Коцюбинське: Чому ми вирішили відкликати депутата Хвостенка?

0

Навіщо нам депутат, якого не знають люди? Це при тому, що він у раді вже другу каденцію. Ви уявляєте, щоб в селищі люди не чубли і не бачили свого депутата? Навіщо нам депутат, який в раді не голосує за болючі для виборців питання? Гроші в бюджеті є, а ми не можемо вирішити питання з технікою в селищі або зробити ямковий ремонт чи капітальний ремонт доріг?

У депутата є рік імунітету. Протягом першого року виборці його відликати не можуть. Далі ж ми маємо право позбавити його мандату. Це право нам гарантує закон. І для депутатів селищних рад процедура спрощена. Достатньо слова виборців.

Мешканці приватного сектору зібралися 24 вересня і на зборах виборців вирішили відкликати свого депутата Олександра Хвостенка.

Цього дня святкували 85 років Київщини.

Він був депутатом ще при Вадимові Садовському. Ми не бачили звітів про його роботу. Більшість виборців взагалі не знали, хто їхній депутат. Це перша ознака того, що депутат, який з 2010 року представляє інтереси коцюбинців в раді просто не працює.

Закон зобов’язує депутата виконувати доручення виборців. Мешканці округу давали доручення виборці.в Хвостенку Він їх просто не виконував і не звітував перед нами про виконання таких доручень. А, по закону, – це його обов’язок.

Нас цікавила робота нашого депутата в раді і тому на збори ми запросили члена секретаріату ради Олену Сокотюк. Це депутат, якого обрали інші депутати в секретаріат для оформлення поіменного голосування і ведення протоколів сесій.

З копій листків поіменного голосування ми зрозуміли, що наш депутат не голосує в наших інтересах. Він навіть не підтримав гостре і болюче для своїх виборців питання, яке стосувалося закупівлі сміттєвозу.

Старий сміттєвоз нам залишає на вулицях жахливі смердючі калюжі, в яких плавають хробаки. Потім на цій вулиці граються діти.

Інші голосування господарського характеру – саботуються вже майже рік. Ініціативи щодо вирішення наших питань на сесіях, згідно з протоколами засідань, депутат Хвостенко не проявляв.

У депутата в селищі є свій бізнес і він лобіює вирішення своїх проблем.

Зібрати підписи в мешканців округу було непроблематично. Люди дійсно не знають, хто депутат, як він працює. Копії листків поіменного голосування за господарські питання переконували людей остаточно в тому, що такий депутат нам не треба.

Якщо хтось ще сумнівався в тому, чи відкликати Хвостенка, то останнім нашим аргументом був його підпис під зверненням до селищної голови від імені депутатської більшості, що вона вимагає секретарем ради обрати Миколу Єременка.

Більше того, депутати, не порадившись з громадою, вирішили вдруге провести знесення з посади селищної голови Ольги Матюшиної, в разі чого, Єременко починає як секретар ради виконувати її обов’язки.

Це був остаточний аргумент для тих, кого не на 100 % переконували листки поіменного голосування.

Тут треба ще сказати про те, що попри численні запрошення Олени Сокотюк, яка очолює депутатську групу “Приватний сектор”, яка і має стратегічно формувати представництво наших інтересів в раді, Хвостенко не виявив за весь цей час бажання прийти на засідання групи і напрацьовувати вирішення наших питань. Зате у раді він увійшов в земельну комісію. З огляду на те, що він має в селищі свій бізнес і за часів Садовського брав активну участь у дерибанні Біличанського лісу, то це може бути не що інше, як лобіювання своїх інтересів.

Зібрані підписи ми передали на розгляд до нашої територіальної виборчої комісії. Ми зібрали більше підписів, ніж віддано голосів за Олександра Хвостенка.

Сподіваємося, що вони зможуть оперативно перевірити підписи мешканців. Тим більше, що учасники зборів залишали свої мобільні телефони і з ними в селищі немає проблем сконтактуватися.

Голова ТВК нам повідомила, що викликана Хвостенка на засідання, де розглядали наше звернення. Депутат навіть туди не мав часу прийти.

Закон нам дає право замінити людину в раді, яка не працює в наших інтересах. Вже з боку партійних представників, які захистилися від громади партійним імунітетом, пролунали звинувачення в тому, що нібито хтось хоче узурпувати владу в селищі.

Вибори – це не узурпація влади, а можливість оновити владу. Ми дійсно самі є джерелом влади і тільки нам вирішувати, хто буде представляти і як наші інтереси. Зібралися виключно мешканці цього округу, запросили з сторонніх осіб лише представника секретаріату, щоб отримати інформацію про поіменне голосування депутата в раді, й вирішили відкликати свого представника.

Так може зробити кожен округ. А ті депутати, які пройшли від партій і тим самим утруднили процедуру відкликання з боку громади, мають розуміти, що саме їхнє висування від партії там, де можна було балотуватися просто так і стало не чим іншим, як узурпацією влади.

Ми ж маємо повне право замінити депутата, який не працює в наших інтересах. Якщо новий депутат не буде працювати так, як ми того захочемо – і його відкличемо. Як показав досвід, для цього треба зібрати менше 100 підписів. Це цілком реально і ми не маємо терпіти того, кому ми з нашими проблемами абсолютно байдужі.

Авторка: Оксана Вдовцова, голова зборів і мешканка приватного сектору

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539