Федорук лишається під домашнім арештом

0

21 грудня Печерський суд міста Києва повторно обрав запобіжний захід меру Бучі Анатолію Федоруку. Йому продовжили домашній арешт.

Про це на своїй сторінці в соцмережі facebook повідомила прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган.

“За клопотанням Генеральної прокуратури України сьогодні рішенням Печерського райсуду повторно обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту меру міста Буча Анатолію Федоруку”, – пише Сарган.

Рішенням суду Федорук буде перебувати під домашнім арештом з 24-ї години вечора до 6-ї години ранку.

Цього ж дня Апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Генеральної прокуратури на рішення Печерського суду, яким було поновлено Федорука на посаді.

1

Засідання перенесли на 23 грудня на 9:30.

20 грудня Апеляційний суд міста Києва поновив на посаді секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка. Він лишається як і Федорук під домашнім арештом.

Нагадаємо, у незаконному розкраданні земель лісового фонду звинувачують Бучанського міського голову Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

15 жовтня Олексюка було відсторонено від посади й обрано міру запобжного заходу – домашній арешт та носіння електронного браслету.

25 жовтня від посади було відсторонено Федорука.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

16 грудня Верховний Суд України відмовив Бучанській міській раді та Галині Калєтнік у задоволенні заяви щодо перегляду судових рішень судів нижчих інстанцій у справі незаконної передачі бучанського лісу комуністу Ігорю Калєтніку й підтвердив незаконність рішення Бучанської ради від 25 червня 2002-го року.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539