Інноваційне фіаско мера Ірпеня: чому блог Карплюка зник з “Ліги”?

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк написав новий блог на “Кореспонденті”. Попередній його блог на “Лізі” видалила редакція сайту. Так твердить міський голова Ірпеня. “Громада Приірпіння” надіслала запит до “Ліги”, аби з’ясувати, чому блог Карплюка зник з сайту.

Як відомо, в тексті цього блогу на “Лізі” Карплюк звинуватив журналістку Ірину Федорів в тому, що не потрапив в ТОП-5 мерів-інноваторів. Журналістка після такої заяви політика ініціювала опитування, аби громада Приірпіння оцінила інновації міського голови.

Виборці в Приірпінні відзначили такі інновації мера: знищений ліс, підписання договорів з ФОП-ом-покійником, найдорожчу ялинку в Укарїні та те, що в деклараціях політиків з’явилися десятки квартир.

У блозі на “Кореспонденті”, де тексти публікуються без премодерації, Карплюк і далі звинувачує Федорів, проте, окрім неї, в поле зору політика потрапила ще одна журналістка, яка мешкає в Ірпені, Михайлина Скорик.

Вона модерує сторінку в соцмережі facebook Ірпінь/Deily, де критикують владу міста.

“Мер Ірпеня давно сам собі копає могилу. Замість того, щоб дбати про комплексний розвиток міста і діяти по закону, він його ущільнює з жадністю людини, яка хоче урвати і втекти, в порушення всіх норм та стандартів. Раніше його рятували інформаційні маніпуляції – люди вірили в його наміри розвивати місто на благо громади. Але за три роки пелена розвіюється. І в Києві його вже сприймають як “токсичного політика”, який своїми практиками отруює місцеве самоврядування”, – розповідає Скорик редакції “Громади Приірпіння”.

“З таким підходом, Карплюк стане людиною, якій буде не пристойно подавати руку в Києві. А за наклепи на журналістів йому закриють всі майданчики у пристойних виданнях – коли медіа розуміють, що їхніми руками хочуть знищити репутацію колег, це спрацьовує автоматично. І тут навіть його “джинсова” практика не врятує. Тож “Ліга” – це лише перший сигнал. Владі Ірпеня зробити б висновки, але вони цього не вміють, тож не зупиняться, поки самі себе не звоюють!, – додає журналістка і мешканка Ірпеня.

Блог Карплюка активно обговорюють у соцмережі. На захист свого шефа виступив медіаконсультант Сандея Аделаджі та заступник Карплюка в партії “Нові обличчя” Петро Щербина. Щербина перевів тему з інновацій мера Ірпеня та війни з журналістами на ситуацію в селищі Коцюбинське.

Він вважає, що “корінь проблеми” в Коцюбинському в Ользі Матюшиній, якій Нові обличчя пообіцяли з початку каденції не дати працювати.

Щойно “Громада Приірпіння” отримає коментар “Ліги” щодо того, чому блог мера Ірпеня більше не розміщується на сайті редакції, ми одразу повідомимо читачів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539