Куди пропав депутат від “Нових облич”?

3

Вже понад рік ірпінські виборці з вулиць Центральної, Шевченка, Паламарчука, Сидорука та Гагаріна  в очі не бачили свого депутата Ігоря Вишнякова, який в раду зайшов від “Нових облич”.

Не з’являється Вишняков і в сесійній залі. Депутати не бачили його вже близько року. Але більше від обурених виборців зустрітися з депутатом прагнуть виконавці Державного відділу примусового виконння рішень Департаменту державної виконавчої служби  Міністерства юстиції України.

Для того, щоб більш наочно показати як відомий “меценат”, “благодійник”, “інвестор” та забудовник “докотився” до такого життя, варто зробити стислий екскурс у його бурхливу біографію.

В жовтні 2010 року Вишняков був обраний депутатом Ірпінської міської ради від Партії дітей війни. Але на першій же сесії публічно заявив про своє шалене кохання до Партії Регіонів і перебіг до її лав. Після цього депутат не зупинився на досягнутому.  Щоб  гарантовано убезпечити свою злочинницьку будівельну діяльність від будь-яких перепон, запропонував “долю” від прибутків сину президента-втікача  Януковича Віктору. На що той милостиво пристав.  Це дозволило не лише безкарно винищити десятки гектарів лісопаркових зон Ірпеня, незаконно забудувати їх багатоповерхівками, шахраювати, підробляти документи, але й, в решті-решт, хоча й не на довго, посісти крісло секретаря Ірпінської міської ради.

25 лютого 2014 року, під тиском громади, секретар Ірпінської міської ради Вишняков, разом з екс-головою Ірпінської ради Володимиром Скаржинським та першим-другим заступником Ігорем Борзилом написали заяви за “власним бажанням”  і  “добровільно”  склали повноваження.

На виборах у жовтні  2014 року Вишняков знайшов достойну заміну регіоналам і став “новим” обличчям у молодій команді мера Ірпеня Володимира Карплюка. Кому відійшла “доля” Януковича молодшого за так званий “дах” у будівельному бзнес  –  можемо лише здогадуватися.

Зарахування мільйонних пайових внесків місту роботами, які ніколи не виконувалися Вишняковим, проходило вже за дієвого лобіювання нинішнього міського голови Карплюка.

Не без сприяння Ірпінської влади, вдався Вишнякову і продаж аж за 25 мільйонів гривень дитячого садочка “Фортеця”, побудованого Вишняковим на вкраденій у громади землі, без сплати 253 тис. грн. відновної вартості за знищений лісопарк, без проекту і відповідних дозволів.

До слова, капсулу перед будівництвом приватного садочку Вишняком пафосно закладав разом з одіозним екс-регіоналом Петром Мельником та Віктором Януковичем молодшим.

Як стало зрозумілим  трохи згодом, це була підготовка до спішної евакуації Вишнякова за межі історичної батьківщини. Бо на рідній землі його сліди дуже швидко щезли.

Чому Вишняков виїхав з України, стає зрозумілим із ухвали Печерського районного суду міста Києва від 5 січня 2016 року, у якій судді просять тимчасово обмежити Ігоря Вишнякова у праві виїзду за межі України, до виконання зобов’язання по виконавчому провадженню №28803532.

Що це за провадження? Виявляється, Вишняков заборгував ПАТ “ВТБ БАНК”, без малого, 16 мільйонів гривень.

Покинути рідні пенати Вишнякову та його родині вдалося ще до вступу ухвали в силу. До того ж, він встиг  переписати частки уставного капіталу, заставного підприємства, на тестя Василя Пікулика, який також є депутатом Ірпінської ради, щоправда, від партії “Укроп”,  десь подіти шикарне авто JAGUAR XJ8, та “підчистити” решту слідів так, що, згідно з повідомленням ДПС України №114019: “Платник податків з вказаним податковим номером на обліку в органах ДПС взагалі не перебуває”.

Отак зник спритний діляга, практично, бездомний жебрак Вишняков, а в далекій Іспанії виник ще один заможній громадянин з України, доброчесний платник їхніх іспанських податків  –  і не факт, що під тим же прізвищем.

Звичайно ж, банк, якщо впреться, зможе профінансувати всі пекельні кола нашого вибіркового правосуддя і добитися повернення злодія в Україну. Але скільки це коштуватиме, як довго буде тягнутися і чи призведе до повернення поцупленого –  не відомо.  Цілком ймовірно, що банкірам буде вигідніше  списати гроші у збитки і забутися. При їхньому бізнесі це допустимі ризики.

А от кому вже точно нічого не “світить” при будь-яких розкладах, то це тим, хто додумався купити у шахрая Вишнякова квартиру. А таких сотні. Як не галасуй, скільки не перекривай дорогу, а від того ні газ, ні світло у холодних оселях не з’являться.

Та не виключено, що скоро, коли в Ірпені вже землі для будівництва не залишиться, за кордон втечуть і інші місцеві забудовники. А громада залишиться як у тій казці – біля розбитого корита. На скільки мені відомо, багато хто з забудовників вже має нерухомість за межами України. Відомо також, що мер Ірпеня Володимир Карплюк має квартири та будинок у Польщі.

Нагадаю, Вишняков – один з тих, хто контролював фірму “BGM” (“Buildgroupmanagment”) та фірма “Євразіябудтрейд”, які будували житлові комплекси в лісовій зоні Ірпеня. Він працював у спілці з екс-депутатом Ірпінської ради від “Батьківщини” – Валерієм Пєшим, причетним до дерибану Біличанського лісу. У стосунках двох бізнесменів стався розкіл і вони судилися за майно.

Нещодавно, мешканці бідинків Вишнякова та Пєшого перекривали в Ірпені трасу, оскільки в їхні комплекси забудовники не проведели газ.

Не виключено, що команда “Нових облич”, яка при владі в Ірпінській раді, покривають прогульнака Вишнякова й саме тому не надають відомостей про відвідування депутатів ради. Адже, за моєю інформацією, Вишняков є кандидатом на відкликання через прогули.

 

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

3 коментарі

  1. Alexandr Anatolievich 13 Лютого 2017 at 13:59

    Ну, как бы то ни было, а дом строится.

  2. Олена 13 Лютого 2017 at 14:35

    Брехня! В будинку №3 “Янтарний” газ уже проведений!!!

  3. Vitaly Ischenko 13 Лютого 2017 at 23:23

    Рада Європи теж виказує занепокоєння…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539