Судний день: Прилипки не віддають 400 000 доларів і хочуть повернути собі “Міраж”?

0

Кінець березня для селищного голови Гостомеля насичений судовими засіданнями в Ірпінському суді. Родина мера-екс-регіонала Юрія Прилипка виступає у трьох справах у ролі позивачів, а сам Прилипко в четвертій – відповідач.

24 березня відбудеться засідання, на якому Юрій Прилипко притягається до адміністративної відповідальності через порушення права на інформацію та права на звернення громадян. Мова йде про чисельні звернення гостомельського активіста Валентина Денисюка до Гостомельської селищної ради, які ігноруються радою.

До слова, справу розглядатиме суддя Валерій Лінник, який проживає в Гостомелі.

27 березня відбудеться одразу два судових засідання, де фігурує Прилипко. Вони відбудуться з різницею у півгодини.

В обох справах, за позовом дружини Прилипка Валентини та тещі Олександри Лисенко третьою стороною значиться Юрій Прилипко. Відповідачами у цих справах виступають Ірпінська міська державна нотаріальна контора, відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області та ПП “Нива-В.Ш.”

Ще один відповідач по справі родини Прилипків Сергій Лозенко пояснив “Громаді Приірпіння”, що ці позови – це, на його думку, свого роду схема Прилипків, щоб повернути майно. Мова йде, зокрема, про офіс Юрія Прилипка “Міраж”. Про те, що приміщення виставлене на продаж “Громада Приірпіння” писала ще в 2014-му році.

Лозенко розповідає, що у 2009-му році позичив Прилипку 400 тисяч доларів на два місці. Але Прилипко гроші повертати відмовляється.

“Ці справи у мене йдуть у шаховому порядку. 27 березня – Валентина Прилипко, а 24 квітня – Юрій Прилипко. Суть питання одна й та ж – вони хочуть забрати офіс “Міраж”. Зараз він належить вже іншій людині. У 2010-му році я подав до суду, де вимагав повернення коштів у Прилипка, й виграв справу. Після цього державна виконавча служба описала офіс, а ПП “Нива” провела відкриті торги. Офіс був оцінений у 1,5 млн. грн. Так як учасників торгів не було, державна виконавча служба запропонувала мені оформити на себе офіс по початковій ціні в рахунок часткового погашення боргу, щоб хоч якісь кошти забрати в нього. Після того як я оформив на себе офіс, Прилипко та його родина почали судитися зі мною, щоб визнати торги не дійсними та повернути офіс назад”, – розповідає Лозенко редакції “Громади Приірпіння”.

“Посилаються вони в суді на те, що нібито були порушені права дружини Прилипка. Зараз він ще лишився винен мені десь 2,5 мільйони грн. Гроші були позичені Прилипку без зобов’язань, без відсотків як другу. Суди тривали більше двох років, були почеркознавчі експертизи, хоча росписка була завірена нотаріально. Суд зобов’язав Прилипка віддати мені гроші.  А Прилипко не віддає. Після цього в державній виконавчій службі була відкрита справа з приводу повернення грошей. Вони почали опис майна. Окрім офісу був описаний його склад на Леніна, 141. Таких як я дуже багато людей постраждалих від спілкування з цією людиною”, – додає Лозенко.

Постраждалий також розповідає, що після опису майна Прилипків, подружжя вирішило ініціювати розділ майна й заявили, що вони нібито один одному не довіряють, хоча живуть разом.

“Ось цей розподіл майна триває вже більше двох років, чим вони заблокували провадження про повернення коштів. Вони ще років 10 будуть його ділити, а потім їхні діти будуть його ділити”, – переконаний Лозенко.

Нагадаємо, Прилипка прокуратура підозрює у шахрайстві. Якщо це доведуть, то гостомельському голові може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539