Ірпінь: автоматники в балаклавах проводять обшук у раді (відео) ОНОВЛЕНО

0

Люди в балаклавах і з автоматами з’явилися в Ірпінській раді 7 червня.

“Зайшли в раду сталося приблизно о 9:30. Написано було поліція. Я саме була в середині як простий відвідувач. Що шукають поки не зрозуміло,” – каже мешканка Приірпіння Раїса.

“Громаді Приірпіння” підтвердили, що обшуки проводить прокуратура, але деталі у самій прокуратурі поки не розголошують.

“Слідчі дії тривають у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Під час проведення першочергових слідчих дій проводиться низка заходів з метою перевірки можливої розтрати бюджетних коштів,” – повідомляє прокуратура Київської області.

Обшуки тривають не лише в Ірпінській міській раді, але й в комунальних підприємствах міста.

Очевидці твердять, що правоохоронці працюють разом з підрозділами КОРД – поліцією особливого призначення.

Громадян у коридор, де триває обшук не пропускають. Ось відео, яке відвідувачі Ірпінської міськради надіслали редакції.

На другий поверх не пропускають ані відвідувачів, ані депутатів Ірпінської міської ради.

“Другий поверх перекритий, туди нікого не допускають. Там розташована приймальня міського голови, кабінети його заступників, відділ кадрів, еконгомічний відділ. Двері зачинені, їх охороняють люди в формі. На третій поверх мене пропустили. Там кабінет секретаря міськради, управління житлово-комунального господарства, фінвідділ. На третьому поверсі також проходять обшуки. Швидше за все, проводять виїмку документів”, – розповідає депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук “Громаді Приірпіння”.

Джерела в раді “Громаді Приірпіння” повідомили, що обшуки  відбуваються через підозру в розкраданні бюджетних коштів.

“Обшуки тривають на всіх комунальних підприємствах Ірпінської ради. Витребовують документи в КП “Ірпіньжитлобудінвест”, КП Водоканал, Жеку, відділі освіти. Працівникам комунальних підприємств інкримінують розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах”, – розповідає джерело в Ірпінській раді.

З слів джерел редакції, міського глови Володимира Карплюка та секретаря ради Юрія Денисенка на місці, коли розпочався обшук, у робочий час не було.

“Дуже важко завжди з’ясувати, де міський голова, чи на лікарняному, чи у відрядженні, в раді, як правило, цього ніхто не знає. Впродовж двох років його управління важко з’ясувати, чому його нема на робочому місці”, – додає Мельничук.

Нагадаємо, згідно з офіційною інформацією, міський голова Карплюк майже півроку перебував у відпустці.

Як згодом повідомив на своїй сторінці мер Ірпеня Володимир Карплюк, він перебуває у відрядженні в США. Карплюк твердить, що обшук є нібито замовленням провайдера “Бест”, щокрема безпосереднього керівника Олексія Зіневича.

 

 

Зіневич у коментарі “Громаді Приірпіння” такі закиди на свою адресу спростовує:

“Щодо останнього звинуванення у тому, що я ніби-то давав правоохоронцям якісь хабарі, підкуповував депутатів, тощо, мої юристи вже готують позов до суду. І ще додам, жадібність – великий гріх, совість треба мати, а не виправдання в фейсбуці писати”.

Правоохоронці розшукували зокрема Ігоря Дворнікова – начальника КП “Ірпіньжитлоіфнвестбуд”.

“Громада Приірпіння” стежить за тим, що відбувається в раді й інформуватиме оперативно про події, які відбуваються в раді. Залишайтеся з нами.

Нагадаємо, 16 чеврня 2016 року прокуратура також проводила обшуки в Ірпінській міській раді. Справа була пов’язана з незаконим вилученням 15 га землі. Тоді в раду оперативно під’їхали депутати Коцюбинської селищної ради з Нових облич.

Безымянный

24 травня під час звіту за рік роботи у Верховній Раді генпрокурор Юрій Луценко наголосив, що слідчі працюють над вивченням ситуації в Ірпені.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539