В Ірпені люди розмалювали дерева, які забудовники почали нищити

0

Вихідними в Ірпені пройшла акція з захисту зелених зон Ірпеня від знищення на території сосново-дубового гаю. Раніше тут активісти встановили опорний пункт. На акцію прийшло близько сотні небайдужих мешканців міста. Серед яких були депутати від ВО “Свобода” та БПП.

Всі вони просять владу Ірпеня зупинитися й залишити в спокої віковічн сосни та дуби, які є й завжди були окрасою й легенями Ірпеня. 

Люди зібралися не просто так, а провели суботник у майбутньому парку на Котляревського. Люди прибирали разом з дітьми, збирали сміття.

Місцеві мешканці кажуть, що їх не треба просити, вони прибирають тут регулярно й готові доглядати за парком, а будувати тут не дадуть. Не дозволять перетворити свій ліс на бетонні джунглі, як це сталося в інших районах Ірпеня.

Після прибирання дорослі разом з дітьми розфарбували дерева на Котляревського, сподіваючись, що це зупинить забудовників. Ми з дітьми також долучились до акції збереження дерев у парку. Діти малювали на деревах сердечка та квіти, розмальовуючи стовбури у жовто-блакитний колір. Картинки виходили яскравими, дітям це надзвичайно подобалось! Звісно, що вони сприймають світ у яскравих кольорах: голубий – це небо, жовте – це сонце, дерево – зелене. Попросіть намалювати дітей дерево, і я впевнена, що вони ніколи не намалюють пеньки. Дерева для них – живі! Лише дорослі можуть сприймати дерева як мертвий світ, пиляти різати, розбиваючи дитячу віру у те, що природа – це краса і гармонія. Ірпінські забудовники, які нищать живий Ірпінь, вбивають у дітях живий світ! Але ми – проти того, аби знищували ліс! Тому ми з дітьми прийдемо сюди ще не раз. І наші діти будуть тими, хто ніколи не пробачить вбивство живого лісу!

Мешканка Ірпеня фотограф Наталія Борисова каже, що не встигає фотографувати природу, щоб вона збереглася хоча б на фотографіях.

“Вчора “спіймала” себе на думці, що не встигаю все перефотографувати, з такою швидкістю знищуються ліси нашого міста. Адже є багато ідей та планів. Руйнівники випереджають на багато кроків вперед, тому я прогулялась сьогодні в розвідку весняним містом і ось, що побачила. Прошу до перегляду. Картина не дуже приємна, але все ж таки… робіть висновки! Закликаю фотографувати, тому що насправді фото Ірпеня дуже мало, фотографувати те, на що вистачить фантазії, все, що можна, адже раптово завтра цього може не бути і ніхто й не дізнається, як там було раніше”.

В соцмережі Борисова виклала фото міста-курорта, яке зникає через будівельний бум.

Люди вимагають від влади Ірпеня дотримуватись законів України й не знищувати ліс! Також вимагають кримінальної відповідальності за знищення дерев.

У суботу (11-го березня) відбудуться чергові збори захисників парку по вул. Котляревського, Ірпінь. Приходьте, воїни Природи, не будьте байдужими!

Авторка: журналістка Ніна Костенко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539