Опалення в Коцюбинському: суд відхилив апеляційну скаргу Мастер-Енерго

0

Київський апеляційний господарський суд відмовив ТОВ “Мастер-Енерго” у апеляції.

“У суді я наголосила, що УЖКГ “Біличі” вже має ліцензію для надання послуг теплопостачання. “Мастер-Енерго” залишило нам не котельні, а донецький аеропорт, який доведеться ремонтувати за немалі бюджетні гроші.  Дебати були такі важкі, що судді оглошували перерву. Представники “Коцюбинських тепломереж” та “Мастер-Енерго” вели себе дуже зухвало й цинічно. Це зачіпало людей. Всі розуміли, що шуміти не можна в суді і деякі коцюбинці, які сиділи в залі, справно слачували роками “Мастер-Енерго” гроші й слухали тепер цинічні випади, від безсилля відповісти й висловитися на свій захист – просто плакали”,  розповідає “Громаді Приірпіння” селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, яка особисто представляє громаду в процесі.

“Хочу додати, що це змова з попередньою владою селища. Котельні передані липнем місяцем. У той час, як засновані “Мастер-Енерго” були лише в серпні. Нікого не боялися і думали, що все зійде з рук. Це дуже важко ламати старі схеми. Дякую всім хто вірить в те, що ми зможемо це зробити і робимо для цього все можливе, хоча дається це дуже нелегко і для цього треба час”, – додає Матюшина.

У цьому засіданні не було Віталія Василика, адвоката, який пов’язаний з нардепом-“батьківщинівщем” Іваном Крульком. Зате були два інших правники. 

“Минулого разу я гладила адвокатесу по новій норковій шубі. Вона була довга. Цього разу вона була вже в іншій шубі. Комбінованій. Непогані гонорари мають ті, хто захищає бізнес, через який ми мерзли і хто отримував від нас гроші й зараз нібито немає чим платити за газ”,  – каже Наталя Бельзьо.

Мешканці селища Коцюбинське відзначили, що в засіданнях представниця прокуратури Київської області Олена Сінякевич завжди чітко та послідовно відстоює інтереси громади.

“Апеляційну скаргу ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” залишили без розгляду. Рішення суду першої інтсанції скасували. Визнати недійнсою повністю всю угоду про створення ЗАТ “Коцюбинської тепломережі”, хоча ми просили визнати недійсним лише пункт узгоди. Але незрозумілою залишаєтсья ситуація з центром “Готово” і правом власності на котельні. Треба дочекатися тексту рішення, тоді буде зрозуміло, чи треба буде ще йти до суду, щоб скасовувати окремо право власності на котельні”, – наголошує Сінякевич.

Текст рішення треба чекати три дні.

Нагадаємо, Коцюбинська селищна рада в особі тогочасного селищного голови Василя Пікулика підписала з ТОВ “Мастер-Енерго” угоду про створення ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”, до статутного фонду якого всупереч закону внесли стратегічні об’єкти громади – котельні. Контрольний пакет був в ТОВ “Мастер-Енерго”. Акцій ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” ніколи не випускало. Право власності на котельні громади ТОВ “Мастер-Енерго” оформило влітку 2017 року, чим заблокувало селищній раді можливість передати їх на обслуговування будь-якому іншому підприємству. У наслідок таких дій опалювальний сезон був зірваний і розпочався лише в середині листопада для споживачів “Мастер-Енерго”.

У своємо блозі на “Українській правді” журналіска Ірина Федорів написала, що до проблематичної ситуації з опаленням має пряме відношення мер Ірпеня Володимир Карплюк, який хоче поглинути селище Коцюбинське.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539