На Святошині вдалося захистити два сквери

0

Київрада надала двом ділянкам статусу скверу. Це ділянки на проспекті Перемоги,  а також між будинками на вулицях Ірпінській та Феодори Пушиної. Загальна площа скверів 1,2 га. Ініціатором проектів рішень виступив депутат Прохор Антоненко. Благоустрій території запланований на березень 2018 року. Про це “Громаду Київщини” повідомили у Святошинській РДА.

“Статус скверу може захистити ділянку від забудови. Принаймні у громади це вийшло у 2009 році. Тепер ми вирішили захистити прибудинкову територію. Назбирали більше 300 підписів і звернулись до місцевого депутата Антононенка. Він підготував проект рішення. 28 листопада Київрада підтримала цю ініціативу і відголосувала”, – коментує Олексій, мешканець будинку 144 із проспекту Перемоги.  

Збори громади перед реєстрацією проектів рішень про надання статусу скверів зеленим зонам

Збори громади перед реєстрацією проектів рішень про надання статусу скверів зеленим зонам

Для мешканців будинку, які створили ОСББ по вул. Ірпінській 63, теж вкрай важливо облаштувати територію поблизу свого будинку.

Витяг з кадастру, який ілюструє межі ділянки, якій надано статус скверу по вулиці Ірпінській, 63а та Феодори Пушиної 44/50

Витяг з кадастру, який ілюструє межі ділянки, якій надано статус скверу по вулиці Ірпінській, 63а та Феодори Пушиної 44/50

“Це була закинута територія, яку думали, як прибирати. Тепер вона перейде на баланс Київзеленбуду. Сподіваюсь його впорядкують належним чином. Щоб щось робити з новими скверами, треба отримати землевідвід. Очікую, що до впорядкування цих скверів приступлять навесні, коли будуть готові документи і будуть на то кошти”, – каже Роман Баришовець, очільник відділу контролю за благоустроєм Святошинської РДА.

Як правило, благоустрій затягується через відсутність відповідних документів протягом досить тривалого часу. Фактично досі не завершене документальне оформлення значної частини парків парки Святошина – Юності, Інтернаціонального, Ф. Пушиної та парку Совки.

“Після завершення землевідводу складно “відкусити” частину землі під забудову або ж зробити там парковку чи поставити кіоски. Тому землевідводи максимально затягують.. Наша задача, щоб площа цих двох скверів не зменшилася ні на метр”, – наголошує депутат-”свободівець” Прохор Антоненко.

“Зазвичай, виділяють більше коштів на благоустрій у центральних районах столиці. Сотні тисяч гривень витрачають на італійські каштани, які потім цвітуть не рожевим, а білим. Десятки тисяч – на клумби. Наразі забудовникам буде важче звести тут чергові висотки, бо депутати Київради погодилися, що тут зелена зона”, – резюмує депутат.

Нещодавно на громадське обговорення виносили детальний план території (ДПТ) “Біличі” в межі якого входять і ці земельні ділянки. Розробники тепер зобов’язані виконати рішення Київради.

Нагадаємо, нещодавно громаді вдалося зупинити нелегальну забудову на Новобіличах.

Довідково: сквер – це Упорядкована й озеленена ділянка до 2 га, яка є елементом архітектурно-художнього оформлення населених місць, призначена для короткочасного відпочинку населення. Про це йдеться в Державних будівельних нормах.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539