Прокуратура звинувачує Прилипка у незаконній вирубці лісу

0

За фактом незаконного дозволу на вирубку дерев у гостомельському лісі відкрите кримінальне провадження. Про це повідомили джерела “Громади Приірпіння” в прокуратурі Київської області.

“Рішенням виконкому Гостомельської селищної ради від 5 квітня 2017 року надано дозвіл ПП “Лакі” на видалення зелених насаджень для проведення будівництва у селищі Гостомель. Відповідно до акту обстеження зелених насаджень, зрізуванню підлягає 533 дерева лісових порід, в тому числі 207 сосен 45-55 річного віку, 39 сосен 10-15 річного віку в задовільному стані, 101 сосна 45-55 річного віку”, – повідомляють у прокуратурі.

“Рішенням Гостомельської селищної ради від 21 квітня 2016 року надано дозвіл на виготовлення детального плану забудови території вищевказаної земельної ділянки площею 1,2 га для будівництва багатоповерхових житлових будинків з вбудованими приміщеннями соціальної інфраструктури. Але за інформацією Гостомельської селищної ради детальний план щодо багатоповерхового будівництва на цій місцевості не затверджено“, – зазначають у прокуратурі.

Відповідно п.п. 1, п.2 Порядку видалення зелених насаджень у зв’язку з будівництвом об’єкта архітектури здійснюється на підставі таких документів – повідомлення про початок виконання будівельних робіт, зареєстрована інспекцією ДАБК декларація про початок виконання будівельних робіт або виданий інспекцією ДАБК дозвіл на виконання будівельних робіт.

“За попередніми даними вищезгадані дозвільні документи на ведення будівельних робіт у забудовника відсутні, тому і дозвіл на видалення дерев за таких умов не міг бути наданий”, – переконані правоохоронці.

Вказана земельна ділянка, площею 1,2 га, знаходиться за адресою: сел. Гостомель, вул. Свято-Покровська, 1-б.

За ці дерева ПП “Лакі” має сплатити 64 075 грн., тобто в середньому 120 грн. за одне дерево.

Правоохоронці переконані, що зазначене рішення прийнято всупереч вимог Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабміну № 1045 від 1 серпня 2006 року.

За інформацією прокуратури, ділянка перебуває в оренді ПП “Лакі” строком на 49 років для будівництва культурно-оздоровчого комплексу та має цільове призначення – землі рекреаційного призначення, на підставі договору оренди від 1 жовтня 2004 року.

Дана земельна ділянка в липні 2004 року за зверненням Гостомельського голови Юрія Прилипка була вилучена Гостомельською селищною радою із Державного лісового фонду, що перебували в користуванні ДП “Київська лісова науково-дослідна станція.

Мешканці Гостомеля шоковані такою поведінкою Прилипка, який з одного боку нібито хоче будувати в лісі парк, а з іншого – дає дозвіл на видалення дерев у лісі та ще й вводить в оману членів виконкому:

“Відповідно до Генплану Гостомеля, затвердженого у 2006-му році, ця територія відноситься до території рекреаційних установ. Саме тут можна було робити парк з центром реабілітації абощо. Але ні, нашій владі цікаві лише житлові комплекси. Розташування цієї ділянки дуже зручне – вона фактично дотична до трьої населених пунктів – Гостомеля, Ірпеня та Бучі й має вихід на Варшавську трасу. Тому, облаштування парку тут було б дуже вдалим. Але Прилипко на словах обіцяє парк, його люди навіть збирають підписи під зверненням до Прилипка про створення парку, як він каже, кращого ніж в Бучі, а на ділі робить своє – нищить ліс і будує висотки”, – розповідає гостомельчанин Георгій Сахненко.

Ось звернення про створення в Гостомелі парку, підписи під яким збирають прихильники Прилипка.

 

“На скільки мені відомо, Прилипко ввів в оману членів виконкому, сказавши, що всі документи на будівництво є. Крім того, викликає великий сумнів розмір відновної вартості за 533 дерева лісових порід усього 64 тис. грн. Що це за сума? Навіть паркан, яким вони огородили цю ділянку, зроблений зі свіжовирубаної сосни. Це говорить про те, що вирубка вже почалася. Шановні гостомельчани, задумайтеся, якщо ми будемо байдужі до цих процесів, що ми залишимо нашим нащадкам?”, – додає Сахненко.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539