В Ірпені незаконно віддали під забудову 10 га с/г земель

0

Пойму річки Ірпінь віддали під забудову. Таке рішення депутати Ірпеня прийняли на сесії.  Майже 10 га сільськогосподарського призначення відійшли фірмі ПрАТ “Олімп”.

Це ділянка поблизу КП “Ірпіньводоканал” по вул. Соборна, 2-к.

Депутати твердять, що цього питання ще напередодні сесії в порядку денному не було взагалі. Воно з’явилося лише вранці сесійного дня.

“На минулій сесії це питання не набрало потрібної кількості голосів. Але його знову поставили на голосування. В порядку денному, який розіслали депутатам перед цією сесією, його не було. Вранці 18-го травня воно з’явилося під номером 66. Під цим номером ще напередодні було інше питання. Я на цьому питанні вже не голосував, бо витягнув картку. Це питання було сюрпризом для депутатів і не всі розібралися за що голосують”, – розповідає депутат Ірпінської ради від “Батьківщини” Артем Калічка.

З кадастрової карти видно, що це землі с/г призначення, які вже перебувають у власності ПрАТ “Олімп”.

Також видно, що ці землі власник набув у 2013-му році, а це означає, що вони вже виділені в натурі.

В порядку денному це питання звучить як “Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з ведення особистого селянського господарства на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Соборна, 2-к”.

Депутат Ірпінської ради “свободівець” Богдан Мельничук розповідає, що це не перша спроба ПрАТ “Олімп” забудувати пойму:

“Вони ще в 2012-му році хотіли там побудувати містечко під виглядом рекультивації. Але громадськість виступила проти. Тоді Партія регіонів не набрала потрібної кількості голосів і питання не пройшло. З приходом “Нових облич” ПрАТ “Олімп” почали вивозити родючу землю з цієї ділянки без дозволів ради. Натоміссть завозили будівельне сміття. Там було більше 100 людських городів. Ще в 2000-му році рішенням виконком Ірпінської ради передав ці землі агрофірмі “Рубежівській”. Потім люди отримали її паї і далі ПрАТ “Олімп” викупили цю землю в пайовиків”.

Екс-депутат Ірпінської ради Віктор Бархоленко вважає, що зміна цільового призначення цієї землі відбулася з порушенням закону.

“Відведення земельної ділянки відбулося значно раніше, ще до 2013-го року. Основною метою цього рішення є незаконна зміна цільового призначення землі. Саме головне, що Ірпінська міська рада таким чином прийняла незаконне рішення з даного питання всупереч п. 15 Перехідних положень Земельного Кодексу Ураїни. В цьому пункті чітко зазначено, що будь-які дії з розпорядження землями сільськогосподарського призначення, в тому числі й зміна цільового призначення землі, є незаконною”, – говорить Віктор Бархоленко.

“Звісно, з даного питання прокуратура негайно має вжити заходи прокурорського реагування. Але, у зв’язку з тим, що у прокуратури забрані функції з нагляду, треба подати зверненням до правоохоронних органів щодо належного реагування на порушення Ірпінською радою Земельного Кодексу України та притягнення посадових осіб Ірпінської ради до персональної відповідальності”, – додає Бархоленко.

Депутати Ірпінської ради готують звернення до прокуратури.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539