Гостомельську раду можуть вигнати на вулицю

0

Прокуратура вимагає виселення працівників Гостомельської селищної з приміщення.  Відповідний позов до Господарського суду Київської області подала заступник прокурора Києво-Святошинської прокуратури Ганна Буренок.

У позові йдеться про те, що Гостомельська селищна рада, разом з головою Юрієм Прилипком незаконно займає приміщення Центру творчості дітей та юнацтва, який знаходиться на балансі Ірпінської міської ради.

Приміщення знаходиться у селищі Гостомель, по вул. Свято-Покровській, 220.

Відповідачі по справі – Ірпінська міська рада, Управління освіти і науки Ірпінської міської ради, Центр творчості дітей та юнацтва та Гостомельська селищна рада.

Прокуратура вимагає вважати рішення Ірпінської міської ради від 22 грудня 2016 року, згідно яого продовжено договір оренди приміщення Центру творчості дітей та юнацтва Гостомельською радою, не дійсним.

Правоохоронці просять зобов’язати Гостомельську раду звільнити приміщення Центру творчості дітей та юнацтва та повернути вказане приміщення балансоутримувачу – управлінню освіти й науки Ірпінської міської ради.

Згідно закону про освіту забороняється використання не за призначенням об’єктів освіти й науки, що фінансуються з бюджету.

Депутати вважають, що даний позов дивним чином співпав з прийняттям закону про вибри в об’єднаних громадах.

“Не зважаючи на давні дружні стосунки Прилипка й мера Ірпеня Карплюка,  останній хоче вказати на місце Прилипку. Так як прокуратура позбавлена функції нагляду, вони не могли діяти за власним бажанням, значить, до них хтось звернувся з відповідним зверненням, щоб забрати приміщення ради. З огляду на те, що скоро можуть бути вибори до Гостомельської об’єднаної громади, яка відокремлюється від Ірпеня, Карплюк таким чином намагається протидіяти створенню громади”, – розповідає член робочої групи зі створення об’єднаної громади депутат Юрій Марчук.

“Думаю, Прилипко йому підіграє й зливає інтереси Гостомельської громади. Він неодноразово говорив, що ради в Гостомелі не буде. Він шукає причини, щоб переконати депутатів залишитися в складі Ірпеня. В кулуарах ради це звучало неодноразово. Якщо проаналізувати дії Прилипка під час перебування на посаді голови, він не зробив жодного кроку для створення об’єднаної громади”, –  додає Марчук.

Нагадаємо, 15 березня Парламент остаточно ухвалив законопроект про об’єднання територіальних громад. За нього проголосували 232 народні депутати.

Гостомель, який має чи не найбільше надходжень в бюджетні кошти за рахунок підприємств, які працюють на території селища, вирішив створити свою громаду і об’єднатися з ще 3 населеними пунктами.

Голова Гостомельської селищної ради екс-регіонал Юлій Прилипко може сісти за грати на термін до 12 років. Весною йому вручили підозру. Зараз майже увесь склад Гостомельської селищної ради, як і земельна комісія, підконтрольний родині Прилипків.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539