Суд зобов’язав Карплюка надати інформацію на запити депутата

0

При існуючій в Ірпені системі карплократії, більше двох років знадобилося мені, щоб через суд довести протиправність дій міського голови Володимира Карплюка по приховуванню інформації.

Ще на початку 2015 року я звернувся до суду з позовом до Ірпінського міського голови Карплюка та Ірпінської міської ради, в якому просив визнати протиправними дії чиновників та зобов’язати надати мені відповідь на мої інформаційні запити. Зокрема, я просив копії документів, які б допомогли встановити факти тотальної корупції та розкрадання коштів посадовцями.

До честі Ірпінського міського суду, він прислухався до моїх аргументів і визнав протиправними дії Ірпінської міської ради у відмові щодо надання інформації та копій документів на депутатське звернення та зобов’язав Карплюка та Ірпінську міську раду надати інформацію по 20 вимогах.

Але Карплюк з рішенням суду не погодився. Розголос інформації, яку мені зобов’язані надати як депутату, для нього рівнозначний визнанню корупції і дерибану міського бюджету. І тому він змусив юридичний відділ всіма засобами затягувати справу. А тому, Ірпінською радою була подана апеляція і касація.

Цікаво, що в обох цих судах він програв.

14 червня 2017 року, при повторному розгляді справи, Апеляційний суд підтвердив висновок першої інстанції.

Депутат – це особа, яка є представником громади всього міста і навіть закріплення його за певним округом не обмежує депутата у житті міста і, згідно закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міські органи виконавчої влади зобов’язані у 10-ти денний термін розглянути питання, яким цікавиться депутат та надати інформацію, необхідну для здійснення депутатських повноважень.

Та Карплюку та Ірпінській раді закон не писаний – не дивлячись на рішення суду, інформації мені так і не надали. Але я не опускаю руки. Громада має знати правду. І я зроблю все, щоб Карплюк зі своєю камандою відповіли за кожну вкрадену копійку.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінськоі ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539