Утруска медреформи: в Коцюбинському закривають стаціонар

0

Медзаклад в Коцюбинському по вулиці Лісовій можуть закрити.  Натомість три кімнати з ліжками мають відкрити в амбулаторії на Пономарьова. Така ініціатива від Ірпеня.

“Економічно доцільно. В усьому треба розібратися, а не з гаряча рубать. За світло ми там сплачуємо 6 тисяч на місяць. За воду десь півтори. Опалювати треба площу 680 м2. Була комісія і побачила, що там 20 ліжок, а займають 10 – 15. Порахували і рекомендують перевести на амбулаторію,” – розповідає головний лікар Коцюбинської амбулаторії Людмила Бідула, яка є депутатом Ірпінської міської ради.

Медпрацівників вже попередили, щоб ті звільняли приміщення на Лісовій й готуються до переїзду.

Результат пошуку зображень за запитом "Коцюбинське стаціонар"

“За два тижні сказали. Ми маємо звільнити приміщення у березні,” – каже Любов Майоренко, яка була депутатом, коли мером був екс-регіонал Вадим Садовський.

Пацієнти нарікають, що в амбулаторії ліжка не дадуть того комфорту: там не можна буде відлежатися після крапельниць, треба буде вистоювати чергу до вбиральні. Коли ліжкомісця займуть кабінети – кількість медперсоналу скоротиться.

На Лісовій робили доволі тривалий час ремонт. Гроші у ремонт медзакладу вкладала навіть організація ветеранів.

Як відомо, частину приміщення на Лісовій в Коцюбинському приватизував, а частину взяв в оренду екс-депутат отець Микола Ільницький (УПЦ КП).

Результат пошуку зображень за запитом "Ільницький садок"

“Пані Бідула, коли ми говорили, то дивувалася, як може Ільницький далі приватизовувати будівлю, якщо вона належить громаді. Ну як він приватизував? Винесли питання на сесію і відголосували. Главацька, Садовський, Салівонов – дружно “за” голосували. Навіть прокуратура не хотіла йти тоді проти церкви. Матюшина ставила на голосування питання, щоб забрати приміщення з оренди в Ільницького. Так депутатська більшість цього зробити не дає. А якщо Ірпінь так зубожів, що має 900 тисяч на сквер і не має грошей утримувати стаціонар в 20-тисячному населеному пункті, то ось готовий дитсадок”, – наголошує Ірина Федорів, яка була депутатом попереднього скликання й виступала проти приватизації.

“Аби громада тільки з депутатами гав не ловила. І землю з оренди забрати. Бо Ільницький вже в рясі ногами заплутався, бо за Садовського допомагав і Наталії Семко, і Петру Мельнику під час виборів. Тепер не знає куди перше бігти, щоб все загребти. Ми колись з депутаткою Степаненко обговорювали, що він спить і бачить медреформу і закриття стаціонару. При Скаржинському встояли, а при Карплюкові і освіта, і медицина заганяється в ще більший кут. Треба відбивати стаціонар або невідкладно думати, що робити з цим бізнесменом в рясі є загроза втратити все”, – додає Федорів.

Результат пошуку зображень за запитом "Ільницький Мельник"

Селищна голова Ольга Матюшина звісткою про те, що відбувається з ініціативи Ірпеня шокована.

“Мені про це пошепки сказали працівники. Офіційно мене до відома ніхто не ставив. У нас 20-ти тисячний населений пункт. 15 600 обслуговуєтсья в поліклініці. До Ірпеня їхати через Київ. За рік на Лісовій прокапалося понад 500 людей. Це пенсіонери. Раніше могли залишатися і на ніч. Населення у нас зростає. На кожній апаратній нараді Бідула наголошує, що нема потужностей для обслуговування населення. Приїхала заступниця міського голови Ірпеня Наталія Семко. Це та сама чиновниця, яка обіцяла дах в школі поремонтувати. Чим займаються замість ремонту даху? Шкідництвом в медичній сфері. Я сподіваюся, коцюбинці зрозуміють, що нам треба відділятися від Ірпеня. Бо то вони без нашого дозволу містобудівні умови під СІЗО видають,то на дах школи за рік аж 20 тисяч дали, то медреформу вирішили на нас відпрацьовувати. Куди ж ідуть ті мільйони, які ми даємо в бюджет Ірпеня? На парки і сквери для передвиборчого піару. З цим треба завершувати. Я про ситуацію вже проінформувала голову ОДА і МФО “Київщина”, – каже Матюшина.

“Більше того, Ірпінь знахабнів вкрай. Мені повідомили, що 2 поверх мають віддати в оренду. І перший на перспективу підходить. Це на хвилинку нагадаю всім будівля – власність громади Коцюбинського. І розпоряджаємося нею виключно ми.  Здаємо Ірпеню за 1 гривню в оренду, бо тут наші мешканці обслуговуються. Ми це робимо не для того, щоб Ірпінь заробляв на суборенді”, – додає Матюшина.

Депутатка Олександра Куцан, яка очолює комісію з питань ЖКГ та транспорту в Коцюбинській селищній раді, розповідає, що працівники поліклініки вже знають, що приміщення громади селища Ірпінь готує під оренду:

“Я 8 лютого була в поліклініці. За мною йшов працівник поліклініки, сказав, що до них приїздив новий керівник з Ірпеня і сказав що навіть 2 поверх заберуть в оренду.”

“Що Ірпінь не може знайти 6 тисяч за світло чи 1,5 тис за воду? Смішно. Опалення дороге? За 680 м2 дорого виходить? А чому лічильник не встановити? По факту б платили і не один рік втрачають кошти. І чому Ірпінь для бюджетних організацій одразу тариф затвердив на рівні 35 гривень? Щось я не чула, щоб депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко блокував прийняття тарифу в Ірпені. Тобто цікавить одне – як зробити життя коцюбинців найбільш нестерпним, щоб потім сказати, що нас врятує тільки Ірпінь. Не дочекаются,” – каже Куцан.

Нагадаємо, селищна голова подала до парламенту звернення з проханням надати Коцюбинському статус міста. КОДА підтвердила, що є така можливість. Зараз всі заклади освіти та медицини утримують коштом Ірпінського бюджету. Коцюбинське платить Ірпеню 10 мільйонів ПДФО.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539