Федорук хотів зобов’язати облраду визнати підстави для дерибану?

0

Господарський суд міста Києва відмовив Бучанський міській раді у задоволенні позову. Розгляд справи відбувся 27 березня, у понеділок.

Бучанська рада позивалася до Київської обласної ради з проханням визнати укладеним правочин між Київською обласною радою та Бучанською міською радою “в частині передачі повноважень з обслуговування  зелених насаджень, які обслуговувало КП “Обласний лісгосп” в межах Бучанської ради правонаступнику цього підприємства КП “БУЖКГ”.

В позовній заяві Бучанська рада наголошує на тому, що не підписувала акт прийому-передачі зелених насаджень від одного балансоутримувача до іншого.

“..Рішенням Київської облради від 2 листопада 2007-го року “Про деякі аспекти діяльності КП Київської облради “Обласний лісгосп” доручено голові Київської облради звернутися до голів Ірпінської, Бучанської міських рад .. з клопотанням щодо передачі по акту КП “Обласний лісгосп”, віднесену до категорії зелених насаджень  у межах перелічених населених пунктів, які обслуговує КП “Обласний лісгосп”, для обслуговування та проведення природоохоронних і санітарно-оздоровчих заходів, надання інших послуг з охорони, збереження або часткового знесення зелених насаджень”, – йдеться в позовній заяві Бучанської ради.

В заяві також говориться, що відповідний акт прийому-передачі не здійснювався, а Бучанська рада жодних документів не підписувала:

“..Юридично ці відносини у вигляді укладеного правочину щодо передачі зелених насаджень для обслуговування – не відбулися”.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що подібними позовами Бучанський міський голова Анатолій Федорук шукає виправдання розпорядженню землями державного лісового фонду:

“Усвідомлюючи те, що Федоруку не уникнути персональної кримінальної відповідальності за скоєні злочини, він намагається знайти будь-яке виправдання своїй незаконній діяльності. Зокрема, цим позовом Федорук підтрвердив, що Бучанська міська рада, за його керування, розпоряджалася, як вони стверджують, зеленими насадженнями, а насправді лісом 1 категорії, незаконно. А саме – не можна розпоряджатися тим, що у тебе не перебуває на балансі. Бучанський ліс не був переданий актом прийому-передачі від “Обласного лісгоспу” на баланс правонаступника Бучанське УЖКГ. Цим позовом Федорук, за порадою, мабуть, недешевих адвокатів, таких як Анатолій Матвієць, заробив собі ще на одне кримінальне провадження”.

“З огляду на вищесказане, хотів би дати пораду прокурору Ірпеня Юрію Манелюку – тепер у нього є всі підстави зупиняти вирубку та знищення лісового фонду держави в межах Бучі, незалежно від того вільна ця земельна ділянка чи перебуває у приватній власносні або в оренді. Юридичні підстави для цього йому підказав сам Федорук зі своїм земляком Матвійцем. Тобто, будь-які дозволи на зняття дерев, які видає виконком Бучанської ради, обраховування відновної вартості сосен та дубів є незаконними. Сподіваюся, він вивчить позовну заяву Бучанської ради й візьме собі на озброєння”, – додає Бархоленко.

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539