“Нові обличчя” звертаються в поліцію: Карплюк вважає, що у Матюшиної з бюджету пропало 15 тисяч

0

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк особисто написав заяву в поліцію про те, що з бюджету селища Коцюбинське нібито пропали 15 тисяч гривень. Це частина з тих коштів, які надійшли Коцюбинському для проведення позачергових виборів.

12 та 13 грудня до селищної ради завітали правоохоронці, щоб взяти пояснення у селищної голови Ольги Матюшиної.

“Бухгалтерія надала їм копії документів, які підтверджують рух коштів у казначействі. Наголошую і меру Ірпеня і його однопартійцям, що Матюшина одноосібно не може без рішення ради розпоряджатися бюджетними коштами. Нам дійсно виділили додатково кошти в бюджет саме на проведення виборів. Депутатська більшість не хоче відголосувати це питання, щоб заплатити членам ТВК і ДВК за роботу. Гроші в бюджеті вічно не будуть. І я на цьому наголошувала не раз. Ці 15 тисяч вже забрали, оскільки ми їх не встигли відголосувати. Це повернення субвенції.

bez-imeni

Коли виграють в суді позов і члени ТВК доб’ються того, щоб рада заплатила за роботу членів комісії,то є ймовірність того, що гроші знімуть з нашого бюджету, бо сума, яку виділили нам на вибори, до кінця року не розподілена депутатами. Тому це буде персональна відповідальність депутатів,” – пояснює Матюшина.

Окрім звернення Карплюка про бюджетні кошти, ще одне звернення написала голова бюджетної комісії Людмила Узерчук (“Нові обличчя”). Вона повідомила правоохоронцям неправдиву інформацію про те, що Коцюбинська селищна голова перебувала в Єревані (2 дні) на виставці, яка нібито стосувалася виробництва скла.

Насправді це була конференція “Співпраця на найвищому рівні стійкого розвитку країн східного партнерства”. Конференція була присвячена енергозбереженню в населених пунктах. На ній були присутні десятки мерів та керівників департаментів з України. В тому числі й мер Фастова, який представляє партію Нові обличчя. Відповідно, партійці мали б розуміти, що це за захід і на якому рівні. До речі, ст.383 Кримінального кодексу України передбачено покарання за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

До заяви правоохоронцям Узерчук додала звернення до селищної голови від Сергія Даніша.

Сергій Даніш, який торік на дебатах публічно заявив про те, що є кандидатом юридичних наук (тобто має науковий ступінь), звернувся до селищної голови із депутатським (інформаційним) запитом.

bez-imeni

Мабуть, навіть не підозрюючи про те, що запити, за законом, бувають або депутатські, або інформаційні.

Цим листом голова фракції “Нові обличчя” дещо шокував юридичний відділ ради. Депутатські запити розглядають на пленарних засіданнях ради і за них має проголосувати депутатський корпус. Такий запит Даніша депутатами розглянутий під час засідання не був.

Запит на інформацію (або інформаційний запит) подається звичайними громадянами і для того, щоб його подати депутатський мандат мати не обов’язково. Тому юристи КСР не розуміють, яку відповідь надати кандидату юридичних наук. Як то кажуть, як розумним, чи як красивим.

Даніша теж цікавить, куди їздила селищна голова.

“Данішу після відрядження в Єреван, яке було з 26 по 28 жовтня, ми надавали офіційно запрошення та посвідчення про відрядження. Можна було перетелефонувати і поспілкуватися з Єврокомісією. Є телефонний номер в Брюселі. Це один дзвінок.

bez-imeni

У запрошенні була ретельно прописана програма заходу. Навіщо звертатися повторно та ще й до поліції – уявлення не маю. Нехай допитають всіх мерів в тому числі й мера Фастова від Нових облич, що ми робили в Єревані.

bez-imeni

Він там був.

bez-imeni

Ось список запрошених, де зазначена я як офіційний представник селища Коцюбинське. Хай правоохоронці допитують кожного, чи я була на заході.

bez-imeni

А взагалі, я так розумію, що і в окрузі Даніша,  і в окрузі Узерчук і в селищі в цілому для “Нових облич” нема чим зайнятися, як писати до правоохоронних органів звернення, щоб кілька днів блокувати роботу ради. Це звісно справа депутатів “Нових облич”, чим їм займатися. Але правоохоронні органи й так не працюють належним чином, а так і у мене, і у правоохоронців залишається менше часу на основну роботу,” – резюмує Матюшина.

Це далеко не всі звернення до правоохоронців.

Колишній начальник УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич переконаний у тому, що Матюшина зловживає владою і не виконує ухвали суду першої інстанції, якою Зінкевича поновили на посаді.

Оскільки на момент пред’явлення до виконання ухвали суду на посаді начальника УЖКГ “Біличі” була повторно призначена інша особа, то  ми звернулися до Ірпінського міського суду із заявою про роз’яснення рішення суду.

Більше того, апеляційна інстанція погодилася з нашими доводами про відсутність підстав для забезпечення позову і скасувала ухвалу судді Дмитра Кухленка.

bez-imeni

Таким чином у Зінкевича немає жодних підстав претендувати на посаду начальника УЖКГ “Біличі” до вирішення справи по суті.

Зауважу, що нам невідомо про жодне неполітичне звернення депутатів КСР від “Нових облич” до правоохоронних органів. А тем для звернень вистачає: побиття Лесі Петрик-Єльникової,

Ігоря Домбровського, Андрія Ополінського,

Безымянный

крадіжка камер у будинку по Меблевій 11-б та інші кримінальні злочини, що відбулися або пов’язані із селищем, ми так розуміємо, “Нові обличчя” не хвилюють.

Зате це все хвилює громаду.

bez-imeni

Мені це нагадує дитячі капості: “ти мені не дала іграшку – я поскаржусь мамі”. От такий рівень деяких депутатів.

Нехай виборці знають, на що депутати та мер Ірпеня витрачають свій час і який у них рівень розуміння правових і політичних процесів.

bez-imeniАвторка: Наталія Коломієць – мешканка селища Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539