Увага РОЗШУК: невідомі організували псевдомітинг проти захисників Вумівського лісу

0

У Петропавлівській Борщагівці проти справжніх активістів, які захищають від забудовників Вумівський ліс, невідомі зловмисники намагалися організувати фейковий тижневий мітинг-пікет за підробленою заявкою від реально існуючої громадської організації. Засновники організації звернулися до поліції із заявою про підроблення підпису і печатки.

У Петропавлівській Борщагівці 31 березня відбувся мітинг біля садиби журналістки Валентини Аксьонової. Організатори акції представились організацією «Національний захист» і пред’явили повідомлення начебто від цієї організації про проведення мітингу, офіційно зареєстроване в сільській раді.

У повідомленні про проведення акції, поданому до сільради 30.03.2017 і зареєстрованому наступного ж дня, Громадська організація “Національний захист” попереджає про проведення цілодобового масового заходу в селі з 31 березня до 7 квітня чисельністю до 300 осіб. У заявці вказаний як відповідальна особа дехто Коваленко Андрій Анатолійович.

“Громада Київщини” додзвонилася до  голови організації “Національний захист” Миколи Котового і довідалася, що він не ставив жодних підписів під заявкою на проведення акції.

“Мне уже звонили, но где-то как полгода, как я к этой громадской организации не отношусь… Что за акция, расскажите? Что за пикет? Я оттуда ушел… я не знаю, что там происходит… Подпись моя не может быть! Подписей никаких я не мог ставить, это раз… Даже когда эта громадская организация создавалась, я даже подписи там не ставил”, – розповідає здивований Микола Котовий.

“Громада Київщини” також намагалася взяти  коментар в особи, вказаної як відповідальна за проведення акції. Але за вказаним телефоном ми додзвонилися не до Коваленка Андрія Анатолійовича, а до мешканця Чернігова Івана Федоровича, який також нічого не знає не лише про акцію, але й про саму громадську організацію. Виходить, поданий до сільради документ – сфальшований.

Коли обидва засновники Громадської організації “Національний захист” Микола  Котовий та Сергій Лазебний прибули на місце події, горе-мітингарів, як вітром здуло.

“Мені в 15:00 подзвонив журналіст Сергій і доніс інформацію, що під нашою егідою відбувається акція незаконна. Назвав прізвища, Коваленко Андрій Анатолійович, який проводив цю акцію під нашою егідою, зараз ми написали заяву в поліцію, щоб його розшукували“, – говорить Микола Котовий.

Андрієм Коваленком на мітингу представився ось цей невідомий, який роздавав вказівки мітингарям.

Якщо хтось із читачів упізнає чоловіка на фото – прохання повідомити про це на адресу редакції “Громади Київщини” або до Національної поліції.

Після себе горе-активісти лишили намети, сміття, килим, плакати та дерев’яний туалет із сердечком, який свідчить про серйозність намірів акції.

«Вони викопали яму і встановили дерев’яний туалет. Напевно збиралися біля нашої садиби провести не один день», — розповідає Валентина Аксьонова, активна захисниця Вумівського лісу.

На світлинах також видно, що псевдо-активісти залишили по собі місце для відпочинку, пластикові стільці, написи на парканах і сміття.

Хто і навіщо так анонімно витратився на майже дві сотні мітингарів, палатки, провізію та туалет?

“В заяві до поліції я вказала, що вважаю забудовника та Петропавлівсько-Борщагівську сільраду причетною до організації мітингу. Зокрема, той факт, що сільрада навіть не перевірила ту заявку, яку реєструвала, більше того, не вказала мітингарям на необхідність реєстрації такої заявки мінімум за добу до заходу, наводить на думку, що сільрада була зацікавлена в легалізації цього мітингу саме сьогодні», — говорить Валентина Аксьонова.

Нагадаємо, 30 березня  2017 року  у Вищому адміністративному суді, розглядалась справа щодо скасування чинного Генерального плану села Петропавлівська Борщагівка. Попередні інстанції громада виграла. ВАСУ постановив повернути справу на повторний розгляд.

«Ймовірно рішення не дуже влаштувало сільраду, більше того люди заявили про свою позицію продовжувати боротьбу і проходити всі інстанції заново. Це сільраді і забудовникам теж не сподобалось і вони вирішили тиснути на активну громаду», — говорить юрист Олександр Дядюк.

Вже майже рік триває боротьба громади за збереження урочища Вумівський ліс. Компанія-забудовник Building Development Holding збирається забудувати урочище багатоповерхівками. Одну з ділянок лісу отримав у власність голова сільради Олексій Кодебський. За даним фактом порушено кримінальне провадження, яке розслідує Генеральна прокуратура.

No Comments

  1. Светлана 1 Квітня 2017 at 08:32

    Вот это Кадепа уже дает! Что он не делает и чтобы он дальше не придумывал, все уже будет против него…

  2. Сергій 1 Квітня 2017 at 10:05

    Обсвисталися гастролери знатно. Але навіщо вони підставили громадську організацію? Може хотіли влаштувати серйозні провокації, а тоді всі шишки б упали на “Національний захист”? Добре, що керівництво організації оперативно зреагувало. Тепер справа за поліцією. І сліди тут є. Адже той невідомий якось у когось в раді забрав фальшивку з печаткою ради. І він мусив показати працівнику ради паспорт.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539