10 питань до Єременка, який хоче стати в.о. голови Коцюбинського

0

Якби депутат Коцюбинської селищної ради захотів просто стати секретарем ради – це була б одна історія. Але Микола Єременко разом з Новими обличчями вирішив, що його оберуть секретарем, селищну голову Ольгу Матюшину скинуть і він стане в.о. голови селища Коцюбинське.

Я хочу відійти від обговорення політичного і законного аспекту такого рішення і як голова комісії з питань ЖКГ, поцікавитися в людини, яка наважилася вирішити долю 20-тисячного населеного пункту стратегічними питаннями, які хвилюють всіх.

Отже, 1 питання. Оскільки переворот запланували перед опалювальним сезоном, коли ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” (ТОВ “Мастер-Енерго”) незаконно оформили право власності на наші котельні, у мене питання до Миколи Єременка щодо того, як він бачить початок опалювального сезону. Яка буде його позиція як в.о. голови селища в суді, кому він довірить з юристів представництво інтересів ради в суді, на який він так ні разу і не прийшов, та як і хто має отримати ліміти на газ для обслуговування коцюбинців?

Тут від себе додам, що, коли взимку ми просили підсилити нас під газо-розподільчими станціями, зокрема на Доківській, де розташована школа, Єременко спершу погодився, а потім відмовився, мотивуючи це тим, що на Пономарьова округи Нових облич і їхні виборці мають відчути, кого обрали. МИ ж не могли допустити, щоб люди і школа залишилися без опалення.

Мені ж зараз Єременко пояснив, що співпраця з екс-регіоналами можлива, якщо це в інтересах громади. Хочу зрозуміти, в чому ж інтерес 20-тисячного населеного пункту від такої співпраці з екс-регіоналами. І я думаю, що таке бажання не лише в мене.

2 питання, яке мене хвилює – це справа по каналізації на вул. Бакала.

Це стратегічне питання, яке коштує громаді близько 4 млн. У нас з квітня місяця заблоковані рахунки і ми не можемо нічого вдіяти, бо є рішення касайційної інстанції. Зараз справа про розблокування рахунків та повторний перегляд справи перебуває на розгляді в Господарському суді. Тому у мене наступне питання: Яка позиція депутата Єременка, який хоче стати в.о. голови щодо каналізації по вул. Бакала, хто буде представляти інтереси громади в суді, куди він жодного разу не прийшов і що робити з каналізацією в приватному секторі?

Мене як голову комісії з питань ЖКГ дивує те, що на засідання комісії Єременко прийшов і зізнався, що він був проти наливайки, але до поліції так і не звернувся. Так де боротьба з наливайками, а де суди з “Мастер-Енерго” та за каналізацію по вул. Бакала. Єременка вкрай обурило, що комісія надала йому рекомендацію про те, що треба йому особисто написати звернення до правоохоронних органів. Що ж він робитиме, коли йому особисто доведеться представляти громаду в суді як в.о. голови?

Далі 3 питання, на яке я хочу публічно отримати відповідь, воно стосується УЖКГ “Біличі”. Це питання хвилює всіх мешканців селища. Яким чином депутат Єременко бачить налагодження роботи УЖКГ “Біличі”, погашення боргів, щоб не блокували рахунки і люди отримували якісні послуги?

 

4 питання на важливості якого наголошував сам депутат Єременко, критикуючи селищну голову не раз – це наявність концепції розвитку населеного пункту. Селищна голова розробила її з експертами та активістами й подалася на грант. Ми можемо залучити 780 тис. євро, якщо доопрацюємо цю концепцію, в яку як раз входить і розвиток комунального сегменту. Отже, питання №4 де ми можемо ознайомитися з концепцією розвитку від депутата Миколи Єременка, який має вже 2 рік повноваження і балотувався ще в 2010 році на голову селища і звідки під цю концепцію Микола Єрменко планує залучити кошти?

Наступне питання – номер 5. Воно стосується держсубвенції. Як відомо, 10 мільйонів гривень, а це майже річний бюджет селища, залучила селищна голова Ольга Матюшина в селище завдяки нардепу Ользі Черваковій. Ці гроші мають піти на модернізацію водоканалу (а у нас один з найбільших боргів УЖКГ – це борг Київводоканалу – втрати води дуже сильні й самі комунікації дуже старі), на ремонт даху Будинку культури, щоб ми не опалювали вулицю, бо там жахлива ситуація та на ремонт садка на Пономарьова 2/2. Ящко ці гроші не використати до кінця року, то їх повернуть в держбюджет. У зв’язку з цим питання № 5 звучить так: яким чином Микола Єременко бере на себе зобов’язання освоїти 10 млн дрежсубвенції до кінця року?

Питання № 6 походить від питання № 5. Як і де Микола Єременко планує залучати зовнішнє фінансування і в яких розмірах, щоб розвивати селище і скільки коштів орієнтовно він зможе залучити для розвитку?

7 питання – теж дуже важливе. Воно кадрове. Мене дуже хвилює питання заступників у селищній раді. Петро Пушанко не справляється з своїми обов’язками і просто існує в раді в шатному розписі. Прошу Миколу Єременка назвати людину, яка зможе виконувати функції заступника селищного голови з господарських питань? І раз вже мова про кадровий склад ради, то хочеться почути, кого з юристів він бачить працівниками ради, оскільки нам треба буде представляти громаду не в одному суді, зокрема й господарському?

Ще одне питання під № 8, яке хвилює і мене, і всіх мешканців – це перевізники. Моя комісія зокрема має вивчати роботу перевізників і давати висновки та рекомендації щодо цього питання.

Так от, маючи підтримку Нових облич, а за кількістю підписів ми це побачили, коли в селищі з’явиться відповідальний перевізник з відповідним тарифом? Єременко знає прекрасно результати моніторингу і має розуміти, що Нові обличчя, з якими він вирішив плідно поспівпрацювати, покривають монополістів з Ірпеня, а у нас нема голосів, зокрема в бюджетній комісії, щоб вплинути на ситуацію.

Передостаннє питання стосується виконкому. Як він на думку кандидата на в.о. голови має функціонувати.

10 питання, яке є для мене ключовим і вони не буде пов’язане з ЖКГ. Воно пов’язане виключно з Біличанським лісом, заради збереження якого я і йшла в депутати. Як можна виступати на сцені проти Владислава Євстєфєєва як члена регламентної комісії і потім з ним до спілки проводити псевдозасідання? Які дії Єременко планує вжити для того, щоб винести межу лісу в натурі й як він планує ініціювати притягнення до відповідальності дерибанників Біличанського лісу? Я читала заяви про те, що активісти нібито розкололи рух за збереження Біличанського лісу. Що ж робитиме в.о. селищного голови з генпланом, зонінгом і якою буде площа селища в цьому зонінгу і генплані?

Мене дуже засмучує, що деякі люди, які були в АТО, не розуміють цінності захисту нашої землі і її ресурсів тут, в тилу.

Я думаю, що людина, яка зрадила задекларовані принципи команди, яку підтримало віче, і захотіла стати в.о. голови має мати відповіді на значно більшу кількість питань, ніж ці 10. Але мене як голову комісії ЖКГ дуже хвилює, щоб через власні амбіції не були знищені ті напрацювання, які так важко нам давалися всі ці 2 роки.

Дуже хочу, щоб кожен депутат зрозумів, що не можна бути, як казав один філософ, у стані анти-Педро. Коли зникне Педро – не стане тебе – анти-Педро. Тобто бути анти-Матюшиною можна лише доти, доки є Матюшина. А якщо вона зникає, то тоді зникає і анти-Матюшина. Якщо людина хоче бути кимось особливим і виконувати функції голови, то для цього бути анти-Матюшиною замало. Це має бути особистість, яка далі готова продовжити боротьбу й в якої має бути системне бачення процесів. Хай інше, але системне. І воно точно має бути не в інтересах власних кар’єрних амбіцій, а в інтересах громади.

І дуже хочеться, щоб і депутат-військовий Віктор Анісімов, для якого зрада даному слову має бути неприпустимою, і депутат Єременко усвідомили, що в раді 2015 року обрання, вони не були потрібні Новим обличчям, бо в тих було 22 голоси. Вас привела до влади вдуге підтримка громади, яка вірила в наші цінності.

Ви ж зрадили не Матюшину і навіть не нас, депутатів, з якими йшли в одній команді і пропагували одні цінності, які вірили, що коли нас 10 і в нас є голова, ми можемо бути спокійними за ліс і запускати демократичні процеси.

Ви зрадили громаду, якій казали про одні цінності, а по суті виявилися тушками і прокладками.

Ви хочете бути золотою акцією для Нових облич? Колись і парламенті такою акцією були комуністи. Їх тепер немає ані в парламенті, ані в жодній раді. Час золотої акції дуже швидко проходить, як і час анти-педрівців.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ і транспорту

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539