Докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти стаціонар

0

Після того, як мене проінформували, що Ірпінь надумав закрити стаціонар, я поїхала в приміщення на Лісовій. Треба було поспілкуватися і з медиками, і з пацієнтами.

Медики занепокоєні. Їх просять писати заяви на 0,5 або 0,75 ставки. Поставили до відома, що буде скорочення стаціонару і штату поліклініки. Медикиів поставили перед вибором або звільняють частину персоналу, або майже всі переходять на 0,5 або 0,75 ставки.

Тобто медикам селища Ірпінь суттєво погіршує умови праці.
У п’ятницю, 10 лютого, їх мали зібрати в головного лікаря – Людмили Бідули. Мала бути заступниця мера Ірпеня Наталія Семко, яка вже до того інформувала про скорочення разом з Євгенією Данилюк – очільницею фінуправління Ірпеня. Нараду скасували.
За тією інформацією, яку я отримала від медперсоналу, у четвер 9 лютого Семко навіть не стидалася і прямим текстом при медиках говорила про те, як вони стаціонар разом з Євгенією Данилюк планують здати під офіси. Мовляв, ніхто не лікується. 500 людей на рік стали ніким.
А за сухою статистикою криються живі люди.
Для офісів тут дійсно є все. Своїм коштом люди тут робили ремонт. Санвузли, палати – все в належному стані. Вікна і ліжка теж нові.
Матраси нові, якісні.
Оснащені кабінети.
Рада ветеранів пожертвувала на окрему палату. Приміщення належить громаді Коцюбинського, а влада Ірпеня вирішила зробити тут офіси?
Медики повідомили, що тут в стаціонарі перуть все для амбулаторії. Тобто по суті тут госпблок для стаціонару і медзакладу. Санітарки сказали, що закуповують порошок самі в складчину. Тобто фінансування з Ірпеня, при тому, що ми туди віддаємо мільйони податків, – злиденне.
З моменту передачі приміщення Ірпеню, з слів меперсоналу, тут нічого суттєво не змінилося.
І цих людей змушують писати зараз заяви на 0,5 або 0,75 ставки. Як вони виживатимуть? І яку якість Ірпінь пропонує нашим пацієнтам?
Я щойно дізналася про те, що Ірпеню нібито обслуговування стаціонару обходиться задорого, як попросила УЖКГ “Біличі” терміново надати мені інформацію.
Такі суми для Ірпеня, який витрачає мільйони на парки, цілком прийнятні.
Щодо опалення, то мене дивує по-перше, що за стільки років не поставили лічильника.
А по-друге, що депутати Ірпінської міської ради, обрані від Коцюбинського, які тут протидіяли прийняттю тарифу, нічого не сказали виконкому Ірпеня, якій самі ж обрали, коли той відголосував тариф для бюджетних установ на рівні 35 гривень за метр 2. Не казав Богдан Слюсаренко в Ірпені, давайте по 15 чи по 20. Затвердили і все. А це ж платитимуть бюджетні установи Коцюбинського.
Коли нам погрожували відключенням опалення, то я дивувалася, чому Ірпінь не хвилюється за стаціонар. Вони вже мали плани на закриття будівлі. Тому ніхто і не думав при ціні 35 грн за м2 ставити лічильники.
Ось договір оренди. Площа стаціонару 508,8 м2.
За опалення без заходів економії Ірінь платить десь 18 тисяч в місяць. За рік це (наголошую без заходів економії!) дещо більше 100 тисяч гривень.
Тобто за 1 сквер, відкритий перед виборами, ми можемо утримувати з 10 років стаціонар.
Очільнику ОДА я повідомила про ситуацію. Мінохорони здоров’я теж поставила до відома. Також повідомили народну депутатку Ірину Сисоєнко (“Самопоміч”), яка в МФО “Київщина” веде питання медичної реформи.
Зараз надія є, що стаціонар нам вдасться зберегти.
Медиків прошу не підписувати жодні заяви на 0,5 або 0,75 ставки. Ніхто силою не має права тиснути на працівників і погіршувати і без того нелегкі умови праці.
А щодо оренди приміщень, то Ірпінь нехай забуде про це. Приміщення наші. Його можуть здати в оренду тільки за рішенням Коцюбинської ради. Навіть, якщо Новим обличчям стане голосів, – я заветую.
Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539