Затягують суд: адвокати Главацької оголосили судді Линнику відвід

0

Суд у кримінальній справі щодо підробки гербових печаток Юлією Главацькою перенесли. Адвокати самопроголошеної голови Юлії Главацької у судовому засіданні 7 липня оголосили відвід судді Валерію Линнику.

Главацьку в суді прийшли підтримати двоє з трьох заявлених адвокатів та троє депутатів Коцюбинської ради  – Катерина Ющенко-Корбут , Людмила Узерчук та голова фракції Сергій Даніш. Також прийшов депутат Ірпінської міської ради від “Нових облич” Богдан Слюсаренко.

“Коли я прийшла до суду, то Главацька, яка сама будучи секретарем ради, а відтсак займаючи посаду в органі місцевого самоврядування, відвідувала суди і виступала на захист екс-голови селища Вадима Садовського, закинула, що ми всі нероби, нам нібито платить БПП, що ми відвідуємо судові засідання. Це при тому, що я працюю в комерційній структурі, отримую заробітню платню не з бюджету, а з бізнес-середовища і свій робочий час можу погодити з роботодавцем, який дав згоду на те, що я як депутат можу вести громадську діяльність перед тим, як я пішла в депутати. У Главацької чомусь не виникло питання до колеги Узерчук, яка, згідно з інформацією на сайті НАЗК, є працівником виконкому Ірпінської міської ради”, – зазначає депутатка Олена Соктюк, яка очолює депутатську групу “Приватний сектор” у Коцюбинській селищній раді.

“Більше того, я ходила як депутат на суди і щодо каналізації по вул. Бакала, і щодо побиття мешканки селища Людмили Демченко тітушкою, який був на забудовах, пов’язаний з Новими обличчями. На жодному з цих судів представників Нових облич не було. То чому ж на підтримку в суді Главацької час є, а на захист мільйонів бюджетних коштів і для обрання міри запобідного заходу нападнику, який в білий день бив літню коцюбинчанку вони час не знайшли? Нам сказали, що нам платять за те, що ми робимо фото в залі суду. Я пропоную депутатам з Нових облич не судити по собі. Ще мене вразив той факт, що коли я сказал, що працюю в страховій компанії, то Главацька в очі розсміялася і сказала, що їй тепер зрозуміло, чого б’ють коцюбинців, на її думку, вони отримують страхові виплати. Це при тому, що ніхто з побитих не застрахований. Але виглядає дико, що це викликає в депутата сміх”, – знизує плечима Сокотюк.

Депутатка Катерина Ющенко-Корбут публічно дискремінувала присутню в судовому засіданні журналістку і мешканку Приірпіння Ніну Костенко за вагою і за віком.

“Вона мені сказала, як мені дозволяє моя вагова категорія і моя вікова категорія ходити на суди. Потім почала говорити про моїх дітей, на кого я їх залишила. Я сказала, щоб вона не хвилювалася, у мене й у моїх дітей все добре. Хай краще депутатка Коцюбинської селищної ради, яка живе за межею бідності, хвилюється, що їстимуть її троє дітей, оскільки живуть менш ніж за тисячу гривень на місяць, а не дорікає представникам громади за вік чи вагу. Видно було, що Главацька дуже перелякана й ці напади її оточення – зайве тому підтвердження. Вони як ті гієни почали кидатися на мене, хоча я не розумію, в чому моя вина, оскільки я була на засіданні як журналіст,” – розповідає Ніна Костенко.

Коли Костенко почала знімати на відео, прокурор сказав, що не проти відеозйомки, представники Главацької наголосили, що лише в тому випадку, якщо Костенко покаже посвідчення журналіста. Суддя Линник зауважив, що закон дозволяє знімати громадянам судовий процес без обмеження.

“Засідання почалося з клопотань адвокатів Главацької. Главацька клопотала про перенесення засідання у зв’язку з тим, що один з трьох її адвокатів не з’явився. Суддя перепитав, чи не достатньо 2 адвокатів для захисту підсудної. Адвокати наголосили, що у Главацької є право на захист і вона собі обрала саме трьох адвокатів і хоче, щоб всі її захищали разом. Суддя Линник сказав, що сьогоднішнє засідання – це не розгляд справи по суті, а попереднє засідання і у зв’язку з тим, що є два адвокати в підсудної засідання можна продовжити, оскільки право на захист не порушене. Наступне клопотання заявив адвокат Бондаренко і попросив, щоб у засідання прийшла уся група прокурорів. Прокурор сказав, що немає в цьому необхідності, оскільки в його особі представлена прокуратура. Лінник не задовольнив клопотання і сказав, що немає необхідності викликати всю групу прокурорів. Після цього адвокати Главацької оголосили Ліннику відвід,” – розповідає журналістка Олена Жежера, яка була присутня на судовому засіданні.

Рішення про відвід судді буде розглядати інший суддя Ірпінського міського суду. Про результати читачів “Громада Приірпіння” повідомить додатково, як і про час та місце наступного засідання.

Нагадаємо, у березні самопроголошеній селищній голові Коцюбинського Юлії Главацькій оголосили підозру. Прокуратура звинувачує екс-секретарку Коцюбинської селищної ради в підробці гербових печаток, які з’явилися в раді після перевороту влади 8 квітня 2016 року, який влаштували депутати Нових облич.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539