Як я ледь не стала “злодійкою” з легкої руки охоронців супермаркету

0
В супермаркеті АТБ, що розташований в Ірпені по вулиці Центральній, навпроти приміських маршруток, мене намагались затримати за нібито “крадіжку” охоронці.
Це сталося у вівторок близько 20.00. Одразу після розрахунку на касі до мене підійшла жінка-охоронець і попросила подивитися на мій чек. Я погодилася й надала їй чек для ознайомлення.
Після перегляду чеку, жінка повідомила, що я не сплатила за “маленькую баночку икры”. Я спокійно показала їй свої покупки – звичайно, ніякої “икры” в мене в валізі не було.
Після цього жінка-охоронець запропонувала мені пройти з нею до приміщення охорони.
Звичайно, я не погодилась і почала наполягати на виклику поліції. Після таких моїх рішучих дій, охоронець кудись побігла з моїм чеком. Кілька хвилин ми її чекали на касі. Через деякий час повернулася, вибачилась і мене відпустили.
Здавалося б, інцидент вичерпаний, і нема про що говорити. Але відчуття ганебне лишилося.  Мені пригадалися випадки, коли покупці, впевнені у своїй правоті, все ж погоджувалися зайти до приміщення охорони. А там, на жаль, ставали жертвами протиправних дій з боку працівників магазину.
Ірпінці під моїм постом в соцмережі про цю ситуацію згадали навіть історію з Мазурком.
1
Траплялось так, що у людей забирали гроші, мобільні телефони. Більшість після такого пресингу не звертались до поліції, бо як ви доведете скільки грошей було у вас в гаманці і що телефон ви не десь загубили?
Ситуація розгортається в ізольованому приміщенні без свідків та ще й пізньої години.
Тому, я вирішила нагадати землякам, як треба поводитись в такій ситуації аби уникнути проблем.
Взагалі, мій пост в Фейсбуці була активна реакція: виявляться подібні інциденти траплялись з ірпінчанами у багатьох супермаркетах регіону.
1
Багато хто скаржився на грубу поведінку охоронців. Та справедливість вимагає зазначити – такі затримання іноді бувають небезпідставними.
Моя подруга, що скуповувалась в АТБ за дві години до мене, була свідком, як молодики кримінальної зовнішності намагались винести товар “поза касою”.
Тож, хочу порадити покупцям, що опинились в такій незручній ситуації – ніколи не погоджуйтесь заходити до службового приміщення. Намагайтесь привернути увагу інших громадян до ситуації, що склалася, але залишайтесь чемними. Огляд особистих речей можливий лише за згодою власника, при цьому охоронець не має права торкатись ваших речей руками. Якщо інцидент не вичерпано, наполягайте на виклику поліції. Лише так ви убезпечите себе від більших неприємностей.
1Валентина Ситник, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539