Як ми висадили іменні дерева і зібрали гроші на лед-лампи

0

Цієї осені в Нацпарку провели санітарні рубки. На моє прохання лісники почистили ліс від сухостою поблизу Коцюбинського з боку вулиці Меблева. Тут дуже часто прогулюються коцюбинці в бік озера.

Сухостою було досить багато і Біличанський ліс потребує заліснення втих місцях, де спиляли старі дерева. Тому ми вирішили зробити лісопосадку та залучити до неї дітей.

Привезли саджанці черемхи, дуба, берези, клена, сосни і т. д. Сусіди мали змогу зазладегідь замовити ті дерева, які вони хотіли б висадити разом з дітьми. Звісно, що ми мали саджанців більше й тому, якщо хтось на місці вирішував посадити ще дерева – мали з чого вибрати. Саджанці купували за символічну ціну.

Мишко, який активно бере участь у толоках і допомагає прибирати ліс, вирішив посадити сосну.

До слова, у нас у нас вже 5 років висить розтяжка про те, що сміття любить урну. В лісі після толок стало значно чистіше.

Сашко разом з сестрою Соломійкою, які теж долучаються з батьками до щорічних толок, обрали клен та сосну.

Окрім цього з батьком вони досадили ще дерева вздовж приміщення колишньго дитсадка “Білочка”.

Окрім дітей, до висадки дерев долучалися і дорослі.

Чотири дерева висадив сусід з мого під’їзду Сергій.

Посадка черемхи перетворилася на родинну справу.

Каріна з мамою теж висадили черемху. Посусідству садив дерево брат Каріни – Ринат.

Максим Стародуб з сестрою вибрав для посадки дуб.

Біля висаджених дерев діти з батьками встановили іменні таблички.

Після посадки дерев діти купили собі солодку вату.

Це покоління, яке ходить в ліс на толоки, висаджує дерева – воно буде вже зовсім іншим. Ми назбирали гроші від продажу саджанців та табличок. Сума вийшла дещо менше від 1000 гривень. Ці кошти підуть на лед-ліхтарі для будинку Меблева 11-б, який взяв участь у висадці дерев. Замовляємо ми їх в Китаї.

Мене питали спортсмени, чи  не можна організувати заліснення лісу там, де Атлант кілька років тому хотів протягувати колектор і порубав дуже багато дерев. І я всім, хто хотів би заліснити ліс, де вирубали сухостій або знищили живі дерева кажу, що це дуже легко. Для цього треба одна або дві лопати і бажання накопати підлісок і розсадити там, де немає дерев. Це під силу кожному.

Авторка: Олександра Куцан, Голова комісії з питань ЖКГ та транспорту в Коцюбинській селищній раді

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539