Карплюк вийшов з відпустки, в якій був більше місяця

0

22 січня міський голова Ірпеня Володимира Карплюка вийшов з відпустки. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі facebook. Він виклав відео, на якому відзняв своє перебування в прокуратурі Київської області.

“Сьогодні я офіційно вийшов з відпустки. Як і обіцяв, з самого ранку одразу ж завітав до Київської обласної прокуратури, проте прокурор області Дмитро Чібісов не прийняв мене. Аби прокуратура області не використовувала для фабрикування справ проти мене інформацію, що я не з‘являюся до них, довелося записати сьогоднішнє спілкування з усіма прокурорами по всіх сфабрикованих Чібісовим справах проти мене на відео”, – повідомляє Карплюк.

Карплюк перебував у відпустці, в яку пішов 21 грудня 2017 року, цілий місяць. За його словами, відпочинок йому знадобився через переслідування та нібито особисту помсту прокурора Київської області Дмитра Чібісова.

Як відомо, саме Чібісов оголосив Карплюку про другу підозру 20 грудня, в якій прокуратура звинувачує міського очільника Ірпеня в організації злочинного угрупування. Міра запобіжного заходу досі не обрана судом.

Редакція “Громади Приірпіння” звернулася за коментарем до прес-служби прокуратури Київської області й чекає на відповідь.

Примітно, що перший день після відпустки Карплюк вирішив провести не з громадою міста. Не з’явився він і на центральній площі міста в День соборності. Замість нього з цим святом містян вітав перший заступник Карплюка екс-регіонал Дмитро Христюк, він покладав букет квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото стоп-кадр з ITV

Також вітав ірпінців депутат від Нових облич Максим Плешко, який приковувався в прокуратурі кайданками до турнікету і напередодні Дня соборності наголошував на тому, що традицій в цей день немає і тому варто “їсти, пити, радіти”.

Фото стоп-кадр з ITV

“За місяць, який Ірпінь прожив без міського голови, політичні процеси в місті почали виходити з-під контролю Карплюка попри те, що він намагав створювати ілюзію присутності в місті, бажаючи всім гарного тижня або скаржачись на прокурорський тиск у соцмережі. При цьому скандалів на період відпустки не поменшало. Міська рада два місяці працювала без секретаря, за гімн Росії на сесії ради нікого покарано не було, а кавова акція, організована агіт-блоком “Нвих облич”, попри масовану рекламу в соцмережах і тисячі листівок, зібрала пару сотень містян”, – розповідає журналістка та мешканка Ірпеня Михайлина Скорик.

“Пересічні мешканці Ірпеня в принципі не помітили відсутність законно обраного керівника, який втік у відпустку від облпрокурора та запобіжного заходу – в.о. міського голови Дмитро Христюк підписав бюджет і всі необхідні розпорядження, які традиційно приховав від громадськості. І навіть сьогодні, на День соборності, який відбувся в місті без належного анонсування, покрасувався коло мікрофона саме Христюк разом з депутатом Плешком. Адже Карплюк проігнорував свято, поїхавши не до себе в кабінет, а в облпрокуратуру – вимагати аудієнції в Дмитра Чібісова”, – додає Скорик.

Нагадаємо, після вручення першої підозри мер Ірпеня вирішив піти у відпустку перед опалювальним сезоном і пожити місяць в наметі перед прокуратурою. Витримав разом з депутатами Нових облич, які влаштували під прокуратурою танц-пол, не більше 1 дня наметового життя.

Громадський рух ЧЕСНО з’ясував, що за неповних два роки роботи в раді Карплюк відпочивав 174 дні. Ця ж відпустка тривала місяць.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539