Прокуратура через суд витребувала землі табору “Дружба”

1

Прокуратура виявила порушення земельного законодавства з боку влади Ірпеня і довела це в суді.

Дитячий табір “Дружба” передали в оренду ТОВ “Розбудові” незаконно.

Про це йдеться на сайті прокуратури Київської області.

“Посадовими особами Ірпінської ради прийнято низку рішень, якими фактично здійснено зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки площею 3,2 га вартістю 2,5 млн гривень без розробки проектів відведення земельної ділянки. Орендар звернувся з листом до органів місцевого самоврядування про намір збудувати житловий комплекс на території піонерського табору “Дружба”. Суд першої та апеляційної інстанцій погодився з доводами прокуратури, скасував рішення міськради щодо надання ділянки в оренду, визнав недійсним договір оренди землі та зобов’язав суб’єкта господарювання повернути ділянку рекреаційного призначення у власність громади”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Активістка та мешканка Ірпеня Неля Лавровська переконана, що боротьба за табір ще попереду, оскільки ТОВ “Розбудова”, за якою, за її словами стоїть забудовник Віталій Ліневич, подала позов до суду і вже виграла перше засідання:

“Завтра, 11 липня, о 14:10 відбудеться засідання Київського апеляційного адмністративного суду за позовом ТОВ “Розбудова” до Ірпінської міськради про скасування рішення, яким Ірпінська рада відмовила “Розбудові”, у затвердженні детального плану території. Це рішення було прийняте в листопаді минулого року, проте, в порядку денному сесії його немає. Та й копію його надали нам не відразу – лише на третій запит. Тоді ще влада Ірпеня була на боці забудовника і я думаю, це був спільно продуманий хід, як можна через суд узаконити ДПТ й розпочати будівництво. У своєму позові “Розбудова” вимагає зобов’язати міськраду затвердити детальний план території. Тоді наша ГО “Захист природного навколишнього середовища” вступили в цю справу як третя особа з самостійними вимогами. Ми вимагаємо – повністю відмовити в задоволенні вимог “Розбудови” та внести зміни у формулювання рішення – відмовити “Розбудові” у зв’язку з тим, що не були проведені громадські слухання з цього питання.

До того ж, Лавровська наголошує, що згідно цього ДПТ Ліневич планував забудувати 16-поверхівками не лише територію “Дружби”, а й існуючі садибні забудови. Зазначеним ДПТ передбачено будівництво 45 багатоповерхових будинків.

“Цікавий момент, що під час судових засідань представники Ірпінської ради були на боці забудовника й підтримували в суді їхні вимоги, що свідчить про домовленість між ними. Дивно ще й те, що після програшу суду першої інстанції, яким було скасоване рішення Ірпінської ради, Ірпінська рада не збиралася оскаржувати це рішення суду, апеляційну скаргу подали ми, хоча рада є у цій справі відповідачем. Взагалі, до останнього часу позиція представників Ірпінської ради в суді була проти громади, але, після того як у Карплюка з Ліневичем виник конфлікт, це було помітно на сесії Ірпінської ради, позиція ради різко змінилася. Тепер дуже цікаво, чи буде завтра на судовому засіданні представник Ірпінської ради й що він буде розповідати?” – додає Лавровська.

Нагадаємо, на землях рекреаційного призначення ТОВ “Розбудова” почала підготовчі роботи та знищили всі дерева для будівництва житлових комплексів. Прокуратура та громадські активісти подали звернення до суду.

1 Comment

  1. Неля Лавровская 10 Липня 2017 at 12:25

    насправді, заборону на будівництво зараз накладено по іншій справі, яка поки зупинена. це було забезпеченням позову нашої ГО про відновлення стану землі на “Дружбі”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539