Директор школи: Хай розстріляють – не піду на антимайдан!

2

symonenko

У Приірпінні, як і по всій Україні, під страхом звільнення працівників бюджетної сфери зганяють на антимайдан у Маріїнський парк.

У парку та на Європейській площі збираються на противагу євромайдану і на підтримку Президента України Віктора Януковича, який парадоксально, але публічно оголошує курс держави на євроінтеграцію.

Символічно у п’ятницю 13-го поблизу місцевих рад збирали організовано людей на антимайдан, але о 5 ранку камері СТБ тут були не раді.

У Гостомелі все відбувалось чітко за списками.

spysok

 

Ті, хто не хочуть до Європи і їдуть підтримати владу розподілили дні, в які хтось має бути на майдані.

Селищний голова Анатолій Кириченко, заступник селищного голови Віктор Саєнко та керуюча справами Лариса Богданова значаться як “голови делегацій” від офіційного органу місцевого самоврядування – Гостомельської селищної ради.

Перед журналісткою Іриною Заєць, яка до списку не увійшла, двері селищної ради, яка працює зазвичай з 8 години, а у цей день відкрита з 5 ранку, закривають.

Чого для неї двері зачинені, а для інших – відчинені, пояснюють так:

“Тут люди гріються”.

Журналістка, виходить, не людина. Ті, хто проти євроінтеграції, таким чином перешкоджають журналістській професійній діяльності й тим самим порушують 171 статтю Кримінального кодексу.

Андрій – син головного бухгалтера селищної ради Надії Тульнової пояснює, чому не слід знімати підготовку до виїзду на анти майдан:

Ну тебя же  просят не снимать. Какого х-я! Люди сонные. На х-й это надо? Выходи! Б-ть. Выходи на улицу”.

narik

Мешканці Гостомеля кажуть, що Андрій наркозалежний уже не перший рік.

Ті, хто їдуть підтримати анти майдан ховають очі та обличчя.

Журналісти їдуть слідом і бачать, що на зупинках за списком до автобусу забирають людей. Відповідно, якби знайшовся хтось охочий їхати просто так – його б не взяли.

На питання куди їдуть, відповідь така:

В баню!

Лазня, про яку говорять зібрані за списком Приірпінці, як виявилось, у столиці.

Згодом знаходиться людина, яка визнає – зібрались на мітинг.

“Мы едем на митинг организованый Партией регионов. В поддержку президента. Вот мы собрались, самоорганизовались,” – говорить Денис Лавровський, помічник депутата облради від Партії регіонів Ігоря Борзила, який також є заступником міського голови Ірпеня.

Люди визнають: вони – працівники бюджетної сфери.

“Мы едем на майдан в поддержку президента. Для… Щоб жить нам хорошо было, потому што линия правильная и это нас устраивает. В тяжелую минуту нужна поддержка, как и в доме,” – розповідає літня жіночка.

У Києві автобус зупиняється та чекає. За кілька годин бюджетників підвозять до метро Арсенальна і вони зливаються з натовпом, що прямує до Маріїнського парку. Під Верховною радою, за словами організаторів, мітингувальників анти майдану вже десятки тисяч.

Ці люди стоять за межею, яку раніше за перепустками претинали лише депутати та журналісти. Правоохоронців тут дуже незначна кількість і вони поводяться мирно.

Тим часом у Гостомелі розпочинається офіційний робочий день селищної ради.

Пообіді журналістку СТБ Ірину Драбок, яка навідалась, аби перевірити, як працюють працівники бюджетної сфери, переконують, що все гаразд і працівники на місті.

Керуюча справами Лариса Богданова, яка значиться у списку як “керівник делегації” на суботу, каже, що сьогодні працює, а завтра у неї – вихідний. Це попри те, що на шапці списку фігурує – “Гостомельська селищна рада”.

З-поміж відсутніх у раді – Дмитро Омельченко – головний інспектор з управління благоустрою та голова земельної комісії. Йому вирішують зателефонувати просто з селищної ради за номером, який знаходять на вікні. Він в усьому зізнається:

Ми в Києві сьогодні на акції! Мене немає сьогодні”.

Місто Бучу також не оминули “обов’язкові” поїздки на антимайдан. ї

За словами одного з працівників служби соціального захисту, на підтримку владі до Маріїнського парку повезли медпрацівників з Бучанської поліклініки.

“За медиків відповідальна старша медсестра Олена Бобир. Саме вона організовувала виїзд, готувала списки. Нас цього разу міське керівництво не змушувало. Мабуть, це пов’язано з тим, що часто Федорук над нашою начальницею жартує про її політичні смаки й при кожній нагоді питає: “Як там себе почуває ваша Юля?”, – говорить працівник, який не захотів представитись.

Ті, хто поїхав у столицю зі сцени слухають ораторів:

“Дорогие друзья! Мы должны поддержать нашого президента. Я знаю. Что у нас в стране много проблем. Но никто, кроме нас, не навидет порядок. Не наведет.”

Яким буде порядок – одразу видно з організації наметового містечка. Якщо на майдані Незалежності, де люди стоять за європейські цінності, кожен їсть коли хоче і вся їжа у вільному доступі, її роздають волонтери, то тут, на антимайдані свої правила.

“Будет команда – будем насыпать”.

В раціоні чай та каша з м’ясом.

На вході перевіряють сумки. На виході – багато міліції та хлопців спортивної статури. Камеру “Вікна-Новини” тут закидають снігом, демонструючи ставлення до працівників ЗМІ.

ППС-ники та правоохоронці, яких завезли напередодні лише в Приірпіння у кількості понад 600 осіб, на агресію з боку мітингувальників до журналістів не реагують.

“Ми не бачили,” – пояснюють, чому бездіють.

Вони стверджують, що нікого не охороняють. У відповідь на запитання, які на них покладені функції – правоохоронці красномовно відвертаються від журналістів.

Попри те, що організатори обіцяють на вихідних більш масову акцію на підтримку влади, не всі працівники бюджетної сфери готові вийти за наказом чи за гроші на анти майдан.

“Хай розстріляють. Не піду на антимайдан,” – говорить один з директорів школи Приірпіння.

Він побажав залишитись неназваним і підтвердив редакції, що є пряма вказівка бюджетникам виходити. Але люди не підтримують тих, хто зібрався в Маріїнському парку.

“Після роботи наші викладачі ходять на майдан. Не на мітинг в Маріїнському парку. А на нормальний ідейний майдан. А на вихідних – вони вихідні,” – додає освітянин.

Про ситуацію на майдані Незалежності говорять не лише дорослі викладачі, але й діти.

“У нас вже майже всі діти з класу їздили на майдан. Усі ходять зі стрічками на портфелях. А я дивлюся лише по телевізору та знаю про майдан з твоїх розмов. Як хочеш, а цієї неділі я піду з тобою,” – сказала 5-класниця Поліна своїй мамі.

Черговий збір на майдані Незалежності, який стоїть мирно за євроінтеграцію, о 12:00. Гасло, яке підхоплює мільйонний майдан: “разом і до кінця”.

Довідково. Статистика станом на ранок 13 грудня:

У Маріїнському парку на підтримку влади перебувало близько 2 000 осіб. Потім кількість зросла до 3 тисяч осіб. Встановлено 9 наметів.

За даними правоохоронців 12 грудня на майдані Незалежності перебувало від 5 000 до 16 000 осіб та встановлено 264 намети. 13 грудня о 7 ранку на майдані було близько 10 000 людей. По 300 осіб на ротаційній основі перебувають в КМДА та Жовтневому. Близько 1000 осіб пікетувало приміщення Генпрокуратури. Ці люди вимагають притягнути до відповідальності працівників “Беркуту” за силовий розгін мирного протесту 30 листопада.

2 коментарі

  1. Лоза Павло Валентинович 14 Грудня 2013 at 01:17

    А чому оминули з запрошеням місцевих депутатів?

    46.202.250.1**

  2. Тетяна 16 Грудня 2013 at 13:32

    Якщо уважно подивитись у списки, бачимо знову ж таки, тих самих людей, що нещодавно проводили “чесні вибори” в Гостомелі, на яких перемогла дочка Прилипка.
    Шановні, гостомельчани-прихильники Януковича, чи не соромно вам дивитись у вічі своїм односельцям?

    95.158.10.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539