розглядатися. Комісія заслуховує (по 5 хвилин на виступ) представника, який доповідає по цьому питанню. Далі виступають члени комісії до 5 хвилин кожен щодо цього питання. Якщо іншим депутатам, не членам комісії є що сказати – регламент до 2 хвилин. У нас уже друге засідання перетворюється на бенефіс голови бюджетної комісії Людмили Узерчук та депутата Ірпінської міської ради Богдана Слюсаренка. Якщо пані Узерчук хоче стати членом комісії з питань ЖКГ і вести засідання для цього їй треба вийти з бюджетної комісії.

bez-imeni

А поважати колег з іншої комісії не просто треба, а необхідно, бо ми на конструктив ніколи не вийдемо.

Пан Слюсаренко вирішив мене звинуватити в побудові “Атланту”, в побудові СІЗО, в несанкціонованих зливах в КНС. Я дуже прошу Богдана Слюсаренка на майбутнє подавати всі свої звернення і звинувачення з доказами до правоохоронних органів та офіційно в раду. Не варто просто так кричати. Якщо є бажання щось доводити – ми не на базарі. Ще депутата Слюсаренка хвилювало питання доходів моєї сім’ї. Я так розумію, що його непокоїть той факт, що мій чоловік заробляє. Я депутату Слюсаренку побажала заробляти втричі більше. Для цього треба бути розвинутою особистістю, чесно декларувати зароблене і платити податок державі, який до речі потім стає частиною бюджету.

На початку комісії для ефективної роботи я запропонувала за кожним з 5 членів комісії закріпити 5 округів, щоб мешканці селища знали, хто курує яку дільницю в селищі. Так було б легше реагувати не лише на письмові, а й на усні звернення громадян. Але члени комісії не захотіли бути закріпленими за 5 округами,та запропонували розглядати все що зареєстроване в раді.

bez-imeni

Що стосується першого питання порядку денного – розритої дороги по вул. Бакала. Я дуже рада, що після того, як комісія за моєї ініціативи підняла це питання хоча б косметично дорогу підлатали. Я вислухала від Нових облич звинувачення у відсутності гуманізму, але на моє бачення це не вплинуло. Головне, щоб люди не вбивали ходову. І я вважаю, що комісії вдалося змусити Нові обличчя зробити те, що зруйноване їх ініціативою та не робилося півроку. Те, що зроблене на Бакала – недовготривале. Відповідно під протокол були взяті зобов’язання, що навесні там буде асфальт. Я озвучила строк – квітень місяць. Саме тоді можна проводити роботи з гарантійним ремонтом.

У цьому контексті розглянули звернення депутата Віктора Анісімова, який просив заасфальтувати ями у своєму окрузі. Питання вирішили позитивно. Щодо інших 6 питань звернення депутата, то вони будуть розглянути пізніше на іншому засіданні, бо вони доволі об’ємні.

Ми піднімали тему незатвердженого тарифу на опалення. Щойно у мене з’явиться протокол, який підготує секретар комісії Олексій Зінкевич, мною за рішенням комісії буде підготовлене звернення на виконком. Розглядали також тариф по Залізничній (подача від ІВЦ). Він складає 1699 грн за Гкалорію. Комісія буде робити звернення щодо всіх необхідних документів, аби ознайомитися зі складовою тарифу.

Далі комісія вирішила розглянути питання торгівлі алкоголем без акцизу в “Апельсині”. З цього приводу ми заслухали заявницю – мешканку селища, яка понад рік веде боротьбу за вирішення цього питання. Були запрошені правоохоронці, які мають боротися з такими незаконними проявами торгівлі, але Сергій Посталовський був дуже здивований моїм проханням прийти на комісію й розповісти депутатам й громаді про свою роботу. Правоохоронець наголосив, що він підзвітний тільки керівництву. Я говорила і з очільником Ірпінської поліції Ігорем Падюком. Від нього конструктивної реакції я теж не дочекалася. Після такого спілкування мене набрав дільничний. Спитав, куди підійти, щоб я йому написала заяву. Він прийшов на комісію й оформив ще одну заяву коцюбинчанки, яка написала звернення на комісію.

Комісія вирішила направити в магазин попередження, що у випадку підтвердження інформації, рада розгляне питання щодо припинення оренди. На наступне засідання тих, хто орендував землю під “Апельсином”, ми запрошуємо озвучити свою позицію.

Наступним питанням ми розглянули проблему, яка хвилює не лише депутатку Ліну Радуду, а й мене.

bez-imeni

Стосується воно мешканців селища, які встановили собі індивідуальне опалення. При цьому вони не сплачують за опалення місць загального користування (під’їздів та інших приміщень будівлі), а також невідомо, чи заізольовані у них належним чином стояки. Також треба перевіряти проекти. На моє здивування депутати Нових облич, зокрема член комісії Столяр, голова бюджетної комісії Узерчук, депутат Ігор Рожанський, відверто потішалися з такої ініціативи. А питання доволі серйозне. Бо виходить, що нема в суспільстві справедливості.Той, хто встановив індивідуальне опалення в квартирі, користується теплом під’їзду. А ми, влада, виходить закриваємо на це очі. Бо ніхто на цьому не заробить, а для того, щоб була справедливість треба піти до цих людей, організувати комісію і попрацювати. Інакше всі сусіди будуть платити гроші в тому числі і за цю людину, якій вдалося встановити індивідуальне опалення в багатоповерхівці.

Стосовно цього питання ми вирішили сформувати комісію у складі представників УЖКГ “Біличі”, “Мастер-Енерго”, членів постійної комісії з питань ЖКГ та депутата округу. Ця комісія має взяти список людей, які встановили індивідуальне опалення. Перевірити ізоляцію стояків, наявність документів. УЖКГ “Біличі” та “Мастер-Енерго” мають прорахувати, який відсоток за обігрів стояків має сплатити кожен такий користувач.

Наступним питанням було придбання грейдера, який мав би прибирати сніг. Це питання зняли з порядку денного, оскільки комісія вирішила, що треба деталізувати, яка саме техніка треба УЖКГ “Біличі”.

bez-imeni

Працівників УЖКГ “Біличі” заслухали стосовно технічного стану вуличного освітлення, графіку роботи та щомісячних витрат. Розглядається можливість переведення селища на лед-освітлення. Всім членам комісії запропонували підготувати пропозиції. Комісія позитивно ставиться до питання енергозбереження й проблем у голосуванні за якісної підготовки я не бачу.

Питання, яке внесли на розгляд з голосу стосувалося майданчиків для сміття (Пономарьова та Лісова). Вирішили звернутися для розробки проектів до УЖКГ “Біличі”. Також комунальне підприємство має  вивчити стан підвалів житлового фонду селища.

Була спроба з голосу винести питання щодо Пономарьова 28, де відсутнє освітлення. Але воно не було підготовленим. Документи готуються на бюджетну комісію, яка має засідати в понеділок.

Щодо встановлення дорожніх знаків, то найкраще підготувалися депутати Микола Єременко та Євген Домбровський.

bez-imeni

Вони надали проекти рішень. Питання вирішили позитивно. Але оскільки, ми переконані, є ще округи, де треба встановити знаки, то ми передаємо що є на бюджетну комісію, але чекаємо на інші пропозиції депутатів. Також надійшла пропозиція депутата Анісімова встановити знак “Пішоходна зона” поблизу ЖК “Коцюбинський”.

Депутатка Олена Сокотюк просить взяти на баланс смітниці поблизу України Молодої. Ми звернемося до УЖКГ “Біличі”, щоб вони прорахували скільки це коштує, щоб селищна рада проплачувала ці послуги. Також треба закріпити за кожною зупинкою двірника.

Через те, що засідання проходило в деструктивній атмосфері ми пропустили 7 питання (вивезення сміття в приватному секторі, де частина мешканців не бажає укладати прямі договори). Те, що ні я, ні члени комісії, ні запрошені депутати, які зокрема представляють приватний сектор, не помітили цього упущення, говорить про те, що нам просто необхідно регламентувати порядок виступів та хронометраж. Я поважаю право кожного на виступ і розумію, що демократичність і прозорість у прийнятті рішень є необхідною в суспільстві. Але демократія любить порядок. Відповідно пропоную говорити всім виключно після того, як надане слово на вимогу. вимогою вважається не викрик з місця, а культурно піднята рука.

 БезымянныйАвторка: Олександра Куцан – голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539