Звіт Пушанка: заступник Матюшиної бідкається на нелегку долю

0

Головна проблема для Пушанка – Матюшина. Весь звіт Пушанко зачитував з листочка. Пояснив, що йому зі мною важко говорити, як  людиною, в якої “не вистачає”. Не вистачає чого – я не зроуміла і не змогла допитатися. Жодного пункту, який би заступник зробив для громади при тому, що його підтримує депутатська більшість, я так і не почула. Пушанко просить йому подякувати за те, що він погодився звітувати. Давайте всі дружно подякуємо: “Дякуємо!!!”

У кінці депутат Ірпінської міськради Богдан Слюсаренко грозився набити мені “морду”, якби я була чоловіком, і показав середній палець. Це така традиція для депутатів “Нових облич” та їхніх родичів. Голова бюджетної комісії Людмила Узерчук обіцяла мене натикати носом. Засідання комісії я закрила у зв’язку з тим, що його неможливо було проводити далі.

А тепер детальніше про зірване депутатами “Нових облич” засідання комісії КСР  з питань ЖКГ і транспорту.

Комісія засіла 15 лютого. В порядку денному, який я за 10 днів оприлюднила для громади і депутатів, був звіт заступника селищного голови Петра Пушанка. Під час 2х каденцій його звіту ми так і не чули. Для розуміння громади, заступник відповідає і за очищення доріг під час зимового періоду, і за низку інших питань. На це є офіційне ропорядження голови.

Я чекала на конструктивну ромову з  дорослою людиною, яка отримує гроші з наших податків і має відповідати за господарство у нашому селищі. Думала, що дізнаюся про те, якої техніки нам бракує, які проблеми у нас з кадрами, яких ресурсів не вистачає і т д. На підставі отриманої інформації ми б напрацьовували необхідні для громади проекти рішень й винесли б їх на розгляд депутатів на сесій не засідання. Дані про проблеми з кадрами й спецтехнікою мали б допомогти переконати депутатську більшість, щоб закупити хоча б трактор за 400 тис. грн.

Натомість Петро Пушанко вирішив зачитати нам автобіографійний аудіороман “Як тяжко жити заступнику Матюшиної”. Він сумнівався, що я це викладу для громади. Людині з такою тяжкою долею, я відмовити не можу. Відео викладаю на загал.

Пушанко читав довго з листочка. Готувався чи підготували?

Головна проблема для нього – не брак спецтехніки, не брак кадрів, а, звісно, – селищна голова Ольга Матюшина. Тобто найнятий громадою менеджер для управління селищем Ольга Матюшина має заступника з часів екс-регіонала Вадима Садовського, який, ні для кого не секрет, не збирається виконувати заплановану нею програму. Його переобрати можуть тільки депутати. Тому у нас в середині селищної ради неефективно працює апарат.

Живе Петро Пушанко у Ворзелі. Роботою своєю в ролі заступника селищного голови і її результатами, як сам  каже, не задоволений. Міг би робити більше, якби не заважала… правильно – Матюшина.

З Садовським він працював, виходить, на повну силу, що в УЖКГ “Біличі” як керівник, при якому наросли мільйонні борги, та як заступник селищного голови Садовського. Саме при Пушанку трактор під ча снігопадів чистив вулицю, де жив Садовський. Маршрутки не могли проїхати селищем.

Зарплата у Пушанка невисока, але депутат Ворельської селищної ради від Нових облич, очевидно, має дуже серйозну мотивацію, щоб щодня їхати в інше місто до ради, де йому так тяжко працюється за невеликі гроші.

Одна з головних проблем для Пушанка – це те, що його кабінет на 1 метр мене, ніж йому треба. Ось він у ньому сидить. Кошториси на мою вимогу не дає. У мене до роботи заступника голови суттєві претензії тому й попросила прозвітувати.

Він так і не відповів мені, чому на його персональну картку приходили гроші від зливу на КНС (Меблева).

Проблеми з тим, щоб достукатися до Пушанка виникають не лише в мене – голови профільної комісії, а й в населення.

Заступника селищного голови Петра Пушанка мешканці Лісової чекали мало не півроку для огляду дахової котельні. Це при тому, що це округ депутатки від Нових облич Людмили Уерчук. Я так розумію, що в дверях Лісової 20а лягла Матюшина і не пускала заступника в ліфт. Але нарешті він її перестрибнув і з’явився на Лісовій.

У мене до роботи заступника голови суттєві претензії. Він так і не відповів під час звіту, чому на його картку приходили гроші від КНС.

Депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко дуже любить всіх виборців питати: “Что вы сделали полезного для поселка?”.

Так от він був присутній, але такого питання Пушанку чомусь не задав.

Мені він сказав, що я з БПП. це повна маячня. Я взагалі йшла як самовисуванець, як і всі члени нашої команди. Я очолюю депутатську групу “За якісне ЖКГ”. На відміну від Слюсаренка, я не представляю жодну партію. Це Нові обличчя зв’язалися з колишніми “ригами” (Рожанський, Христюк, Федорук і т. д.). Слюсаренко сказав, що якби я була чоловіком, він би набив мені “морду”. Він повторював це разів з 10. Його аж трусило. Втім це постійне явище. Я за нього хвилююся в такі моменти.

Я вважаю, що Слюсаренко набити когось просто не здатний, навіть якби я була чоловіком. Сказав, що буде розбиратися з моїм чоловіком. Побачимо.

Мені ж, людині, яка проживає в окрузі, від якого він обраний до ІМР, депутат показав середній палець. Це так прийнято в них або середній палець, або дуля.

Безымянный

Я вважаю таку поведінку притаманну виключно для шмаркачів, а не для дорослих чоловіків. Слюсарнку про те, що він поводиться, як шмаркач, я сказала в очі.

Так діти роблять тоді, коли закінчуються аргументи. Більшість це переростає. Але є й ті, для кого ровиток культури затримався на кілька десятиліть.

Людмила Узерчук на комісію подала звернення щодо ситуацію з опаленням по Лісовій. Я б його радо роглянула на комісії, але роботу зірвали. Більше того Узерчук не подала додатків, про що я їй зауважила. Сподіваюся, Узерчук людина послідовна і буде готуватися до засідань так, як вона вимагає, щоб готувалися до її засідань.

У голови бюджетної комісії на мій рахунок теж були фантазії пов’язані з насильством. Вона сказала, що залюбки б мене “натикала носом”. Я відповіла їй, що я ж не кажу про те, що у мене є бажання взяти голову бюджетної комісії й потикати носом у неприбраний сніг, бо бюджетна комісія блокує придбання техніки. Я перепитала голову бюджетної комісії, як вона збирається у своїх тоненьких чобітках по відлизі ходити. А потім згадала, що  вона ж навіть в селищну раду, куди я ходжу пішки, їздить на машині.

Нас, пішоходів, таким як Узерчук, не зрозуміти ні з спецтехнікою, ні з цінами на проїзд в маршрутках, які Узерчук визнала обгрунтованими. До речі, саме висновки бюджетної комісії перевізник використовує зараз як доказ того, що 5 гривень – це нормально для Коцюбинського.

Про наступне засідання комісії я інформую громаду і депутатів. Сподіваюся всі розуміють, що у нас на порядку денному низка важливих питань. І якщо з кожного питання влаштовувати балаган – то констурктиву не буде. Досить того, що зривалися засідання сесій. Попереджаю всіх, що я буду закривати засідання, якщо депутати будуть забувати про правило піднятої руки й викрикувати з місця.

А тим, в кого є бажання комусь дати в морду чи потикати носом раджу енергію і запал направити на вирішення проблем громади.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ і транспорту

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539