МФО “Київщина”: нардепи обговорюють проблеми Коцюбинського та Ворзеля

0

7 лютого відбулося установче засідання депутатів міжфракційного парламентського об’єднання “Київщина”. Головою об’єднання обрали депутата Ярослава Москаленка (Воля народу). Секретарем – Ірину Суслову (БПП). Загалом МФО налічує 18 нардепів. Москаленко, який став нардепом від 96 округу, до якого входить Буча, вказав пріоритетні напрямки роботи депутатського об’єднання:

“Наш пріоритет – це підтримка області у проведенні децентралізації. Найболючішим питанням є врегулювання меж столиці та області. І тут області без підтримки у Верховній Раді не обійтись. Почати можемо з Коцюбинського, бо за своїм географічним розміщенням це селище фактично є анклавом у Києві. Громада Київщини повинна відчути, що її інтереси в пріоритеті. По суті вирішенням проблем регіону ми зможемо запропонувати рецепт для інших областей”.

Нагадаємо, колишній перший заступник КОДА Ярослав Москаленко у 2013 році наголосив на необхідності захистити Біличанський ліс. За попередньої каденції Москаленко входив до МФО “За збереження Біличанського лісу”, яке створили за ініціативою тогочасного активіста Андрія Скіпальского.

Народна депутатка Ольга Червакова, яка не один рік активно допомагає громаді Приірпіння, назвала конкретні проблеми, які на даний момент турбують населення цього регіону:

“У Приірпінні досі не врегульовано питання тарифів на маршрутки і є потреба в комунальному транспорті та в повернення незаконно відведених земельних ділянок місцевими радами. Також є проблема об’єднання громади. Зокрема, в Коцюбинському рішення ради про приєднання до рпеня скасоване судом, а от громада Ворзеля ще судиться з радою й вимагає в суді визнати незаконним приєднання Ворзеля до Бучі”.

Народні депутати обговорили проблеми взаємодії обласної ради з обласною державною адміністрацією.

“Ми бачимо, що є бажання голови Київської ОДА Олександра Горгана налагодити належну роботу держорганів в області. Сподіваюсь, міжфракційне депутатське об’єднання сприятиме діалогу різних гілок влади в інтересах Київщини. Але найголовніше налагодити співпрацю облради з облдержадміністрацією, чого, на жаль, наразі немає. В результаті відсутності цієї співпраці страждають громади Київської області”, – зазначає народний депутат від БПП Павло Різаненко, обраний від Броварщини.

На наступне засідання депутатського об’єднання “Київщина” для координації спільної роботи запросять голову Київської ОДА Олександра Горгана та очільницю Київської облради Ганну Старікову.

Довідково. До складу об’єднання увійшли Ярослав Москаленко, Сергій Мельничук, Сергій Скуратовський, Юрій Чижмарь, Хвича Мепарішвілі, Вадим Івченко, Ірина Сисоєнко, Ярослав Єдаков, Артур Палатний, Олег Велікін, Ірина Суслова, Ольга Червакова, Марія Іонова, Павло Різаненко, Олександр Черненко, Євген Рибчинський, Тетяна Ричкова та Віталій Гудзенко.

Значна кількість депутатів – представники БПП.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539