Ірпінські митці проведуть в замку “Радомисль” благодійний концерт

0

Краєзнавець з Ірпеня Олена Плаксіна організовує благодійний концерт з замку “Радомисль”. Там будуть представлені сонети Вільяма Шекспіра, покладені на музику ірпінським композитором Юрієм Блінніковим.

Захід відбудеться 23 грудня о 15 годині у переддень католицького Різдва.

“Сонети будуть звучати мовою оригіналу і в перекладах українською мовою нашого земляка, який мешкав в Ірпені, лауреата премії Максима Рильського Дмитра Паламарчука. Цей талановитий перекладач був нагороджений дипломом королеви Англії за найкращі переклади сонетів Шекспіра в світі. Діти в школі вивчають Шекспіра за перекладами Паламарчука. Це дійсно подія в форматі всієї України, оскільки такого ще не було”, – розповідає організаторка концерту Плаксіна.

“Ми вирішили провести концерт саме в замку, оскільки ця музика потребує саме такої атмосфери. Звернулися з листом до народної депутатки Ольги Богомолець і вона дозволила безкоштовно провести наш захід. Звісно, можна було б не їхати так далеко, а відіграти концерт у Приірпінні, наприклад, в замку Штамма, але, на жаль, він потребує реставрації”, – додає організаторка.

Для усіх поціновувачів сонетів Шекспіра вхід до замку “Радомисль” та екскурсія цього дня буде безкоштовною.

Для мешканців Приірпіння до замку можна буде доїхати автобусом, який буде замовлений організаторами.

Спеціально для гостей в замку розпалять старовинний камін.

Фото з офіційної сторінки www.radozamok.com.ua

По закінченню концерту на гостей чекає фуршет в місцевому ресторані на території замку, вартість якого 100 грн. з людини.

За додатковою інформацією звертатися до Олени Плаксіної: тел. 093 327 07 33.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539