Коцюбинське: два ДТП на маршруті 745

0

Маршрутка з пасажирами злетіла з мосту. Це сталося близько 8:30 ранку 3 грудня.

Друге ДТП сталося ввечері цього ж дня. Маршрутка з пасажирами в’їхала в фуру на виїзді з селища. На місце ДТП виїхали швидкі. Потерпілі звернулися до травмпункту.

Перше ДТП відбулося, як твердить перевізник і водій, через ожеледь. Результатів експертизи поки немає.

Водій автобуса каже, що не впорався з управлінням, пробив металевий відбійник і злетів у кювет.

Зупинитися пасажирський автобус зміг лише врізавшись у бетонну конструкцію, ще мить і вискочив би на дорогу, яка іде паралельно мосту.

 

Генеральний директор ТОВ “Транс Груп” Володимир Назаренко у своєму коментарі “Громаді Приірпіння” зазначає, що у ДТП потрапив новий автобус, який придбали менше року тому. За такий проміжок часу, на його думку, гума на колесах не може стати непридатною.

“За кермом був водій із 36-річним водійським стажем”, – наголошує перевізник.

Під час ДТП у автобусі було п’ятеро пасажирів. Є такі, що зверталися до травмпункту.

Квитки, які гарантують пасажирам страховку, на маршрутах 745 та 393, як виявили депутати і волонтери під час моніторингу, після оплати проїзду не дають. На результати моніторингу в облдержадміністрації не зважили.

Ще одне ДТП сталося на цьому ж маршруті близько 20.00 на проспекті Паладіна на ділянці від повороту з Коцюбинського до Новобіличанського мосту. З незрозумілих причин водій маршрутки врізався в фуру. 

Перевізник коментар з приводу цієї пригоди давати відмовився, сказав, що слідство покаже, але на його думку фура стояла на узбіччі дороги з вимкнутими фарами та габаритами і водій маршрутки через дощ та погану видимість не одразу помітив її. Постраждало 3 пасажира.

Мешканці Коцюбинського обурені і вважають, що обидва ДТП могли статися через некомпетентність саме водіїв. Не один раз люди скаржилися на агресивну поведінку та їзду із порушенням ПДД.

“Сьогодні двічі контактувала з головою КОДА Олександром Горганом. Саме КОДА проводить тендери для перевізників. Про неякісні перевезення ми пишемо вже другий рік, ходимо на наради, круглі столи, збираємо підписи. Завтра зранку на апратній нараді в КОДА сподіваюсь голова КОДА підніме це питання. Як на мене, є достатні підстави в терміновому порядку розглянути можливості заведення комунального транспорту зі столиці, а також нових перевізників, а з попередніми треба після цього розірвати договори і навіть не допускати до тендеру”,- говорить селищна голова Ольга Матюшина.

Голова ОДА Олександр Горган на початку року заявляв про те, що вирішення питання транспорту – це питання № 1.

У свою чергу, Володимир Назаренко повідомив, що завтра замінять лише одну машину з двох, які не вийдуть на рейс, з водіями проведено бесіду щодо обережності водіння. Він також зауважив, що більше 5-ти місяців шукають на маршрут водіїв (044-424-78-38).

Коцюбинці планують вже виїздити на роботу раніше, оскільки після перемоги в тендері, перевізни скоротив кількість автобусів з 25 до 8, а населення селища стрімко зростає через заселення ЖК “Атлант”.

Фото: https://kiev.informator.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539