Мер Ірпеня звинувачує журналістів у тому, що не став інноватором

0

Мер Ірпеня Володимир карплюк звинуватив журналісток Наталію Соколенко та Ірину Федорів у своїй поразці. Карплюк не став переможцем “Ретийнгу мерів-інноваторів”. 

Карплюк переконаний, що нібито журналістку “Громалського радіо” Наталію Соколенко підмовила її колега Ірина Федорів, аби та написала блог на “Українській правді” та провела ефір на “Громадському радіо”. Про це він пише у своєму блозі на “ЛІЗІ”.

Меру Ірпеня журналістка Ірина Федорів у своєму блозі на “Українській правді” порадила сприянти поразку гідно як чоловіку, й не звинувачувати нікого, якщо винен він сам.

Мер Ірпеня не потрапив до 5-ки рейтингу українських мерів-інноваторів. Факт. І це вина не журналістів чи громадських активістів, а його власна. Якщо Карплюк думає, що, поставивши кілька лавок і вимостивши плитку з орнаментом вишиванки, став інноватором та патріотом, то він помиляється. А з Наталкою Соколенко я не спілкувалася довгий час, зокремай тому, що вирішували спільно з громадою проблеми з опаленням в Коцюбинському, які влаштували нам не без участі Нових облич. Соколенко, яку звинувачує Карплюк у змові зі мною, самодостатня журналістка, володар Телетріумфу. Відповідно сама розуміє і знає, що їй робити“, – наголошує Федорів.

“Мера Ірпеня можна визнати мером-інноватором, якщо критеріями будуть – підписання договорів з ФОП-мерцем або кількість квартир в деклараціях політиків. Ми виявили 586 задекларованих квартир в його соратника. Це, думаю, світовий рекорд і точно інноваційна схема, щоб не платити податки. В такому ретийнгу меру Ірпеня нема рівних”, – резюмує Федорів.

Любомир Ференс, який вів ефір на “Громадському радіо” спільно з Соколенко зізнався публічно, що це була його ідея обговорити цю тему в ефірі.

Тези з блогу журналістки Наталії Соколенко про те, що Карплюк як мер, якого пов’язують з корупційними діяннями не може бути з-поміж мерів-інноваторів підтримав і інший блогер “Української правди” та експерт у сфері стратегічних комунікацій Денис Богуш:

Деяких мерів міст, які потрапили у цей рейтинг я знаю особисто, як Юрія Бову і Мішеля Терещенко і, розумію, чому вони, цілком логічно, потрапили саме в ТОП-20 найкращих мерів-інноваторів. Але як там опинився Володимир Карплюк, про корупційні схеми якого не говорив тільки лінивий? Чи конкурс оцінював інновації в корупційних схемах міста? Таке відчуття, що цей рейтинг і придумали для відмивання його репутації. Тоді інші мери беруть участь у масштабній маніпуляції! Дуже хотілося би помилятися мені у своїх словах!

Журналістка Михайлина Скорик, яка мешкає в Ірпені, відповіла на закиди Карплюка, наголосивши, що в місті не вирішені проблеми в галузі освіти й навіть такі елементарні речі, як оприлюднення рішень ради після їхнього прийняття депутатами на сесії, не виконуються міським головою та апаратом.

Старший економіст Центру еконмоічної стратегії Дмитро Яблонський у своїй колонці на сайті “Новое время” теж гостро розкритикував популяризацію толерантності до корпційної складової, яка стає мало на національною ідеєю:

Або “крадуть, але щось роблять” – останнім часом часто чую варіації цієї фрази. І не лише від “експертів”, але з розмов в метро, електричці, дискусій на кухні. На мою думку, активістам та лідерам думок варто проактивно виступати проти спроб нав’язування українцям будь-яких парадигм, що збільшують толерантність до корупції, вже зараз, поки ці ідеї за допомогою маніпуляцій не стали новою національною ідеєю.”

На “Українській правді” співорганізатори наголосили на тому, що на них не чинився жодний тиск.

Організатори закликали всіх взяти участь у голосуванні, щоб вибір мера, який переможе у рейтингу був дійсно народним вибором. Голосування розпочнеться 6 грудня. Голосувати можна буде за мера Тростянця, Долини, Житомира, Вінниці та Вознесенська. Саме ці мери потрапили до топ-5, згідно з вибором журі.

Нагадаємо, у 2016 році Карплюк подавався на номінацію “Людина року”. Він так і не переміг у цьому рейтингу мерів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539