Ірпінь: Переведення земель ОСГ під забудову прокуратура оскаржує в суді

0

10 га землі в поймі річки Ірпінь незаконно мають намір забудувати. Про це “Громаду Приірпіння” повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Відомо, що ця земельна ділянка належить ПрАТ “Олімп”.

“Установлено, що до Ірпінської міської ради Київської області звернулася юридична особа, яка має у власності майже 10 га земель сільськогосподарського призначення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності цільове призначення якої змінюється із ведення особистого селянського господарства на будівництво і обслуговування багатоквартирних житлових будинків”, – йдеться на сайті відомства.

“Прокуратурою встановлено, що зазначене рішення прийнято з порушенням вимог діючого законодавства, оскільки спірна земельна ділянка знаходиться за межами міста Ірпінь, перебуває в межах меліоративних мереж “Загальнодержавної осушувально-зволожувальної системи р. Ірпінь”, а нове цільове призначення суперечить діючому Генеральному плану та Плану зонування міста Ірпінь”, – додають у прокуратурі.

Зважаючи на виявленні порушення, Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури до суду заявлено адміністративний позов щодо визнання протиправним та скасування рішення, яким незаконно змінено майже 10 га земель сільськогосподарського призначення під багатоповерхову житлову забудову.

Нагадаємо, за зміну цільового призначення цієї землі 22 депутати Ірпінської ради проголосували на сесії у травні.

Тоді депутати з “Свободи” пообіцяли звернутися до прокуратури.

Фото на кавер: photoclub.com.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539