На квартири в ЖК “Кампа” накладено арешт

0

 

У місті Буча, що на Київщині, люди стали заручниками чужого бізнес-конфлікту. Майже сорок родин, які придбали квартири у новобудові по вул. Лісова, 1-б ризикують залишитися без даху над головою. Суд наклав на ці помешкання арешт за позовом одного із забудовників.

Про це повідомляють Подробності.

“Це приміщення ми придбали в 2015 році ось і вже до сьогоднішнього часу робимо тут ремонт”, – розповідає мешканка Світлана.

Місяць тому жінка дізналася, що пожити в новій облаштованій квартирі, може, навіть і не доведеться. На її помешкання наклали арешт. Така ж ситуація ще в тридцяти п’яти родин, які купили квартири в ЖК “Кампа”. Більшість із них – переселенці зі сходу і Криму.

“Ми організувалися і прийшли в суд побачити, власне, самого позивача і дізнатися питання – чому це відбувається, що конкретно він від нас хоче. Ну, в заяві зазначено, що він хоче позбавити нас власності, прав власності, що вони отримані незаконно. По хорошому, кажучи, ми злякалися дуже сильно”, – каже мешканець будинку Костянтин.

Люди з’ясували, що проблеми в них виникли через конфлікт бізнес-партнерів, які разом будували цей комплекс – Сергія Ареф’єва – екс-депутата Київської обласної ради та депутата Ірпінської міської ради Віталія Нелюбіна.

Суд наклав арешт на квартири саме за позовом Нелюбіна. Головна вимога – анулювати договори купівлі-продажу. За словами Нелюбіна, до суду він пішов тому, що вклав у будівництво чималу суму грошей. А назад їх не отримав. Партнери лишилися дещо винні.

“Я на зустрічі з людьми пропонував видати їм всю документацію, всі рішення судів, об’єднати наші зусилля для того, щоб максимально вплинути на Сергія Сергійовича, для того, щоб він закрив ці питання, не чіпаючи квартири в цьому будинку. Якщо не буде почуто, я просто змушений буду робити подальші кроки і далі накладати арешти, далі оскаржувати, анулювати право власності на ці квартири”, – каже співзабудовник Віталій Нелюбін.

Сергій Ареф’єв, до якого Віталій Нелюбін має претензії, ситуацію взагалі не коментує. Втім, люди не погодилися чекати поки бізнесмени порозуміються. Вони стали на захист своєї власності. І подали апеляцію на рішення суду про арешт квартир. Найняли адвоката. У суді він наполягатиме: після того, як люди отримали державні свідоцтва про право власності, законного способу відібрати в них квартири не існує.

“Сам факт реєстрації житла передбачає процедуру в декілька етапів: це нотаріальне посвідчення з одночасною державною реєстрацією. Нотаріус під час проведення цієї процедури перевіряє обов’язково нерухоме майно на предмет обтяження правами третіх осіб. Іншими словами – чи не перебуває воно в арешті. На момент здійснення купівлі-продажу було перевірено свідоцтва про право власності, які були надані власниками – це членами кооперативу. І власне було отримано свідоцтво про реєстрацію цього майна, введення його в експлуатацію як житлові приміщення”, – пояснює адвокат мешканців будинку Дмитро Бойчук.

Мешканці житлового комплексу також звернулися до правоохоронців. Але ті ще не вирішили, як саме реагувати на це звернення.

“Поки що матеріали ці на вивченні в Ірпінській поліції і ми домовились про зустріч з адвокатом безпосередньо, який писали заяву і подавали ці документи до прокуратури. Він повинен принести нам всі інші ну яких не вистачає там документів, щоб в подальшому прийняти якесь рішення”, – каже речник управління МВС Київської області Микола Жукович.

Поки тривають судові процеси, ремонтні роботи у будинку загальмувалися. Всі чекають, чим завершиться справа. Апеляцію розглядатимуть 19 квітня.

Нагадаємо, ЖК “Кампа” незаконно збудований на землях державного лісового фонду у рекреаційній зоні, на місці грабового лісу. Мешканці мікрорайону Мельники, де збудований цей житловий комплекс, судилися з Бучанською міською радою, яка надала дозвіл на розробку детального плану території без громадських слухань та з ТОВ “Комфорт – ЛТД”, іншою фірмою забудовника. Земля під будинком мала цільове призначення – будівництво та обслуговування готельного комплексу й цільове призначення землі суборендатор “ЖБК “Кампа” не мав права змінювати.

грабовий ліс

Ірпінська прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 364 КК України, ч.1 – зловживання службовим становищем службовими особами Бучанської міської ради.

Це реакція прокуратури на звернення мешканців Бучі щодо незаконного виділення 4 га грабового лісу під багатоповерхову забудову власнику тенісного клубу “Кампа”, екс-депутату Київської облради від Партії регіонів Сергію Арєф’єву.

Це рішення депутати ухвалили не дивлячись на те, що ця ділянка входить в межі 890 га лісу, повернутих державі Верховним Судом України. Окрім цього, на Громадських слуханнях щодо Детального плану території було проголосовано проти цього будівництва.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539