Прокуратура Ірпеня виграла 28 позовів за місяць у справі Біличанського лісу

0

Прокуратура Київської області витребувала на користь держави 4 га земель Біличанського лісу. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

Правоохоронці відстояли в судах у листопаді 2017 року 28 позовів. Вартість витребуваної землі майже 2 млн грн.

Боротьба проти незаконного вилучення та знищення лісів – є одним з пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури. Так, упродовж останніх років, органами прокуратури Київської області ведеться активна представницька діяльність щодо повернення незаконно розданих земель так званого Біличанського лісу поблизу селищ Коцюбинське та Гостомель Київської області”, – говорить прокурор Ірпеня Володимир Пономаренко.

На даний час органами прокуратури й надалі вживаються заходи щодо повернення земель лісового фонду, які були незаконно відведені органами місцевого самоврядування  Ірпінського регіону.

Нагадаємо, депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Єфстєфєєв, за словами прокурора, має майже 100 земельних ділянок у Біличанському лісі. Землю тут має й мер Ірпеня Володимир Карплюк, який хоче зробити на території Нацпарку ландшафтний парк.

Як відомо, Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього очільний Держкомзему Ірпеня, який незаконно надав у власність громадян землі лісового фонду природного парку “Голосіївський” вартістю понад 26 млн грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539