Луценко: останні експертизи і пред’явимо обвинувальний акт

0

Справа Федорука у наближчі місяці буде передана до суду. Розслідування по Карплюку перебуває на початковому етапі. Про це повідомив на своєму річному звіті у Парламенті у середу 24 травня Генпрокурор Юрій Луценко.

Після звіту народна депутатка Ольга Червакова, яка опікується проблемами Приірпіння, поцікавилася у Луценка, коли мер Бучі Анатолій Федорук та мер Ірпеня Володимир Карплюк будуть відповідати за свої злочини за законом:

“Рік тому, як нагадує мені facebook, активісти Приірпіння провели пікетування під стінами Генеральної прокуратури з плакатами – портретами мерів Ірпеня та Бучі Володимира Карплюка та Анатолія Федорука і підписами, чому вони не за ґратами. 27-го липня Генпрократура провела обшуки в меріях Ірпеня та Бучі, наслідком чого стало пред’явлення підозри Анатолію Федоруку. Відповідно жодних дій не вжито стосовно іншого фігуранта справи розкрадання 890 га лісу. Чи не могли б ви проінформувати, коли буде справа по Федоруку і Бучанським посадовцям передана до суду і чи будуть вживатися якісь дії щодо іншого фігуранта цієї справи Карплюка?”

Генпрокурор запевнив нардепів, що справа Федорука активно розслідується і найближчим часом буде готовий обвинувальний акт.

“Перш за все справа по розкраданню бучанського лісу в загальному обсязі 890 га активно розслідується. На цей момент нам залишилося останні експертизи і ми готові пред’явити до суду обвинувальний акт, який буде базуватися на розкраданні близько 200 га. Решта гектарів забудовані і збитки їхні, звичайно, будуть оцінені”, – говорить Юрій Луценко.

Генпрокурор наголосив, що незабудовані гектари лісу в Бучі можна буде повернути державі. Питання затягується через проведення експертизи.

“Зараз ми чекаємо від експертизи, а це закон вимагає, остаточної суми збитків, при незаконних рішеннях про забудову цих гектарів. По кожній ділянці проходить окрема експертиза і ви можете розуміти, що, на жаль, це потребує достатньо великої справи. Тим не менше, експерти говорять мені, що експертні роботи можуть бути в найближчі місяці закінчені. А відтак, як тільки ми отримаємо ці експертизи, ми направимо обвинувальний акт до ознайомлення пану Федоруку та його, з дозволу сказати, колегам, які займалися незаконним знищенням лісових насаджень”, – переконаний Луценко.

Стосовно розслідування діяльності мера Ірпеня Володимира Карплюка, Луценко повідомив, що до розкрадання 890 га лісу Карплюк не причетний, однак причетний до дерибану лісу Ірпеня:

“По Ірпеню слідство знаходиться ще на першій фазі. Ми вивчаємо ситуацію з лісами Ірпеня. Там також є чим займатися слідчим, що вони і роблять”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539